Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ενημερωτικές συναντήσεις της Δημ.Τ.Ο Πέλλας Ν.Δ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



 Ενημερωτικές  συναντήσεις της Δημ.Τ.Ο Πέλλας  Ν.Δ  στο Νοσοκομείο  Γιαννιτσών

Αντιπροσωπεία  της  Δημ.Τ.Ο Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας  αποτελούμενη  από τον  Πρόεδρο  Λύσανδρο Αμιτζόγλου,   την Υπεύθυνη του τομέα Υγείας  Αγάθη Μακρίδου και τον Υπεύθυνο του τομέα Οικονομίας  Μηνά Γρηγοριάδη  επισκέφθηκε   στις 30 και 31/10 την Νοσηλευτική Μονάδα  Γιαννιτσών  του Νοσοκομείου Πέλλας .

Σε  συναντήσεις που είχαν τα μέλη  της ΔΗΜΤΟ  τόσο με τον   Υποδιοικητή  κ Λόγγο Ευάγγελο  όσο   και με την διοίκηση  του Σωματείου  Εργαζομένων  ενημερώθηκαν  για τις συνθήκες  λειτουργίας  της νοσηλευτικής μονάδας  και για  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  Διοίκηση και εργαζόμενοι  που έχουν προκύψει  κυρίως   λόγω της  πανδημίας COVID19 . Τα μέλη της Δημ.Τ.Ο  συνεχάρησαν τους εργαζομένους για τις  υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν   το διάστημα  αυτό   και  εξέφρασαν την ικανοποίηση  τους στην Διοίκηση  για  την άμεση  κάλυψη  των αναγκαίων  θέσεων εργασίας   σε ιατρικό , νοσηλευτικό  και λοιπό προσωπικό καθώς  και για την  αναγκαία λόγω των συνθηκών  παραμονή στις θέσεις  τους των συμβασιούχων εργαζομένων  .


Έδεσσα: Τι κάνει μια πόλη να ξεχωρίζει και τι την κάνει βιώσιμη;



Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή

Τι κάνει μια πόλη να ξεχωρίζει και τι την κάνει βιώσιμη;

 

Καθώς ο κόσμος βιώνει το μεγαλύτερο κύμα αστικής ανάπτυξης στην ιστορία του πλανήτη, οι πόλεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο περισσότερο από ποτέ. 31 Οκτωβρίου σήμερα, μία μέρα αφιερωμένη στις πόλεις, τα αστικά περιβάλλοντα. Η  Έδεσσα, αστική περιοχή, από τις αρχές της ίδρυσης της, αποτέλεσε πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Καταλύματα, τα χάνια, υπήρξαν από τις αρχές του αιώνα, εφόσον η πόλη υποστήριζε και την μετακίνηση ως Εγνατία οδός, ιδιαίτερα χρήσιμη στους εμπόρους.

Η Έδεσσα, μία πόλη με γνωστότερο χαρακτηριστικό της τους υπέροχους καταρράκτες, δεν αποτελεί μόνο έναν τουριστικό πόλο έλξης αλλά και μία πόλη ζωντανή με διάθεση συνεχούς αυτοβελτίωσης. Διαθέτει κοινόχρηστα ποδήλατα ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέρος στο οποίο είναι εύκολη και δυνατή η πρόσβαση σε όλους τους χώρους περπατώντας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία.

Διατηρώντας την  ταυτότητα της πόλης και το φυσικό της περιβάλλον, προσελκύουμε τουρισμό, ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας και νέες οικονομικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, η Έδεσσα στηρίζει την οικονομία και την επιχειρηματικότητα μέσω του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης  (καθώς μόνο μέσω έγκυρης πληροφόρησης μπορεί να επέλθει η ανάπτυξη) αλλά και του Edessa Gift Shop  που διατηρεί στο πάρκο καταρρακτών και βοηθά τους επισκέπτες της πόλης στο να αποκτήσουν μία μοναδική εμπειρία ενώ ταυτόχρονα παρέχει θέσεις εργασίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με ειδικές ικανότητες και προσελκύει επισκέπτες να ζήσουν τον παλμό της πόλης και της περιοχής. Στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Έδεσσας υλοποιείται η ενοποίηση του τουριστικού, του ιστορικού, του πολιτιστικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Για να είναι μία πόλη ιδανική, χρήζει κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, στοιχεία που μπορεί να συναντήσει ο καθένας στην Έδεσσα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης, μπορεί να γνωρίσει τα πάντα για την πολιτιστική κληρονομιά της Έδεσσας, αποκτώντας την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card,  με την οποία μπορεί να απολαύσει οικοξεναγήσεις και πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης(www.edessacity.gr). Βασικό χαρακτηριστικό της ιδανικής πόλης είναι και η μεγάλη αναλογία του φυσικού περιβάλλοντος, που υπάρχει έντονα σε όλη την πόλη και ιδίως στο πάρκο Καταρρακτών, και στις περιοχές που διαπερνούν τα 7 ποτάμια συστήματα στο δέλτα του Εδεσσαίου ποταμού αλλά και τα μέρη και διάφοροι τρόποι αναψυχής που παρέχονται σε αφθονία στην Έδεσσα.

Στηρίζοντας την απασχόληση, κατάρτιση και υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μία πόλη μπορεί να αναδειχθεί σε ιδανικό μέρος για να κατοικήσει ή και να επισκεφθεί κάποιος, λόγω καλού επιπέδου ζωής...άλλωστε το μότο “καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή” δεν είναι τυχαίο!

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: ΚΑΠ 2021-2027: νέο βαρύ χτύπημα στους βιοπαλαιστές αγρότες.



ΚΑΠ 2021-2027: νέο βαρύ χτύπημα στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και τις τρεις εκθέσεις σχετικά με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για την περίοδο 2021-2027, η οποία εξαρχής συνιστά βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι πολιτική για την κερδοφορία των μονοπωλίων της ΕΕ. Η αναθεώρησή της αποτελεί αναπροσαρμογή με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις τους και προσωρινό συμβιβασμό ανάμεσα στα αντιτιθέμενα συμφέροντά τους. Άλλωστε, η όλη συζήτηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και ο καταιγισμός τροπολογιών που χαρακτήρισε την ψήφιση των βασικών κανονισμών της ανέδειξε τον οξυμένο ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια της “πράσινης οικονομίας” και των νέων τεχνολογιών (πχ “ευφυής γεωργία ακριβείας”) από τη μια και των πιο παραδοσιακών κλάδων, όπως η βιομηχανία αγροτικών εισροών (πχ λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά κλπ), μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων κ.ά. από την άλλη.

Μήλο της έριδος αποτελούν οι υψηλές χρηματοδοτήσεις της ΚΑΠ, που προέρχονται από την καταλήστευση των λαών και καταλήγουν στον βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι διακηρύξεις υπέρ των “ποιοτικών” τροφίμων, της “προστασίας του περιβάλλοντος” και της λεγόμενης “ενιαίας υγείας” (“One Health”), υπέρ της στήριξης του εισοδήματος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων του μοντέλου της “οικογενειακής” γεωργίας γίνονται από τη σκοπιά των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ.

Η ΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία τους περιβάλλοντος και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα. Βασικό κριτήριο των κανόνων της ΚΑΠ για το “περιβάλλον” και το “κλίμα”, τα πρότυπα της “πιστοποιημένης” και “ποιοτικής”  παραγωγής “από το αγρόκτημα ως το πιάτο” είναι να ενισχυθούν τα μερίδια ορισμένων μονοπωλίων (πχ “κυκλικής οικονομίας”), αλλά και να τεθούν εμπόδια σε ανταγωνίστριες δυνάμεις (πχ ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα κλπ) που δεν εφαρμόζουν αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Η ΕΕ βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στην επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και την παραμονή τους στο χωράφι και στο στάβλο τους. Οι προσαρμογές που κομίζει η νέα ΚΑΠ στις άμεσες ενισχύσεις και συνολικότερα στο καθεστώς των επιδοτήσεων θα εξακολουθήσουν να συντηρούν ορισμένα τμήματα αυτοαπασχολούμενων αγροτών, επιτείνοντας όμως την καταλήστευση του μόχθου τους από τα μεταποιητικά και εμπορικά μονοπώλια, που έχουν ανάγκη από φθηνές πρώτες ύλες. Τα μέτρα προώθησης της σύστασης διεπαγγελματικών οργανώσεων, της “συμβολαιοποίησης” της παραγωγής, της ευελιξίας των ομάδων και των οργανώσεων παραγωγών έχουν ως γνώμονα την ανάγκη περαιτέρω συγκέντρωσης της παραγωγής και ενίσχυσης του ελέγχου της από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι προβλέψεις για το νέο “αποθεματικό κρίσεων” και τα  “εργαλεία διαχείρισης κινδύνων” δεν αφορούν στην προστασία του μικρού και μεσαίου αγρότη από τις φυσικές καταστροφές, με υποδομές πρόληψης τους και αποζημιώσεις. Σχετίζονται με την ανάγκη διασφάλισης της λεγόμενης “ισορροπίας” της αγοράς, δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Τα “Στρατηγικά σχέδια” προωθούν την πιο ευέλικτη υπηρέτηση των στόχων της ΚΑΠ από τα κράτη μέλη ενώ παράλληλα συνεπάγονται τη συνεχή εποπτεία και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους από τα όργανα της ΕΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε τις εκθέσεις για τη νέα ΚΑΠ και καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να αντιπαλέψουν με την οργάνωση του αγώνα τους την επιδείνωση των όρων παραμονής τους στην παραγωγή, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού για τα κέρδη, τον οποίο υπηρετεί και η νέα ΚΑΠ.

30/10/2020                           Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...