Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Επίσκεψη του Υφυπουργού Θόδωρου Καράουγλου στο Δημαρχείο Αλμωπίας


Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Θόδωρου Καράουγλου στο Δημαρχείο Αλμωπίας
Επίσκεψη γνωριμίας στο Δημαρχείο Αλμωπίας, έκανε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράουγλου, ο οποίος συζήτησε με το Δήμαρχο και τοπικούς πολιτικούς και κλαδικούς φορείς θέματα που άπτονται της σοβαρότατης καθημερινότητας και των χρονιζόντων προβλημάτων. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του Κορωνοϊού, ενημέρωσε για την πτώση της τουριστικής κίνησης στα Λουτρά. Επίσης δήλωσε την ανάγκη επέκτασης και ενίσχυσης του τοπικού ηλεκτρικού δικτύου, που επί σειρά ετών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην Ανατολική Αλμωπία. 
Επικουρούμενος από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΙΚΑ, δήλωσε την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ/ΙΚΑ. 
Το οδικό δίκτυο σύνδεσης της επαρχίας Αλμωπίας με την Εγνατία οδό, καθώς και η ολοκλήρωση του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, ήταν στα θέματα της σχετικής ατζέντας. 
Ο Υφυπουργός κατανόησε πλήρως τα προβλήματα και πρότεινε στο Δήμαρχο Αλμωπίας να τον επισκεφτεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα.  


Δήμος Αλμωπίας: Προσωρινή απαγόρευση της χρήσης τμημάτων ή του όλου , των σχολικών εγκαταστάσεων από συλλόγους


     Μετά την υπ’ αριθμ.Δ1/α /ΓΛ. οικ 16838/ 10Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 783 Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικό με το κλείσιμο των σχολείων για δέκα τέσσερις ημέρες , ο Δήμος Αλμωπίας αποφασίζει ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του κορωνoϊού , την προσωρινή απαγόρευση της χρήσης τμημάτων ή του όλου , των σχολικών  εγκαταστάσεων από συλλόγους που έχουν την αντίστοιχη παραχώρηση.
      Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι εν λόγω σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αναστολή λειτουργίας των δομών Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.με.Α. και του Δημοτικού Ωδείου Αριδαίας της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Αναστολή λειτουργίας των δομών Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.με.Α. και του Δημοτικού Ωδείου Αριδαίας της ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Στα πλαίσια των ειδικών μέτρων που λαμβάνονται, για την αντιμετώπιση, τη μείωση της διασποράς και της πιθανότητας εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, ενημερώνουμε ότι θα παραμείνουν κλειστές για 14 ημέρες, μέχρι τις 24 Μαρτίου, οι δομές Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.με.Α. και το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας της ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Ονλάιν έκδοση της εφημερίδας "Τα Νέα της Αλμωπίας".

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...