Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων: Ο ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς να λύσει τον «γόρδιο δεσμό»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Με μεγάλη μας απογοήτευση, που μετατράπηκε σε αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στη Βουλή (συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2017) σχετικά με το όνομα του κράτους των Σκοπίων, όπου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε με σθένος την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πολλά ερωτήματα εγείρει η εμμονή σε μια εσφαλμένη απόφαση που έλαβε αυθαίρετα η τότε επικεφαλής του ΥΠΕΞ το έτος 2007, η οποία αντιτίθεται σαφώς όχι μόνον στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992 αλλά και στην βούληση του ελληνικού λαού διότι αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με την στήριξη των χιλιάδων μελών και υποστηρικτών της σε όλη τη Μακεδονία, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάσχεση της συστηματικής και αφειδώς χρηματοδοτούμενης σκοπιανής προπαγάνδας που επιχειρεί να αλλοιώσει την εθνική συνείδηση των Μακεδόνων Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ως μέσο την επιχειρούμενη αλλοίωση της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης. Η Ομοσπονδία μας προτίθεται ΑΜΕΣΑ να πραγματοποιήσει συντονισμένες ενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, ώστε να αναδειχθεί η βούληση των κατοίκων της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία άλλου κράτους, έχοντας ως οδηγό τον σεβασμό στην ιστορία και στους αγώνες των Μακεδόνων για Ελευθερία. Είναι βέβαιο ότι ο τεράστιος αριθμός των Ελλήνων που αναμένεται να υποστηρίξουν αυτήν τη θέση θα υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς να αναθεωρήσουν τυχόν διαφορετική άποψη και να αποτελέσει εφόδιο στη διπλωματική φαρέτρα του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Πριν από μερικά χρόνια η υπόθεση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» φαινόταν χαμένη υπόθεση. Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία για την επίλυση του θέματος στη σωστή του βάση. Ο κ. Κοτζιάς μετά τους επιτυχείς χειρισμούς στο ζήτημα της Κύπρου μας δίνει την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικός και στο ζήτημα της ονομασίας τους γειτονικού κρατιδίου. Έχει την ευκαιρία να γίνει εκείνος που θα λύσει τον σύγχρονο «γόρδιο δεσμό» και να διασφαλίσει το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας τη ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε κάθε περίπτωση. Μόνον έτσι και με αυτήν την προϋπόθεση θα τεθούν τα θεμέλια για ειλικρινή φιλία και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η συνθήκη καλής γειτονίας επιβάλλει τον αλληλοσεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την Ιστορία των λαών εκατέρωθεν.






ΠΗΓΗ...http://www.popsm.gr

Ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπελητάσιος στον Α.Σ. Πρόμαχοι


Ο  Α. Σ. Πρόμαχοι ανακοινώνει την απόκτηση του ταλαντούχου τερματοφύλακα Βασίλη Μπελητάσιου από τον Πολυκαρπιακό.

Τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και πολλές ποδοσφαιρικές επιτυχίες με την ιστορική ομάδα των Προμάχων.


"Το έκτο φεστιβάλ Πόζαρ" από τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου


Τα επτά σημάδια του κακού φίλου


Αν παρατηρείτε τα παρακάτω σημάδια στη συμπεριφορά ενός φίλου, πριν τον διαγράψετε από την ατζέντα σας, συζητήστε μαζί του αν έχει επίγνωση και αν δεν έχει επίγνωση, αλλά έχει έστω τη διάθεση να αλλάξει, τότε αξίζει την προσπάθεια. Αλλιώς πατήστε delete χωρίς δεύτερες σκέψεις.
 Σε κανέναν δε χαρίζεται το προνόμιο της φιλίας και όλοι πρέπει να κοπιάσουμε γι’ αυτό και να αποδείξουμε, ότι αξίζουμε τον πολυπόθητο τίτλο. Η φιλία είναι πολύτιμη και η πραγματική φιλία είναι σπάνια. Συμπεριφορές, όπως το κουτσομπολιό, τα κακόβουλα σχόλια και η υπονόμευση, δεν είναι αποδεκτές συμπεριφορές.
Αν παρατηρείτε τα παρακάτω σημάδια στη συμπεριφορά ενός φίλου, πριν τον διαγράψετε από την ατζέντα σας, συζητήστε μαζί του αν έχει επίγνωση και αν δεν έχει επίγνωση, αλλά έχει έστω τη διάθεση να αλλάξει, τότε αξίζει την προσπάθεια. Αλλιώς πατήστε delete χωρίς δεύτερες σκέψεις…

1. Υπονομεύει τρίτους σε εσάς 
Ένα από τα σημάδια, ότι ένας φίλος μιλάει πίσω από την πλάτη σας για εσάς, είναι ότι το κάνει και για άλλους, σε εσάς. Όταν δε διστάζει να μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για κάποιον άλλο φίλο τους σε εσάς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εξασκεί την ίδια τακτική, όσον αφορά και τη δική σας σχέση.

2. Μαθαίνετε από τους τρίτους 
Όσοι κουτσομπολεύουν τους ίδιους τους φίλους τους, ξεχνούν το πολύ πιθανό ενδεχόμενο, να φτάσουν τα σχόλιά τους στον ενδιαφερόμενο. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και ο κόσμος μιλάει πολύ. Αργά ή γρήγορα τα σχόλια θα φτάσουν στον ενδιαφερόμενο και τότε ο ενδιαφερόμενος, εσείς εν προκειμένω, θα πρέπει να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα φίλων και εχθρών.

3. Είναι ευγενής, αλλά με αρνητική πρόθεση 
Οι κακοί φίλοι, μοιάζουν ευγενείς, αλλά δεν είναι. Χαμογελούν όταν σχολιάζουν κάτι επάνω σας για παράδειγμα, αλλά όταν προσπεράσετε το χαμόγελο και αντιληφθείτε αυτό που πραγματικά ειπώθηκε, τότε θα διαπιστώσετε πως το χαμόγελο ήταν απλά μια βιτρίνα και το σχόλιο ήταν μάλλον πικρόχολο. Οι πραγματικοί φίλοι λένε την ειλικρινή γνώμη τους και δεν είναι κακεντρεχείς, ακόμα και αν έχουν λόγο να είναι.

4. Σας μειώνει με τη συμπεριφορά του 
Κάποιοι το κάνουν συνειδητά και κάποιοι ασυνείδητα, αλλά όσοι το κάνουν δεν είναι φίλοι. Ο φίλος είναι εκεί για να σας φτιάχνει τη διάθεση, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και όχι για να σας τη ρίχνει περισσότερο. Δεν είναι πάντα διακριτή η διάθεση κάποιου να σας υποτιμήσει, αλλά αργά ή γρήγορα θα το καταλάβετε και πρώτα απ’ όλα θα το νιώσετε. Τέτοιες συμπεριφορές πηγάζουν από ανασφαλή άτομα και άτομα που τελικά καταλήγουν μόνα τους και χωρίς φίλους.

5. Εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες σας 
Ο φίλος, που, τελικά, δεν αξίζει να είναι φίλος, γνωρίζει τις αδυναμίες σας και τις χρησιμοποιεί συχνά εις βάρος σας για να σας υποτιμήσει, ρίξει την αυτοπεποίθηση σας και να αποδείξει –εν τέλει- πόσο κακός φίλος είναι. Μην ξεγελιέστε λοιπόν, από φτηνές δικαιολογίες και δηλώσεις μεταμέλειας, γιατί οι αληθινοί φίλοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ εις βάρος σας τα τρωτά σας σημεία.

6. Υποσκάπτει την ερωτική σας σχέση 
Μια άλλη συνήθεια τέτοιου είδους φίλων, είναι η τάση να υπονομεύουν τον σύντροφό σας, να σας πιέζουν να δείτε ότι δεν είναι ο ιδανικός για εσάς και εν τέλει να χωρίσετε. Επιθυμεί να είναι εκείνος το μοναδικό ενδιαφέρον σας και την ίδια τακτική εφαρμόζει και όσον αφορά και τους υπόλοιπους φίλους σας. Στοχεύουν στην απομόνωσή σας, ώστε να είναι εκείνοι οι μοναδικοί σας … «φίλοι».

7. Σας σαμποτάρει 
Ένας φίλος που σας υπονομεύει και θα πρέπει άμεσα να πάψει να είναι φίλος σας, θα προσπαθήσει να σας σαμποτάρει και σε άλλους τομείς της ζωής σας και θα φροντίσει να μην καταφέρετε κάτι που δεν έχει πετύχει εκείνος πρώτα. Δεν επιθυμούν το καλύτερο για εσάς και θα υποσκάψουν κάθε φιλοδοξία και κίνητρο που έχετε.





Ευχαριστήριο του Αλμωπού προς τον Φ.Ο. Αριδαίας


Ο Αλμωπός Αριδαίας ευχαριστεί θερμά το Φ.Ο. Αριδαίας για τις ευχές του και προσδοκά σε μια άριστη συνεργασία, με σκοπό την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους στην περιοχή μας.

Με τιμή
Δ.Σ. Αλμωπού Αριδαίας

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβου Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας
Η πολιτεία οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να νομοθετήσει για την οριστική προστασία της λίμνης κόντρα στα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής πέριξ της λίμνης σε Πέλλα και Φλώρινα.
Ολοκληρώνονται οι μελέτες πλημμύρας και το σχέδιο τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του υδατικού διαμερίσματος 9 που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.
Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο της τροποποίησης των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών και των μελετών πλημμύρας, ανέλυσε στον Ειδικό Γραμματέα Ιάκωβο Γκανούλη και την Διευθύντρια της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη την άποψη του για την διαχείριση της λίμνης και ζήτησε την μέγιστη δυνατή διαβούλευση και την επίσπευση των τελικών αποφάσεων.
Ο βουλευτής ζητά από την κοινωνία της Πέλλας και Φλώρινας την επαγρύπνηση της για να υποστηρίξει την οριστική προστασία της λίμνης και την απόκρουση των προσπαθειών συμφερόντων και τοπικών διαπλοκών να μην επιτρέψουν την επιστροφή της φυσικής της λειτουργίας. 
Οι μελέτες πλημμύρας ολοκληρώθηκαν, απομένει η περιγραφή των μέτρων προστασίας. Το προσχέδιο τροποποίησης της μελέτης διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος 9 ( στο οποίο ανήκει η Βεγορίτιδα) ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που θα γίνει στην περιοχή με τοπικούς φορείς. 
Ακόμη ο βουλευτής έθεσε την ανάγκη αναθεώρησης της λανθασμένης εκτίμησης όσον αφορά την ποσοτική κατάσταση των υπογείων νερών των περιοχών Βεγορίτιδας και Αριδαίας και τον αποχαρακτηρισμό τους από «κόκκινα» επιτρέποντας την έκδοση άδειας απόληψης νερών από τον υπόγειο υδροφορέα κατόπιν μελετών και εγκρίσεων των αρμόδιων υπηρεσιών.
Ο Ειδικός Γραμματέας και η Διευθύντρια εκδήλωσαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τον βουλευτή για την καλύτερη δυνατή τελική διευθέτηση των θεμάτων με στόχο την προστασία της λίμνης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...