Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Μην διέρχεστε από τις ιρλανδικές διαβάσεις, διότι έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων.


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και προς αποφυγή ατυχημάτων, σας παρακαλούμε να μην διέρχεστε από τις ιρλανδικές διαβάσεις, διότι έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων. 

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σημαντικών οδικών υποδομών της Πέλλας



Σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σημαντικών οδικών υποδομών της Πέλλας στις αποσκευές του Ιορδάνη Τζαμτζή, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα Ευνοϊκές εξελίξεις και για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας  

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη 

                                                                                               
Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο γραφείο του στο Υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζαμτζής συζήτησε μαζί του εμπεριστατωμένα για όλα τα σημαντικά οδικά έργα που ενδιαφέρουν την Π.Ε. Πέλλας και συγκέντρωσε στοιχεία για τον υφιστάμενο σχεδιασμό των έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Το έργο των 2 παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της υλοποίησης. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την παράκαμψη Γιαννιτσών.

Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε και το έργο της  «παράκαμψης Μαυροβουνίου», ένα έργο που αναμένεται να συνδέσει την νέα Εθνική οδό έξω από το Μαυροβούνι, με την νότια έξοδο της παράκαμψης της Έδεσσας. Το συγκεκριμένο έργο μελετάται από την περίοδο Υπουργίας του Γιώργου Σουφλιά. Αναμένεται η εκταμίευση χρημάτων για τη χρηματοδότησή του.  

Επόμενο σημαντικό οδικό έργο που συζητήθηκε ήταν η κάθετη σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα για την οποία δεν έχει προβλεφτεί άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Το γεγονός αυτό περιορίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό κέντρο και τουριστικό πόλο».

Εντωμεταξύ, σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας. Το έργο έχει λάβει έγκριση υλοποίησης και εκκρεμεί έλεγχος από αρμόδια Επιτροπή της Γ.Γ. Υποδομών προκειμένου να προωθηθει το εργο στην Γ.Γ. των ΣΔΙΤ, για την χρηματοδότησή του, μέσω της διαδικασίας συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το έργο έχει χωροθετηθεί στην περιοχή του Ηρώου της Έδεσσας και αναμένεται, μαζί με το Διοικητήριο και τα έργα αναβάθμισης των ποταμοβραχιώνων που ολοκληρώθηκαν σχετικά πρόσφατα, να αναβαθμίσει περεταίρω τον αστικό ιστό στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...