Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην ΈδεσσαΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Έδεσσα

27 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και η Έδεσσα το γιορτάζει μαζί με τους επισκέπτες αλλά και τους μαθητές και σπουδαστές των σχολείων που καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο του Τουρισμού.
Ειδικοί εκπαιδευτές θα μυήσουν στα μυστικά του μαθητές και σπουδαστές ώστε να γνωρίσουν έναν επαγγελματικό χώρο που έχει εξαιρετικό μέλλον στην Ελλάδα και παράλληλα θα γνωρίσουν τις δράσεις και της δραστηριότητες του προορισμού Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα. Θα γνωρίσουν από κοντά  την κάρτα πόλης, την Edessa City Card το νέο εργαλείο που θα βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η  Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στόχος δεν είναι άλλος από τον 12μηνο τουρισμό κάτι που μπορεί να αποτελεί σχέδιο για κάθε προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο τουρισμού της πόλης. Όπως τονίζει είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την τοπική ταυτότητα, να της δώσουμε χαρακτήρα προϊόντος και να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα αλλά και για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για τα σχολεία της Έδεσσας, του Ν.Πέλλας και όχι μόνο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί. Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο εκδηλώσεων του Παγκόσμιου οργανισμού Τουρισμού.
http://wtd.unwto.org/content/edessa-pella-macedonia-greece-tourism-and-digital-transformation-tool-destination-developmen

Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΕΡΒΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ


Εκατοντάδες ήταν οι Σέρβοι επισκέπτες που κατέκλυσαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Με την ευκαιρία του εορτασμού της απαρχής της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με την διάσπαση του γνωστού ως Μακεδονικού Μετώπου στην περιοχή Ντόμπρο Πόλε της Αριδαίας αλλά και την μάχη του Καϊμακτσαλάν και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία – μνημείο των πεσόντων  την μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε τέτοιο υψόμετρο με τόσες πολλές απώλειες. Οι αντιμαχόμενες πλευρές έχασαν πάνω από 15000 άνδρες σε μια μάχη άνευ προηγούμενου. Ειδικά για τους Σέρβους οι οποίοι είχαν τεράστιες απώλειες οι περιοχές αυτές αποτελούν προσκύνημα.
Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας μέσα από μια σειρά δράσεων προσπαθούν σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτιστικού Τουρισμού Ευάγγελο Κυριακού να δημιουργήσουν ένα πεδίο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την πολυεθνική στρατιά της Ανατολής, τα γεγονότα και τις ανθρώπινες ιστορίες αλλά και το ειρηνικό έργο των στρατιωτών της περιόδου. Αρκετοί λοιπόν επισκέπτες ακολούθησαν την πολιτιστική διαδρομή «Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ» η οποία αποτελεί μέρος από τους δρόμους του Μεταξιού και επισκέφθηκαν την Έδεσσα, τους Καταρράκτες, την Ορεινή Πέλλα, διαμένοντας στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Εκατοντάδες επισκέπτες ανέβηκαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία του πρωί της Κυριακής με ειδικά οχήματα 4Χ4 αλλά και πεζοί ενώ το Καταφύγιο του Χιονοδρομικού κέντρου άνοιξε ειδικά για αυτό το σκοπό. 
Είχε προηγηθεί ένα μήνα νωρίτερα η φιλοξενία δημοσιογράφων της Σερβικής κρατικής τηλεόρασης ενώ είχε διεξαχθεί και ο αγώνας «Η Μάχη του Καϊμάκτσαλάν» με την ποδηλατική ανάβαση από την Έδεσσα έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκσταλάν. Η φύση, η ιστορία και οι δυνατότητες φιλοξενίας μπορούν με διαρκή και συνεχή συνεργασία να αποδώσουν πολλαπλά οφέλη ύστερα από δικτύωση με το διεθνές περιβάλλον σε συνδυασμό με τα μοναδικά στοιχεία, τους απλούς ανθρώπους και τις προσωπικότητες που πέρασαν από την περιοχή. Είναι σημαντικό να μπορούμε να δούμε το κοινό μας μέλλον χωρίς να ξεχνάμε ότι μας δίδαξε το παρελθόν όπως παρατήρησε ένας Σέρβος επισκέπτης και συνέχισε «η Έδεσσα και η Ορεινή Πέλλα είναι μοναδικά φιλόξενος τόπος και πολύ όμορφος, είστε τυχεροί που ζείτε εδώ και εμείς που σας γνωρίσαμε. Εις το επανιδείν»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2018-2019 ΤΟΥ ΕΟΓ "Η ΠΕΛΛΑ"Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών '' Η ΠΕΛΛΑ'' σας ενημερώνει                       
      
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν οι εγγραφές και τα μαθήματα για το έτος 2018-2019 , στην αίθουσα του Ομίλου, Πλατεία 14ης Σεπτεμβρίου  και θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς.

'Έναρξη μαθημάτων 24  Σεπτεμβρίου 2018.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από 24 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαΐου.

Λειτουργούν Τμήματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών:

Παιδικά (Ηλικίες 7-8, 9-10, 11-12), Παιδί και ελληνική παράδοση
Προπαιδικό–Νηπιακό (Ηλικίες 5-6), Μουσικοκινητική Αγωγή & Παράδοση
Εφηβικά (Ηλικίες 13-15, 16-18 / Εφηβικό Γυμνασίου, Εφηβικό Λυκείου)
Ενηλίκων (Αρχαρίων, Μέσων, Προχωρημένων)

Λειτουργεί επίσης τμήμα χορών, Tango, Salsa & Latin, κάθε Πέμπτη.

Διδάσκονται ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα καθώς και από την Κύπρο και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.


Υπεύθυνοι χοροδιδάσκαλοι: Μήτσκας Δημήτριος, Χοροδιδασκαλος/Ερευνητής
                                              Κεχαγιά  Αναστασία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
                                              Βαρσαμάς Θανάσης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2382082654, 6936584111


                                                            Το ΔΣ  

             

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...