Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές από τον Δημήτρη Μπίνο.


 

ΕΥΧΕΣ ΔΙΠΥΝ ΠΕΛΛΑΣ

 


Κοινωνικοί φορείς Ν. Πέλλας: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση για την Υγεία στα Γιαννιτσά

 


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, σωματείων και συλλόγων του Νομού Πέλλας, αλλά και συμπολίτες μας όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» το πρωί της Κυριακής στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής. Δυναμική ήταν και η παρουσία συναδέλφων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.

Οι φορείς που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στο συλλαλητήριο τόνισαν μέσα από τις ομιλίες τους πως «μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση και να επιβάλλει μέτρα, εδώ και τώρα, για να σωθεί η ζωή και να προστατευθεί η υγεία του λαού της περιοχής. Η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η πανδημία αποκάλυψε τη συνολική γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας. Η διαχρονική υποβάθμιση των δομών υγείας του νομού μας είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης, για το οποίο ευθύνονται οι πολιτικές όλης της τελευταίας δεκαετίας. Για εμάς, στην οργάνωση του αγώνα βρίσκεται η ελπίδα για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για μια καλύτερη ζωή. Για να απαντήσουμε στη συνεχιζόμενη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να απαιτήσουμε ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιοχής».

Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα που ήρθαν από τον κόσμο που περνούσε από το σημείο και έδειξε ενδιαφέρον υπογράφοντας το κοινό ψήφισμα των φορέων, με σκοπό να γίνει αυτός ο αγώνας πιο δυνατός.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Στηρίξτε τώρα τα νοσοκομεία, το κράτος να πληρώσει για δωρεάν υγεία», «Δωρεάν υγεία για εμάς και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση κι εμάς δικαίωμα μας», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις».

Με το τέλος της κινητοποίησης, αποφασίστηκε η συνέχεια μέσα από τον συντονισμό των φορέων, με βάση τις αποφάσεις και τις διαδικασίες όλου του προηγούμενου διαστήματος. Με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και την ενίσχυση της προσπάθειας οργάνωσης νέων, πιο μαζικών αγώνων.

Γιαννιτσά, 19 Δεκεμβρίου 2021

Κοινωνικοί φορείς, Σωματεία και Σύλλογοι Νομού Πέλλας

Ευχές από την ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας.

 


«ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ | ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Ομιλία Δημήτρη Μπίνου. ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ | ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων και της τοπικής μας εφημερίδας «Νέα της Πέλλας».

Όσα ακούσαμε από τους ομιλητές, ήταν πάρα πολύ σημαντικά και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τι εννοούμε τελικά όταν λέμε «τουρισμός αλλιώς». Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναδειχτούν όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε κόσμο και να έχουμε τουρισμό όχι λίγων ημερών, αλλά τεσσάρων εποχών.

Δήμαρχε της Έδεσσας, φίλε Δημήτρη, είναι τιμή που ανταποκρίθηκες σήμερα σε αυτό το κάλεσμα. Και την ίδια στιγμή είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν βρίσκονται εδώ ο Δήμαρχος της Αλμωπίας και οι συνεργάτες του. Και είναι λυπηρό, διότι δεν μπορεί να ηγείσαι μιας τέτοιας επιχείρησης και να απουσιάζεις. Η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών αποτελεί πρότυπο εναλλακτικού τουρισμού. Όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και πανευρωπαϊκά. Το 2015 εμείς ως Διοίκηση εντάξαμε τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές Λουτροπόλεις δεν έχουν τη δική μας μορφή ιαματικού τουρισμού, καθώς διοχετεύουν το νερό στα ξενοδοχεία. Όταν λοιπόν μας ρώτησαν οι Ευρωπαίοι ποιο είναι το δικό μας πλεονέκτημα ως τουριστική περιοχή, αυτό που προβάλαμε ήταν ο πράσινος τουρισμός. Ενθουσιάστηκαν πραγματικά με το φυσικό κάλλος της περιοχής μας και με το γεγονός ότι είδαν μια Λουτρόπολη να λειτουργεί μέσα στο πράσινο, με όμορφες διαδρομές, με φυσικά μονοπάτια, με το ιαματικό νερό έξω στη φύση, πράγματα που δεν είχαν συναντήσει αλλού. Και έτσι μας ενέταξαν στο Δίκτυο, θέλοντας να διαμορφώσουν μέσα από τη δική μας εμπειρία τον πράσινο ιαματικό τουρισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους, λυπάμαι που σήμερα δεν υπάρχει εκπροσώπηση από τη Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας, καθώς θα έπρεπε να είναι εδώ σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση.

Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ήταν εύστοχη η παρατήρηση του Δημάρχου Έδεσσας ότι θα πρέπει να μας διαφημίσετε περισσότερο. Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όμως θα πρέπει να φύγει λίγο από τη θάλασσα και να έρθει και στο βουνό, να ασχοληθεί πιο δυναμικά με τον ιαματικό τουρισμό. Κατά τη δική μας θητεία, για πρώτη φορά είχε έρθει η τότε Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη Λουτρόπολή μας. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε τη σημασία του ιαματικού τουρισμού. Αν δεν το καταλάβει η πολιτική ηγεσία και η αυτοδιοίκηση, τότε ποιος θα ανοίξει το δρόμο; Εμείς είχαμε καταθέσει πρόταση για σύνδεση των Λουτρών με το χιονοδρομικό κέντρο και δυστυχώς είχε κοπεί. Μας είχε στείλει τότε συγχαρητήρια επιστολή ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, όμως δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει η Περιφέρεια και όλοι να καταλάβουν ότι εδώ υπάρχει ένα μοναδικό φαινόμενο και μπορεί να συνδυάσει τα Λουτρά με το χιονοδρομικό και να έχει τουρισμό τεσσάρων εποχών.

Θα ήθελα κλείνοντας να συγχαρώ τους διοργανωτές γι’ αυτή την εκδήλωση, καθώς θεωρώ πως πλέον η οικολογία θα πρέπει να αποτελεί την καθημερινότητά μας!


* Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Αλμωπίας το Σάββατο 18/12/2021, διοργάνωσε η Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε συνεργασία με τον τοπική εφημερίδα «Νέα της Πέλλας».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...