Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Σωσάνδρας


Ανάπλαση πέριξ της Επαρχιακής Οδού Σκύδρας-Σεβαστιανών από την Π.Ε. Πέλλας



Ανάπλαση πέριξ της Επαρχιακής Οδού Σκύδρας-Σεβαστιανών από την Π.Ε. Πέλλας


Υλοποιείται εδώ και μερικές μέρες το έργο της ανάπλασης πέριξ της επαρχιακής οδού Σκύδρας – Σεβαστιανών, εντός ορίου απαλλοτρίωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 90.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

Σε σύντομη δήλωση της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ανέφερε σχετικά με το έργο: «Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και, για το λόγο αυτό, δημιουργούμε τις συνθήκες για ασφαλέστερη και ευκολότερη διέλευση των πεζών από τα σημεία παρέμβασης, αναβαθμίζοντας, παράλληλα την αισθητική της περιοχής. Προετοιμάζουμε κι άλλες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα με τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών μας»

Οι εργασίες του ανωτέρω έργου αφορούν την πλακόστρωση των υφιστάμενων κρασπέδων με παράλληλο καθαρισμό τους από αυτοφυή βλάστηση και φυτικές γαίες. Επίσης, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης - καθαίρεσης τμημάτων κατεστραμμένου σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές ή έχουν διαβρωθεί εξαιτίας της πολυχρησίας και των καιρικών συνθηκών σε μήκος περίπου 30 μέτρων εκατέρωθεν της Επαρχιακής Οδού, καθώς και επανακατασκευή των εν λόγω τμημάτων σκυροδέματος έδρασης των πλακών. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εργασίες, συμβάλλουν στη βελτίωση των στοιχείων της οδού και δεν οδηγούν σε μεταβολή των οριζοντιογραφικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης οδού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά mini ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αλμωπίας



ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά mini  ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αλμωπίας  τη Δευτέρα 04 Ιουνίου 2018.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Δ/νση  Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πέλλας και το Δήμο Αλμωπίας.

Συμμετείχαν 15 Δημοτικά Σχολεία με περίπου 250 μαθητές-τριες. Παρά τη βράβευση των τριών πρώτων σχολείων, σκοπός του τουρνουά δεν ήταν η τελική κατάταξή τους αλλά η συμμετοχή των παιδιών, η χαρά για το παιχνίδι και η ευγενής άμιλλα. Όλα τα παιδιά επέδειξαν αθλητικό ήθος και αγωνιστικότητα.

Μετά από 25 συναρπαστικούς αγώνες και κάτω από αφόρητη ζέστη, η κατάταξη των τριών πρώτων σχολείων ήταν  η ακόλουθη:
1η θέση το Δημοτικό Σχολείο Χρύσας -Τσάκων – Ροδωνιάς
2η θέση το Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς – Ριζοχωρίου
3η θέση το Δημοτικό Σχολείο Αψάλου

Ως οργανωτική επιτροπή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, για το άψογο ήθος τους, τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά για τη συνεργασία τους, τον γιατρό των αγώνων  Παπαδόπουλο Δημήτριο, την ποτοεμπορική  Παντελίδης   Κυριάκος  για την προσφορά νερών σε όλα τα συμμετέχοντα Σχολεία, την ακαδημία του Αλμωπού Αριδαίας και τέλος  το Δήμο Αλμωπίας που αγκάλιασε και στήριξε την όλη διοργάνωση.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διαιτητή ποδοσφαίρου  Μιχαηλίδη Γεώργιο , που για άλλη μία φορά, αφιλοκερδώς, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του, όπως και στον Καρατζίδη Γιάννη που βοήθησε και αυτός  στη διοργάνωση ως διαιτητής ποδοσφαίρου.

Πασόης Ευστάθιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής ,  μέλος Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πέλλας
Παρασκευόπουλος Μιχάλης καθηγητής Φυσικής Αγωγής , μέλος οργανωτικής επιτροπής




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...