Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

110 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μηχανήματα έργου και συντήρηση σχολικών κτιρίων


110 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μηχανήματα έργου και συντήρηση σχολικών κτιρίων
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε δύο  προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018).  Η επόμενη πρόσκληση στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος αφορά στην κατασκευή Παιδικών Χαρών. Σταδιακά θα τεθούν πλήρως στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι προβλέψεις και των δύο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων («ΦιλόΔημος» Ι και ΙΙ), συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη.
Με το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ για το 2018, το Υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει στην ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης των δήμων της χώρας, την βελτίωση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας. Στο πρόγραμμα εντάσσονται έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες δήμων. Οι πόροι του προγράμματος, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,  προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και κάθε άλλη νόμιμη πηγή.
Οι δύο προσκλήσεις αναλύονται ως εξής:
Α. Μηχανήματα έργου (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 60 εκατ. ευρώ)
 Πρόκειται για μια πρόσκληση μη ανταγωνιστική, καθώς δικαιούχοι είναι και  οι 325 δήμοι της χώρας, οι οποίοι επιχορηγούνται βάσει κριτηρίων που σχετίζονται με την έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος των οικισμών τους. Οι δήμοι μπορούν να προμηθευτούν καινούργια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα έργου (έως πενταετίας ), καθώς και εξαρτήματα για προσθήκη σε υφιστάμενα βάσει των κείμενων διατάξεων (π.χ. λεπίδες αποχιονισμού, βυτία πυρόσβεσης, αλατιέρες κ.λπ.).
Β. Συντήρηση σχολικών κτηρίων (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 50 εκατ. ευρώ)

Με τη συγκεκριμένη πρόσκληση το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά με επιπρόσθετη χρηματοδότηση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των δήμων για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και των αύλειων χώρων τους, όπως οι ίδιοι οι αιρετοί το έθιξαν στις συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επισημαίνεται ότι οι δήμοι χρηματοδοτούνται με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τους επενδυτικούς ΚΑΠ έτους 2011 και μετά, για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων τους. Η επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Προγράμματος είναι υπερδιπλάσια της ετήσιας τακτικής και καταλήγει σε ένα συνολικό ποσό 70 εκατ. ευρώ για το 2018. Η κατανομή των πόρων θα γίνει με κριτήριο τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων (30% της χρηματοδότησης) και τον αριθμό των μαθητών (70% της χρηματοδότησης) και αφορά όλους τους δήμους της χώρας. Ενδεικτικά, εκτός των κλασσικών εργασιών συντήρησης δίνεται η δυνατότητα για την κατασκευή απλών ραμπών πρόσβασης σε αυτά, καθώς και άλλων τεχνικών παρεμβάσεων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση.

Τα Κέντρα Κοινότητας Δήμου Παιονίας και Δήμου Αλμωπίας εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας


ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Δύο νέες κοινωνικές δομές, που δημιουργήθηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αξιούπολη, και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αριδαία για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 224.000 ευρώ. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι τα πρώτα σημεία επικοινωνίας και διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων, της Περιφέρειας και του κράτους, παρέχοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική επανένταξη.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται με συνέπεια και ανθρωπιά, δίπλα σε εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε. Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Είναι ηθική και πολιτική μας δέσμευση, να εξασφαλίσουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία και την πρόνοια, γιατί η πρόσβαση σ’ αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, όπως είναι:

  • Η δημιουργία 38 Κέντρων Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα με αυτό στην Αξιούπολη.
  • Η ολοκλήρωση συνολικά 48 παρεμβάσεων αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
  • Η δημιουργία και αναβάθμιση 16 μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας σε όλη την Περιφέρεια.
  • Η διασφάλιση της λειτουργίας 8 «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», όπως επίσης και τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων Αστέγων.
  • Η χρηματοδότηση 7 δομών «συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών», με περισσότερες από 550 ωφελούμενες, γυναίκες και παιδιά.
  • Η στήριξη και ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων και των προγραμμάτων δωρεάν σίτισης.
  • Η υποστήριξη 14.000 γονέων με διάθεση θέσεων για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, με θέσεις για τα παιδιά σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
«Είμαστε η μόνη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα που ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, διανέμοντας τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής, που ανακούφισαν περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας. Παράλληλα, ξεκινάμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, την Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξήρε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση των Κέντρων Κοινότητας, του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, και του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου, τους οποίους ευχαρίστησε για την στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα πεδία, και τις κοινές προσπάθειες και ενέργειες για την υλοποίηση δράσεων και έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά για τη στήριξη και την ουσιαστική συνδρομή τους στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Τον αγιασμό των εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παιονίας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών Αρχών των περιοχών.





Προχωρούν οι κατασκευές των αθλητικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Γ.Γ.Α. στην Πέλλα


Γιάννης Σηφάκης :  Προχωρούν οι κατασκευές των αθλητικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Γ.Γ.Α. στην Πέλλα 

Έδεσσα
Στην Έδεσσα ολοκληρώνεται η επέμβαση στο Δημοτικό Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ( ΔΑΚ) με ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά την συντήρηση και βελτίωση των υποδομών. Απαιτείται επιπλέον μελέτη για την πλάγια επέκταση του και δημιουργία κερκίδας και από την άλλη πλευρά.
Το έργο θα βοηθήσει τον ΑΕΡΩΠΟ που παίζει στην μεγάλη κατηγορία του χάντμπωλ ( Handball Premier) με θαυμάσια πορεία που πρέπει να βοηθηθεί από όλους με κάθε δυνατό τρόπο. Και φυσικά και όλες τις ομάδες και αθλούμενους στο ΔΑΚ. 
Στην Έδεσσα ήδη αλλάζει το σκηνικό όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων με 1.000.000,00 €  στο Πασά- Τσαϊρ. Ακόμη εκκρεμεί η χρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου, έργο που υποστηρίζουμε στην ΓΓΑ για να χρηματοδοτηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες αθλητικές υποδομές στον Δήμο Έδεσσας.

Αλμωπία
Ξεκίνησαν από τον Δήμο Αλμωπίας οι κατασκευές των 5 εκ των 6 εγκεκριμένων αθλητικών παρεμβάσεων ( Γήπεδο Αλμωπού, Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, γήπεδο Εξαπλατάνου, γήπεδο Προμάχων και γήπεδο Σωσάνδρας). Εκκρεμεί το έργο στην Κλειστή Αγορά.
Αναμένεται η γρήγορη πρόοδος των έργων για να επιτύχουμε και την επιπλέον χρηματοδότηση άλλων παρεμβάσεων ( χλοοτάπητας γηπέδου, στέγαστρο γηπέδου κλπ).
Ακόμη θα υποστηριχθεί από τον βουλευτή για χρηματοδότηση η προγραμματισμένη από τον Δήμο Αλμωπίας  μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ( ΔΑΚ) που θα εκσυγχρονίσει σημαντικά την απολύτως αναγκαία αυτή αθλητική υποδομή.

Σκύδρα 
Με ταχύτητα υλοποιούνται τα εγκεκριμένα από την ΓΓΑ αθλητικά έργα στην εκτέλεση των οποίων η Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα.

Πέλλα
Προωθείται για χρηματοδότηση ο χώρος για αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πενταπλάτανο, βελτίωση των υποδομών στο γήπεδο των Γιαννιτσών και άλλες παρεμβάσεις

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία '' ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ '' στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ


Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία  '' ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ '' στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ

Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΙΠΠ   της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Ένωση  Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων , (ΕΣΠΘ)  ,   με έδρα τον Πύργο Θήρας,   υπέβαλε   αίτηση  τροποποίησης προδιαγραφών , ήσσονος σημασίας, που αφορά τη  μέθοδο παραγωγής του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία '' ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ '' ΠΟΠ. Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β) όπως έχει τροποποιηθεί  και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 23/04/2018 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος VΙΙ της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ,όπου γίνεται λεπτομερής αιτιολόγηση των λόγων  για τους οποίους  υποβάλλονται και κατατίθενται  στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λ. Αθηνών 58 , Αθήνα , εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο, μετά από σχετική αίτησή τους.
               Ο Δ/ΝΤΗΣ  
 ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Έκδοση Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020


Τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β΄ 4310/2016)

Έκδοση Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο  του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έδεσσας της Π.Ε. Πέλλας σας ενημερώνουμε ότιι:
1) Εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. 487/23591/13-02-2018  (ΦΕΚ Β΄ 475/15-02-2018) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Τρίτη (3η) τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ¨Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΦΕΚ Β΄ 4310/30-12-2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ 6ΡΚΕ4653ΠΓ-ΤΑΥ), καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (ΠΑΑ) 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
2)  Εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. 539/27369/20-02-2018  Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 "Βιολογικές καλλιέργειες" του ΠΑΑ 2014-2020 σύμφωνα με την αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΦΕΚ Β΄ 4310/30-12-2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ 68ΥΗ4653ΠΓ-ΡΙΩ), καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, θα πραγματοποιηθεί  κατά το διάστημα από 19/03/2018 έως και 11/04/2018 ώρα 00:00.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα θα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων  στον ιστότοπο  https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.

Γιάννης Σηφάκης : Μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση 8,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους επιλαχόντες νέους αγρότες


Γιάννης Σηφάκης:  Μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 8,5 εκατ. ευρώ για τους επιλαχόντες νέους αγρότες.
460  επιλαχόντες δικαιούχοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών ( υποέργο 6.1 « Εγκατάσταση νέων γεωργών» του Π.Α.Α. 2014-2020)   στην Κεντρική Μακεδονία 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην σύνταξη πινάκων κατανομής και ετοιμάζεται να εκδώσει αποτελέσματα της αξιολόγησης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τέλος Μαρτίου ξεκινά η λειτουργία δομής ΕΚΑΒ στην Αριδαία


Γιάννης Σηφάκης :  Μέχρι τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει η νέα δομή ΕΚΑΒ στην Αριδαία.
Έρχονται οι 4 ΕΚΑΒίτες με απόσπαση και ο Δήμος Αλμωπίας παραχώρησε κατάλληλο χώρο ( δίπλα στο Κέντρο Κοινότητας Αλμωπίας) ο οποίος διαμορφώνεται κατάλληλα
Η κυβέρνηση επιλύει το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της Αλμωπίας 
Τα ασθενοφόρα θα εδρεύουν στην Αριδαία με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά ο κρίσιμος χρόνος για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών προς όφελος της ζωής και την υγείας των πολιτών.   
Βήμα βήμα στηρίζεται η Δημόσια Υγεία και στην Πέλλα . Σε κεντρικό επίπεδο ελέγχονται, ακόμη, τα σκάνδαλα στα φάρμακα που συντηρούσαν ένα φαύλο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς διογκώνοντας και  το δημόσιο χρέος, ακόμη και όταν ο λαός εξοντωνόταν μέσα στην λιτότητα και στην κρίση. 
Ο βουλευτής με ερώτηση του στη Βουλή και με συνεχείς επαφές του με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ διεκδίκησε και παρακολούθησε την διαδικασία για την ίδρυση δομής στην Αριδαία. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες του μέχρι η δομή αυτή να ιδρυθεί και θα στηριχθεί η λειτουργία της. 

Σήμα κινδύνου στους γονείς μικρών παιδιών στέλνουν οι Ω.Ρ.Λ για τις λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού που βρίσκονται σε έξαρση


Σήμα κινδύνου στους γονείς μικρών παιδιών στέλνουν οι Ω.Ρ.Λ για τις λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού που  βρίσκονται σε έξαρση, καθώς τo5 με 13%  απ αυτές οφείλονται  σε ιούς που προκαλούν ιγμορίτιδα - ρινοκολπίτιδα!
Γι’ αυτό το λόγο  οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα συμπτώματα  και να οδηγήσουν έγκαιρα το παιδί  στον ωτορινολαρυγγολόγο ή στον παιδίατρο.
«Ηιγμορίτιδα στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στην αρχή, αλλά και πολύ δύσκολα αν αργήσει η έναρξη της θεραπείας»αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ»  και προσθέτει

«Είναι μία νόσος με πολλές αιτιολογίες και χρειάζεται πείρα τόσο στη σωστή και έγκαιρη διάγνωση, όσο και στην κατάλληλη θεραπεία. Είναι δε σημαντική η άμεση παραπομπή από τον παιδίατρο στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο».
         ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ - ΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΑ -  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η ιγμορίτιδα είναι  φλεγμονή των κόλπων που βρίσκονται στο πρόσωπο. Φλεγμαίνουν όμως και οι υπόλοιποι κόλποι (μετωπιαίοι, σφηνοειδείς και ηθμοειδείς) και ουσιαστικά το σύνολο της μύτης. Γι’ αυτό το λόγο συνήθως μιλάμε για ρινοκολπίτιδα.
«Έχουμε δυο μορφές, την οξεία και την χρόνια ιγμορίτιδα» εξηγεί ο κ. Αρτόπουλος
Οξεία ιγμορίτιδα:
Εμφανίζεται συνήθως μετά από ένα κοινό κρυολόγημα. Είναι ιογενούς αιτιολογίας, αλλά μπορεί και να εξελιχθεί σε βακτηριδιακή και μπορεί να διαρκέσει 10-14 ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
Øπαχύρευστες βλεννοπυώδεις εκκρίσεις από τη μύτη,
Ø    μπούκωμα στη μύτη,
Ø     πυρετό,
Ø    βήχα,
Ø    πονοκέφαλο.
Χρόνια ιγμορίτιδα:
Τα επεισόδια της χρόνιας ιγμορίτιδας μπορούν να εμφανιστούν 4-6 φορές το χρόνο και η διάρκειά τους ξεπερνά συνολικά τις 12 εβδομάδες. Μπορεί να συνοδεύεται από:
Øρινικούς πολύποδες (σπάνιοι στα παιδιά),
Ø    από αλλεργίες, άσθμα,
Ø    ανοσοανεπάρκεια,
Ø    κυστική ίνωση,
Ø    γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Ø    και άλλες σπανιότερες παθήσεις.
 «Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η στενή συνεργασία του ωτορινολαρυγγολόγου και του παιδιάτρου σε επίπεδο τόσο διάγνωσης όσο και θεραπείας της νόσου που ταλαιπωρεί το παιδί και τους γονείς του» αναφέρει ο κ. Αρτόπουλος.
              ΠΡΟΛΗΨΗ   ΚΑΙ   ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η πρόληψη σε κάθε νόσημα είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία, αν όχι σημαντικότερη. Στο πλαίσιο αυτό, τρία είναι τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν:
1.                 Η υγιεινή της μύτης θα πρέπει να αποτελεί καθημερινή υπόθεση, με τη χρήση του φυσιολογικού ορού σε πρώτο πλάνο.
2.                 Το σπίτι θα πρέπει να μην έχει οσμές από τσιγάρο. Οι καπνιστές γονείς θα πρέπει να βρουν κάποιον τρόπο ώστε η ατμόσφαιρα στο σπίτι να παραμένει καθαρή.
3.                 Η ανακάλυψη των αλλεργιογόνων αυτών που πιθανώς να ευθύνονται για την ανάπτυξη της αλλεργικής ρινίτιδας με ειδικά τεστ.
 
Στην οξεία ιγμορίτιδα χορηγούνται:
ØΠολλά υγρά, ούτως ώστε να ρευστοποιούνται και να αποβάλλονται οι βλέννες ευκολότερα,
ØΦυσιολογικός ορός και αποσυμφορητικά από τη μύτη ώστε να παραμείνει ανοικτή και να μην αναπνέει το παιδί από το στόμα,
ØΑντιβιοτικά φάρμακα από του στόματος για 10-14 ημέρες είναι η θεραπεία εκλογής,
ØΣε περίπτωση γνωστής αλλεργικής ρινίτιδας θα πρέπει να χορηγηθεί συμπληρωματικά και ένα αντιισταμινικό φάρμακο
Στη χρόνια ιγμορίτιδα:
ØΗ χρήση αντιβιοτικών μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 6 εβδομάδες.
ØΙσότονα και υπέρτονα διαλύματα ορού (πλύσεις) μπορούν να μειώσουν τις ρινικές εκκρίσεις και το οίδημα.
ØΗ τοποθέτηση τοπικών κορτικοστεροειδών και συμφορητικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 7-10 ημέρες, όχι όμως για μεγαλύτερο διάστημα.
ØΗ αντιμετώπιση τόσο της αλλεργικής ρινίτιδας όσο και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ως αιτιών της νόσου, αποτελεί το σημείο κλειδί για την αντιμετώπιση της χρόνιας ιγμορίτιδας.
ØΗ χειρουργική αντιμετώπιση αφορά στις περιπτώσεις εκείνες όπου αποτυγχάνει η συντηρητική-φαρμακευτική αγωγή.
 

www.artopoulos.com   Τηλ. 6937673736

Ευχαριστήριο του Δήμου Αλμωπίας και της ΔΗ.Κ.Ε.Α.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  18/ 02/ 2018 με μεγάλη επιτυχία το αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τις χορηγίες τους, το σούπερ μάρκετ FAMILY, την ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ το βιβλιοπωλείο ΣΥΜΒΟΛΗ και να ευχηθούμε καλή Σαρακοστή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργούς  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εσωτερικών

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας και ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Αθήνα 8/2/2018
Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος &  Θεσσαλίας
8/2/2018
Προς
Βουλευτές Θεσσαλονίκης

Θέμα: Τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων ζητούν επιτακτική λύση

Κυρίες - Κύριοι Βουλευτές
Οι εργαζόμενες και οι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων στο μεγαλύτερο μέρος απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου και ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το κράτος τους θεωρεί εργολάβους καθορισμού κατ' αποκοπή και χωρίς δικαιώματα!
          Το σύνολο των μηναίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 300ευρώ, ασχέτως ωραρίου και με την  υποχρέωση να παραδίδουν κάθε ημέρα το σχολείο καθαρό και ασφαλές. Δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα στην άδεια, την ασθένεια και τη μητρότητα, ενώ βιώνουν ενίοτε εκβιασμούς και απόλυση κάθε φορά που διεκδικούν σεβασμό και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η μισθοδοσία καθυστερεί αδικαιολόγητα, εξαιρούνται από τα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν λαμβάνουν όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και επίδομα άδειας, ενώ με άρνηση αρκετών Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Αρχών δεν εισπράττουν των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής προστασίας. Τέλος, το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στον κλάδο είναι άτομα που στηρίζουν πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες.
          Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: κράτος, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και τοπική αυτοδιοίκηση. Παρά τις δεσμεύσεις η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των ως άνω αναφερόμενων προβλημάτων μας. Γι' αυτό και οι καθαρίστριες της Βόρειας Ελλάδος συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών.          
Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούμε:
ü  Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü  Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
ü  Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας.
ü  Χορήγηση εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
ü  Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
ü  Ασφάλεια και όχι επισφάλεια στην εργασία. Καμία μείωση αιθουσών. Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Με εκτίμηση,

Η Διοίκηση του Σωματείου 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...