Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Προμάχων συμμετείχε στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, στα πλαίσια της 5ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό Σχολείο Προμάχων, με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φ. Αγωγής  Ε. Νερατζόγλου,  πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις στο γήπεδο του χωριού. 

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:















































Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την ΠΕΔΚΜ, το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Χτες το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ξενάγησαν τον κ.κ. Βαρθολομαίο στην έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και εφημερίδων, που επιμελήθηκε ο ιστορικός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Νίγδελης, στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών).
Ακολούθησε η «Βραδιά μνήμης - 100 χρόνια από τον Μεγάλο Πόλεμο», μια μοναδική συναυλία, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως το κονσέρτο «Εκ νεκρών», που συνέθεσε ο διεθνούς φήμης πιανίστας – συνθέτης Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ειδικά για την επέτειο.
Στο χαιρετισμό του πριν τη συναυλία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αναφορά στο μήνυμα ενότητας που εκπέμπει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στις επετειακές εκδηλώσεις, λέγοντας ότι «στον τόπο που συνδέθηκε άρρηκτα με τα γεγονότα εκείνης της εποχής, στο ‘μέτωπο της Θεσσαλονίκης’ όπως ονομάστηκε, που βρίσκονται τα ιστορικά μνημεία των μαχών και τα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως με τους άλλους λαούς μπορεί να μας συνδέει το παρελθόν, η κοινή ιστορία, ακόμα και οι μαύρες σελίδες του πολέμου, πρωτίστως όμως, μας ενώνει όλους το μέλλον και η κοινή μας επιθυμία να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές ολέθρου και καταστροφής. Μας ενώνουν δηλαδή, περισσότερα από όσα μας χώρισαν στο παρελθόν. Χρέος μας είναι:
-Να χαράξουμε νέους δρόμους συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των κρατών και των λαών, σεβόμενοι την Ιστορία και τον πολιτισμό του καθενός.
-Να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης, σε μία κοινή και δημιουργική προσπάθεια να νικήσει η ζωή.
-Να προοδεύουμε όλοι μαζί, με αμοιβαίο σεβασμό, σε καιρούς και συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας.
Το οφείλουμε στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ευημερία μας. Το οφείλουμε και στα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου, στις νέες και μελλοντικές γενιές που αξίζουν να χαμογελούν και να απολαμβάνουν τη ζωή».
Απευθυνόμενος στον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Το μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου είναι ταυτόσημο με το δικό σας διαχρονικό μήνυμα, που μεταφέρετε όλα αυτά τα χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο, με το λόγο και την εμπνευσμένη καθοδήγησή σας, διδάσκοντας σε όλους μας, τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες, την ελευθερία, την ενότητα, τη συνεργασία, την ισότητα πέρα από διακρίσεις φυλής, εθνικότητας, κοινωνικής θέσης και αξιώματος».
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, ιερουργούντων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου.
Ακολούθησε τέλεση μνημόσυνου και κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ, στα μνημεία των πεσόντων στους τομείς Σερβίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.
Στις εκδηλώσεις τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Άννα Μυκωνίου.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...