Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για την ακύρωση των δράσεων των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Αλμωπία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ο Δήμος Αλμωπίας, ενημερώνει τους πολίτες, πώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διασπορά από την δράση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, καθώς το μέλος το κρούσμα βρέθηκε πριν την έναρξή της δράσης.

Ακολουθεί η ενημέρωση από την συντονίστρια των Κινητών Ιατρικών Μονάδων:

Καλημέρα σας

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας- Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα για την αποστολή στους Προμάχους:

Τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19.

Πριν την έναρξη των ιατρείων η ομάδα υποβάλλεται σε rapid test για την ασφαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Στην ομάδα που βρισκόταν στους Προμάχους, μέλος αυτής, βρέθηκε θετικό, πριν την έναρξη των ιατρείων, ως εκ τούτου θα πρέπει να σταματήσει η αποστολή και η ομάδα να επιστρέψει, για την διασφάλιση της υγείας της ομάδας και των ωφελούμενων.

Η αποστολή θα αναπρογραμματιστεί σε δεύτερο χρόνο, δεδομένου ότι η συμμέτοχη ήταν μεγάλη και θα ενημερωθείτε σχετικά.

Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία.

 Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.


Με εκτίμηση,

Έλλη Κυρίτση

Συντονίστρια Κινητών Ιατρικών Μονάδων

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Κοινωνικών Φορέων και Σωματείων του Ν. Πέλλας



 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 11:00 πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ, ΕΔΕΣΣΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ ΕΔΕΣΣΑΣ 

& ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

     Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από την δυναμική συγκέντρωση των υγειονομικών και των φορέων της περιοχής στην πύλη του Νοσοκομείου Έδεσσας και η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας καλπάζει και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αδιέξοδο. 

     Ενδεικτική της υποστελέχωσης και της συνεχούς επιδείνωσης των συνθηκών στα δύο νοσοκομεία είναι η παραπομπή για γνωμάτευση όλων πλέον των ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων του Νοσοκομείου Έδεσσας, στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών τις ημέρες που δεν εφημερεύει ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Έδεσσας, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

     Το Υπουργείο Υγείας, παρά την γενική κατακραυγή, αρνείται να λάβει υπόψη τις συγκεκριμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας και της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας και να δώσει ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις. Καταφεύγουν σε επικοινωνιακές αλχημείες και ψέματα, συνεχίζουν να μετακινούν αναγκαστικά γιατρούς από υποστελεχωμένα τμήματα σε άλλα που καταρρέουν, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα και αποφασίζουν και σειρά νέων επικίνδυνων για τους ασθενείς μέτρων.

     Προωθούν σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών μια εγκληματική τροπολογία (άρθρο 9) με την οποία επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τις διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών ακόμη και από ειδικευόμενους γιατρούς εντελώς άσχετης ειδικότητας (!!!).

     Αντί για την αποκατάσταση της εργασιακής και μισθολογικής αξιοπρέπειας των νοσοκομειακών γιατρών και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το κυβερνητικό ΚΕΣΥ εισηγείται να υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου και χωρίς καμία ειδίκευση, να εργαστούν αμισθί για ένα χρόνο στα νοσοκομεία, για να μπαλώσουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Ένα επικίνδυνο μέτρο που θα αυξήσει το κύμα της μαζικής φυγής αποφοίτων της ιατρικής στο εξωτερικό.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συνδιοργανώνει μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους του Νομού Πέλλας, Συλλαλητήριο στην Πλατεία Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα, το Σάββατο στις 11:00 πμ και καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους, το λαό της περιοχής, να συμμετέχουν και αυτοί, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, για να βροντοφωνάξουμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 

     Να εναντιωθούμε στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και τη διάλυση κλινικών των νοσοκομείων του νομού, να εναντιωθούμε σε κάθε μετακίνηση / συγχώνευση τμήματος ή κλινικής και να απαιτήσουμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Μονιμοποίηση των επικουρικών και των άλλων συμβασιούχων εργαζομένων στη δημόσια υγεία. Να επιστρέψουν όσοι είναι σε αναστολή. 

Ενίσχυση & ανάπτυξη των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. 

Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, που φέρνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων και των μελών τους, που ποινικοποιεί τους αγώνες και αναστέλλει το δικαίωμα στην απεργία, που βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

  Αποστολίδης Χαράλαμπος
πλειοψ. μέλος ΔΣ ΕΝΙΠ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...