Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ανακοινώσεις για διερεύνηση ενδεχόμενου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς και για δηλώσεις Υπ.Υγείας



 Mε έγγραφό τους, διοικητές των ΥΠΕ αναζητούν προσωπικό από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητας τους για να μετακινηθούν στη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα διπλό μισθό. Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών παρακάμπτουν διευθυντές τμημάτων και αναζητούν γιατρούς από τα ήδη τραγικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία για να καλύψουν «άμεσες και επιτακτικές ανάγκες» των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Ο Υπουργός Υγείας προσφέρει σαν αντάλλαγμα για όσους «εθελοντικά» μετακινηθούν διπλό μισθό! 

Αναρωτιόμαστε. Που χρειάζεται γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα; Στις Σέρρες; «Το νοσοκομείο δουλεύει άψογα» δήλωνε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μόλις πριν λίγες μέρες! «Είναι ανακρίβειες οι καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών» έλεγε ο Αντιπεριφερειάρχης! Στη Δράμα; Μα «το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα» δήλωνε πριν από λίγες μέρες ο κύριος Κικίλιας διαψεύδοντας την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας!!

 Άραγε για ποιο λόγο δεν εντέλλει γιατρούς να πάνε υποχρεωτικά στη Βόρεια Ελλάδα να καλύψουν τις «άμεσες και επιτακτικές ανάγκες» όταν μοιράζει τα εντέλλεσθε δεξιά και αριστερά όλο αυτόν τον καιρό όπως κάνει και με ειδικευόμενους ψυχίατρους που μετακινούνται σε τμήματα Covid, π.χ. του Θριασίου Νοσοκομείου; Όταν με εντέλλεσθε υποχρεώνει παιδοχειρουργό να καλύψει ΜΕΘ Covid ενηλίκων στη Λαμία; Γιατί πετάει την ευθύνη στους γιατρούς να πάνε δήθεν εθελοντικά, με δόλωμα το διπλό μισθό αμαυρώνοντας ακόμα και την ίδια την έννοια του εθελοντισμού; Ποιός γιατρός μπορεί να πάει από την υπόλοιπη χώρα στη Βόρεια Ελλάδα που στενάζει αυτές τις μέρες; Οι ανάγκες στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι «άμεσες και επιτακτικές»; Ποιος θα φύγει και ποιός θα μείνει πίσω άραγε; Ο πνευμονολόγος του Θριασίου που εφημερεύει για 65 ασθενείς να φύγει; Ο παθολόγος στο Αγρίνιο που  περιθάλπει 30 και πλέον ασθενείς; Ο εντατικολόγος της Κορίνθου που δέχεται περιστατικά από την Αθήνα; Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τους 8 γιατρούς από την Αθήνα και την Αργολίδα; Που θα πρωτοπάνε; Στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στα Γιαννιτσά; Ο διευθυντής παθολόγος στην Παμμακάριστο που μετακινείται περισσεύει; Όταν οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν έως 8 εφημερίες και δέχονται ασθενείς με Covid όλο το 24ωρο; Τι θα γίνει αν όλοι οι γιατροί από τις υπόλοιπες περιοχές θελήσουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και πάνε στα νοσοκομεία της «πρώτης γραμμής» γιατί τα νοσοκομεία στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας είναι στα «μετόπισθεν» της μάχης. Δεν είναι νοσοκομεία πρώτης γραμμής!!!

Γιατί δεν προσλαμβάνει τους 4 παθολόγους που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα για μια θέση στις Σέρρες; Γιατί δεν προσλαμβάνει όλους τους Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Αναισθησιολόγους, Καρδιολόγους που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις λιγοστές θέσεις μόνιμων γιατρών που έχει προκηρυχθεί στη Βόρεια Ελλάδα; Γιατί δεν επιτάσσει τους ιδιώτες γιατρούς (εξυπακούεται με εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όπως των υπόλοιπων γιατρών του ΕΣΥ);

Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Γιατί ζητάει να πάνε γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα; Αφού όσα καταγγέλλει μία «μειοψηφία συνδικαλιστών» γιατρών για τις τραγικές ελλείψεις είναι fake news και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο. Όσο για την εθελοντική προσφορά, ανάμεσα στους συναδέλφους που ανέφερε τα ονόματα τους ο Υπουργός Υγείας ότι πάνε "εθελοντικά" υπάρχουν συνάδελφοι που ούτε είχαν απαντήσει στις προτάσεις που τους έγιναν  ή ακόμα χειρότερα δεν το γνώριζαν καν! Ντροπή τους. Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας έχουν εγκληματικές ευθύνες. Ακόμα και τώρα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Ακόμα και τώρα δε διστάζουν να εφαρμόζουν την πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους. Είναι αδίστακτοι.

Εδώ και τώρα επιβάλλεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις των μαχόμενων υγειονομικών, των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, της ΟΕΝΓΕ.

ΑΜΕΣΑ, προσλήψεις των 2500 γιατρών που έκαναν αίτηση για τις 940 θέσεις από το Φλεβάρη. Προσλήψεις μαζικές μόνιμου προσωπικού.

ΑΜΕΣΑ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, κλίνες, υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...