Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό "Εδώ Ζούμε" του Χρήστου Μπάτση ...


Ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" έχει την τιμή να ανακοινώσει τους τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Ζιάκα Μαρτίνα
Ματζηρίδης Σάββας
Νικολαΐδης Βασίλης
Χισκάκη Μελιτίνη

Τους καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.

Με τιμή
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος





Ενημερωτικές εκδηλώσεις – ημερίδες με θέμα την 1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD ΠΕΛΛΑΣ



ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER (COMMUNITY LED LOCAL DEVELOPMENT)
Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ) διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις – ημερίδες με  θέμα την 1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD ΠΕΛΛΑΣ, στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ - ΠΑΑ 2014-2020»  και καλεί τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) σε συναντήσεις ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθούν ανά Δήμο, όπως αναφέρεται παρακάτω:
Ø  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ & ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΩΝΙΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 και ώρα 18:00

Ø  ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΣΚΥΔΡΑ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 και ώρα 18:00

Ø  ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΑΡΙΔΑΙΑ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 και ώρα 18:00

Ø  ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΕΔΕΣΣΑ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 και ώρα 18:00
Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων είναι η 3η Απριλίου 2019 και ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι η 24η Ιουνίου 2019.
Για την ΑΝ.ΠΕ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Για την Ε.Δ.Π.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"Λυμένα Κορδόνια" band live στο "Β - 612"


"Μαθαίνω πριν σπουδάσω"-2019 /Ενημέρωση μαθητών για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο για πρώτη φορά η ενημερωτική εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω»-2019
Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μαθητές της Γ’ Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα θα μπορέσουν φέτος να ενημερωθούν για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς για πρώτη φορά, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» δεν θα παρακολουθήσει μόνο αντιπροσωπεία μαθητών από σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλοί μαθητές από τα σχολεία τους, εφόσον η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο.
Το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μεθαύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, θα γεμίσει από εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν διά ζώσης την ενημέρωση.
Ταυτόχρονα, θα γίνεται μετάδοση της εκδήλωσης στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση: https://bit.ly/2Wb5Gsi
Έτσι, μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από τις τάξεις τους και με τη βοήθεια των καθηγητών τους θα μπορούν να παρακολουθούν την εκδήλωση και να υποβάλλουν ερωτήματα μέσω γραπτών μηνυμάτων, τα οποία θα ομαδοποιούνται για να προωθούνται για απάντηση από τους ομιλητές. Στην παρεχόμενη δυνατότητα σύγχρονης αλληλεπίδρασης με τα σχολεία, θα βοηθήσουν οι εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, -η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας -, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου θα κάνουν συνοπτική παρουσίαση του αντικειμένου και του προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος, της διαδικασίας φοίτησης και τους τομείς επαγγελματικής απασχόλησης. Επιπλέον, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων μαθητών ή καθηγητών από τα Λύκεια Θεσσαλονίκης, αλλά και σε γραπτές ερωτήσεις που θα δεχτεί το Γραφείο Διασύνδεσης μέσω γραπτών μηνυμάτων στην πλατφόρμα απευθείας μετάδοσης της εκδήλωσης, από τα σχολεία που θα είναι συνδεδεμένα στην πλατφόρμα.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, εκτός από την απευθείας μετάδοση, επιπλέον θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γραφείου Διασύνδεσης, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και όσοι μαθητές δεν καταφέρουν να παρευρεθούν ή να συμμετάσχουν διαδικτυακά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης:
Με εκτίμηση

Εύη Ροδά

Ανακοίνωση υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό "Αλμωπία Ψηλά" του Νίκου Παρούτογλου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Παρούτογλου Νικόλαος, έχει την τιμή να ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού "Αλμωπία Ψηλά"

Άνθρωποι της κοινωνικής προσφοράς, της συλλογικής δράσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, αγρότες και αγρότισσες, υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, Νέες και Νέοι απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την Αλμωπία  Ψηλά.

Καλή αρχή, καλή επιτυχία !

Με τιμή  
Παρούτογλου Νικόλαος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας










ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...