Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το έργο επισκευής της περίφραξης και διαμόρφωσης του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Προμάχων


27.963 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ALMO TΕΧΝΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ 15.659,56 €
ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 38/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορούσε στην επισκευή της περίφραξης και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Προμάχων.
Συγκεκριμένα, το έργο περιελάμβανε εργασίες καθαίρεσης και αποξήλωσης της παλιάς περίφραξης. Κατασκευάστηκε νέο τοιχείο περίφραξης συνολικού μήκους 37 μέτρων, πάχους 30 εκατοστών και μεταβλητού ύψους, το οποίο επενδύθηκε από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο. Επίσης, τοποθετήθηκαν μεταλικά κιγκλιδώματα και σιδηρές θύρες στις εισόδους. Στον αύλειο χώρο κατασκευάστηκε διάδρομος με επίστρωση πλακών τσιμέντου και επενδύθηκε το υφιστάμενο τοιχίο.
Προκειμένου να καταπολεμηθεί η υγρασία που αναπτυσσόταν εσωτερικά του Νηπιαγωγείου, διαστρώθηκε με κονιόδεμα και έγινε επάλειψη με μονωτικό υλικό σε τμήμα του δαπέδου στον ακάλυπτο πίσω χώρο του κτιρίου. Για την προστασία του κονιόματος, τοποθετήθηκαν τσιμεντόπλακες και ο τοίχος επενδύθηκε με υλικό όμοιο της περίφραξης. Επίσης, έγιναν εργασίες επιχρισμάτων και εξωτερικών χρωματισμών σε τμήματα της πρόσοψης της αποθήκης. Έτσι, ο χώρος έγινε επισκέψιμος για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 27.963,49 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:Είμαστε η Δημοτική Αρχή που δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί, αλλά τα αναδεικνύει και δίνει λύσεις. Γνωρίζουμε ότι με τις εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Νηπιαγωγείο των Προμάχων δεν λύνουμε οριστικά αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο που είναι λογικό να παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις μας θα παρέχουμε στα παιδιά μας έναν χώρο φιλόξενο και ασφαζλή. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, είμαστε εκεί. Δίπλα στα προβλήματα. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα καινούριο σχολείο, γιατί πραγματικά το αξίζει το χωριό. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το πετύχουμε. Μέχρι τότε όμως, ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συντηρήσουμε το υπάρχον κτίριο. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε για χρόνια το Νηπιαγωγείο.Νικήσαμε το χρόνο και είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά πιστοί στις δεσμεύσεις μας.







Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Κυριακίδη


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την απόκτηση του 24χρονου ύψους 1,85 αμυντικού Κώστα Κυριακίδη που αγωνιζόταν πέρυσι στον Εργοτέλη στην Β' Εθνική, ενώ παλιότερα αγωνίστηκε στον Αγροτικό Αστέρα Β΄ Εθνική, στην Ζάκυνθο Β΄ Εθνική, στην Αναγέννηση Γιαννιτσών Β' εθνική και στον Αετό Σκύδρας Γ' εθνική, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει 81 συμμετοχές στην Β΄ Εθνική, 7 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος και 36 στην Γ΄ Εθνική. 
Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες.

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...