Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ένταξη του έργου «Κατασκευή Νέας Γέφυρας Αρσενίου» στο Επενδυτικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων



Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης


Μεταξύ άλλων εισηγήθηκε την ένταξη του έργου «Κατασκευή Νέας Γέφυρας Αρσενίου» στο Επενδυτικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000,00 €

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην οποία, ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εισηγήθηκε θέματα αρμοδιότητάς του.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική επιτροπή ήταν:
1)    Παράταση Λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη,
2)    Προμήθεια αλατιού για την αντιμετώπιση του αποχιονισμού των οδικών δικτύων ευθύνης των Π.Ε. με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργο,
3)    Πρώτη Τροποποίηση του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών έτους 2016 Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και από Ιδίους πόρους (τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων) έτους 2016 με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη
4)    Ένταξη Συμπληρωματικών εργασιών εκτάκτων αναγκών στο ΠΔΕ ΣΑΕΠ 008 με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού κ. Θεοδωρίδη
5)    Ένταξη του έργου «Κατασκευή Νέας Γέφυρας Αρσενίου» του Δήμου Σκύδρας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000,00 €. με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού κ. Θεοδωρίδη

Για το τελευταίο θέμα πρέπει να αναφέρουμε ότι η σχετική μελέτη για το έργο της κατασκευής νέας γέφυρας Αρσενίου στον Δήμο Σκύδρας θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ έχει σταλεί πλήρης φάκελος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας για να προχωρήσει η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Π.Ε. Πέλλας και τον Δήμο Σκύδρας.


Η Εκτελεστική Επιτροπή δέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση του κ. Θεοδωρίδη για  ένταξη του έργου της κατασκευής νέας γέφυρας Αρσενίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην τελική ευθεία το Aridea Cup 2016



Στην τελική του ευθεία μπαίνει από σήμερα το Aridea Cup στα γήπεδα της Πιπεριάς.
 Παρά την μικρή διακοπή που προέκυψε για ακόμα μια μέρα λόγω του καιρού,  χθες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προημιτελικά των μονών.
 Από τις αναμετρήσεις, ξεχώρισε αυτή του Ανδρέα Καρδάρη με τον Δημήτρη Χούμη που διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες και κρίθηκε στο tie break του τρίτου σετ, υπέρ του πρώτου. Ο Καρδάρης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον σέρβο Nemanja Subanovic, no 1 του ταμπλό.
  Οι Έλληνες συνεχίζουν τη δυνατή παρουσία τους στο τουρνουά, με έξι αθλητές από τους συνολικά οκτώ στα σημερινά ημιτελικά των μονών.
 Τέλος, στα διπλά, η Σοφία Χατζηστουγιάννη και Κυριακή Ζαράρη πέρασαν στον τελικό των κοριτσιών, ενώ, σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν οι ημιτελικοί των αγοριών.


Αύριο το πρωι, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τουρνουά με την διεξαγωγή των μεγάλων τελικών.




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Ενημέρωση αμπελουργών για την διαχείριση των παράνομων φυτεύσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Η Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους αμπελουργούς  για την διαχείριση των μη εγκεκριμένων φυτεύσεων αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες ότι ισχύουν τα παρακάτω σύμφωνα με την  Υ.Α. 1011/21054/ 18-02-2016 του ΥΠΑΑΤ:

1) Οι ταξινομημένες οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου μπορούν να φυτευτούν, να αναφυτευτούν ή να εμβολιαστούν μόνο στην περίπτωση που έχει χορηγηθεί σχετική άδεια φύτευσης σύμφωνα με τα άρθρα 64, 66 και 68 του Καν (ΕΕ) 1308/2013.

2) Οι εκτάσεις που φυτεύτηκαν με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια φύτευσης θεωρούνται μη εγκεκριμένες (παράνομες) φυτεύσεις  και αποκλείονται από εθνικά ή ενωσιακά μέτρα στήριξης.

3) Οι εκτάσεις που έχουν φυτευτεί χωρίς αντίστοιχη άδεια φύτευσης σύμφωνα με την παράγραφο 1 του  άρθρου 8 της Υ.Α. 1011/21054/ 18-02-2016, δεν δύνανται να νομιμοποιηθούν και οι κάτοχοι των εν λόγω εκτάσεων υποχρεούνται να εκριζώσουν τα αμπέλια τους με ιδία δαπάνη. Στους εν λόγω παραγωγούς επιβάλλονται χρηματικές ποινές

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καν (Ε.Ε) 2015/560, οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται στους παραγωγούς οι οποίοι θα εντοπιστούν να κατέχουν μη εγκεκριμένες φυτεύσεις έχουν ως εξής:

α) χρηματική ποινή 600 €/ Στρέμμα, αν ο παραγωγός εκριζώσει το σύνολο των εν λόγω φυτεύσεων εντός των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία έχει κοινοποιηθεί η παρατυπία,
β) χρηματική ποινή 1200 €/ Στρέμμα, αν ο παραγωγός εκριζώσει το σύνολο των εν λόγω φυτεύσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους από τη λήξη της τετράμηνης περιόδου,
γ) χρηματική ποινή 2000 €/ Στρέμμα, αν ο παραγωγός εκριζώσει το σύνολο των εν λόγω φυτεύσεων μετά το πρώτο έτος από τη λήξη της τετράμηνης περιόδου,

 Σε περίπτωση που οι παραγωγοί δεν προχωρήσουν σε εκριζώσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών με απόφαση του Περιφερειάρχη, εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο μέσο την εκρίζωση των φυτεύσεων αυτών εντός δύο ετών από τη λήξη της τετράμηνης περιόδου από την ημερομηνία διαπίστωσης της μη εγκεκριμένης φύτευσης. Οι σχετικές δαπάνες βαρύνουν τους παραγωγούς. Τα σχετικά έξοδα υπολογίζονται με αντικειμενικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της εργασίας, τη χρήση μηχανημάτων και τη μεταφορά ή άλλες δαπάνες. Στο κόστος αυτό προστίθενται οι παραπάνω εφαρμοστέες κυρώσεις της παραγράφου 8 του του άρθρου 8 της Υ.Α. 1011/21054/ 18-02-2016 (ΑΔΑ Ω4204653ΠΓ-796).

Οπότε όσοι παραγωγοί καλλιεργούν εκτάσεις παράνομα φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών καλούνται να τις εκριζώσουν πριν αυτές εντοπιστούν από την υπηρεσία μας.  
   
Επίσης η Π.Ε. Πέλλας υπενθυμίζει στους αμπελουργούς ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009 και το άρθρο145 του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, όπως ισχύει κάθε φορά.

Οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr.

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης  λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2016, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης Συγκομιδής, δηλαδή μετά την λήξη της περιόδου υποβολής και τροποποίησης (30 Νοεμβρίου), υπάρχει η δυνατότητα  εκτύπωσης από τους παραγωγούς του αντίγραφου της δήλωσης που ενέχει θέση βεβαίωσης κατάθεσης δήλωσης Συγκομιδής. Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στη δήλωση Συγκομιδής, τότε έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ με αίτηση τροποποίησης και κατόπιν προσκομίσεως των απαραίτητων δικαιολογητικών-παραστατικών τη διόρθωση της δήλωσης Συγκομιδής τους. Η νέα εκτύπωση θα περιλαμβάνει τις αλλαγές όπως αυτές έγιναν από τη ΔΑΟΚ.

1) Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της παραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών. Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής), ο παραγωγός υποχρεούται να υποβάλει δήλωση συγκομιδής και οι ποσότητα που πωλείται προς χυμοποίηση εισάγεται στο πεδίο «ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ». Αντίστοιχα η ποσότητα που προορίζεται για οινοποίηση θα εισάγεται στο αντίστοιχο πεδίο «ΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ» ή «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ» ή «ΠΩΛΗΘΕΝΤΑ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΟ».

β) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

γ) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης υποχρεούνται να υποβάλουν και δήλωση συγκομιδής.

2) Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

3) Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

4) Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής, οπότε και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώνεται και το αίτιο που την προκάλεσε (π.χ ανωτέρα βία, μη συγκομιδή για οικονομικούς λόγους, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα και λοιποί λόγοι).

5) Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για δηλώσεις συγκομιδής που δεν υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές κατά τις ημερομηνίες που ορίζει η αρμόδια Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ., αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων που προβλέπονται, (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, πρόγραμμα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, χορήγηση άδειας φύτευσης νέου αμπελώνα), για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Ωστόσο, η υπέρβαση των ημερομηνιών που έχουν οριστεί κατά 10 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο, επισύρει αναλογική μείωση των καταβλητέων ποσών για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο σε επιδοτούμενα προγράμματα, σε ποσοστό 1% για κάθε μέρα καθυστέρησης). (άρθρο 18 Καν (ΕΚ) 436/2009).

Η διαδικασία αναλυτικά έχει ως εξής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση http://www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:

Ψηφιακές Υπηρεσίες         Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών  Προϊόντων                   Σύνδεση                           Δημιουργία λογαριασμού                        Σύνδεση  Χρήστη                  Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών  Προϊόντων                   

 Ο χρήστης την πρώτη φορά που επιθυμεί να κάνει δήλωση για το έτος κάνει πρόσθεση εγγραφής πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο        Το έτος και τα στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα. Επιπλέον στοιχεία και οδηγίες για τον χειρισμό της εφαρμογής εμφανίζονται εάν πατήσουμε το εικονίδιο της βοήθειας. Μετά την οριστικοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής η εφαρμογή κλειδώνει και δεν είναι δυνατή η εισαγωγή νέων στοιχείων ή τροποποίηση των υποβληθέντων.

Τέλος ενημερώνουμε ότι όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να προβούν σε απόσταξη μέρους των στέμφυλων με την διαδικασία των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), για να λάβουν την σχετική βεβαίωση αμπελοκαλλιέργειας από την υπηρεσία μας θα πρέπει τα αμπέλια τους να είναι νόμιμα φυτεμένα και καταχωρημένα στο αμπελουργικό μητρώο και να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση συγκομιδής.     


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στην  Έδεσσα στους  Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 και Αλιμπάκη Χριστίνα Τηλ. 2381351217 και στα Γιαννιτσά στον Ελευθερίου Γεώργιο στο τηλ. 2381352312.  

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΔΕΣΣΑΣ



 Οι ταινίες της επόμενης εβδομάδας (θα γίνουν προβολές και Τετάρτη, Πέμπτη, όπου θα προβληθούν οι ταινίες που λόγω κακοκαιρίας δεν προβλήθηκαν)
Διοργάνωση: Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος - ΔΗΚΕΔΕ
Θερινός κινηματογράφος Έδεσσας (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών), ώρα έναρξης προβολής: 21.15΄
Ευχαριστούμε
εκ του Δ.Σ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Soul Kitchen (2009)

Σκηνοθεσία: Fatih Akin
Διάρκεια: 99 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΩΜΩΔΙΑ

Στο Αμβούργο υπάρχει ένα ελληνικό εστιατόριο με αρκετά προβλήματα. Ιδιοκτήτης είναι ο Ζήνος, κι έχει σχέση με μια Σέρβα μπασκετμπολίστρια. Για τον Ζήνο Καζαντζάκη, τον Ελληνογερμανό ιδιοκτήτη ενός τριτοκλασάτου εστιατορίου στο Αμβούργο, όλα πάνε στραβά. Η κοπέλα του βρίσκει δουλειά στη Σανγκάη, το γκουρμέ μενού του καινούργιου σεφ διώχνει τους λιγοστούς του πελάτες, ενώ αναγκάζεται να προσλάβει τον υπό περιοριστικούς όρους αδερφό του ως μάνατζερ. Ένα γερό λουμπάγκο είναι το μόνο που του λείπει...

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8


          ΑΒΑΝΤΙ (1972)

Σκηνοθεσία: Billy Wilder
Ηθοποιοί:  Jack LemmonJuliet MillsClive Revill
Διάρκεια: 140 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία

Ο επιχειρηματίας Γουέντελ Αρμπάστερ πηγαίνει επειγόντως στην Ιταλία όταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα αφαιρεί τη ζωή στον πατέρα του και την... κρυφή ερωμένη του. Όταν καταφθάνει και η κόρη της ερωμένης, τα πτώματα των γονιών εξαφανίζονται μυστηριωδώς και οι δύο εχθροί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο. 

ΠΕΜΠΤΗ 1/9


Mamma Mia! (2008)

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd
Ηθοποιοί:  Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried
Διάρκεια: 108 λεπτά
Είδος ταινίας: ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Η Donna (Meryl Streep) είναι μια ανεξάρτητη μητέρα, που μεγάλωσε μόνη της τη κόρη της και είναι ιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου που βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί. Η κόρη της, Sophie (Amanda Seyfried) σύντομα θα παντρευτεί, και η μητέρα της κάλεσε δυο πολύ καλές της φίλες, τη Rosie και την Tanya, οι οποίες μαζί με την Donna αποτελούσαν κάποτε τη μουσική μπάντα Donna and the Dynamos. Η μελλοντική νύφη από την άλλη, θέλοντας να μάθει την ταυτότητα του πατέρα της, αποφασίζει να καλέσει στο γάμο της τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της. 



ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ



Αριδαία, 25/8/2016

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Μία πολύ θετική εξέλιξη που δίνει νέες προοπτικές στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών, είναι πλέον γεγονός. Συγκεκριμένα, παρελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο η μελέτη του υδροηλεκτρικού σταθμού, ο οποίος παρότι έχει κατασκευαστεί το 1991 από την τότε κοινότητα δεν λειτούργησε ποτέ παρά μόνο δοκιμαστικά.
Η παραπάνω μελέτη στοιχίζει 14.000 ευρώ και θα πληρωθεί στην πορεία από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα, μόλις ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση πληρώθηκαν 25.000 ευρώ για τους όρους σύνδεσης της ΔΕΗ ώστε να μη χαθεί η άδεια.
Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος σταθμός με τη λειτουργία του θα αποφέρει στην Δημοτική Επιχείρηση κέρδη 70.000 ευρώ ετησίως σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Παράλληλα, στόχος της Διοίκησης είναι να λειτουργήσει και ως πάρκο ενέργειας το οποίο θα επισκέπτονται μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτρών θα προχωρήσει στην δημοπρασία για την προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού υλικού.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η σημερινή Διοίκηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η Λουτρόπολη βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση που θα θέσει σε λειτουργία τον υδροηλεκτρικό σταθμό, θα έχει μεγάλα οφέλη η Δημοτική Επιχείρηση. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε ένα κτήριο από το οποίο είτε έλειπαν είτε είχαν καταστραφεί διάφορα υλικά. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να νοικοκυρέψουμε τα Λουτρά και το κάνουμε στην πράξη, δε μένουμε στα λόγια».




OXI στην υποβάθμιση της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ



OXI στην υποβάθμιση της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ
     Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες αλλοπρόσαλλων αποφάσεων της κυβέρνησης.
Ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του πολίτη, που είναι να αισθάνεται και να ζει ασφαλής, δυστυχώς γίνεται έρμαιο πολιτικών παιχνιδιών  της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου.
     Συγκεκριμένα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Όπως, πλέον, έχουμε συνηθίσει από την συγκεκριμένη κυβέρνηση, πρόκειται για ακόμη ένα ποδογράφημα, που δεν λαμβάνει υπ’όψιν τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας και ειδικότερα της Ελληνικής υπαίθρου!
     Για τον Νομό μας προβλέπεται η υποβάθμιση του Α.Τ Άρνισσας σε Αστυνομικό Σταθμό και κυριότερα η πλήρης κατάργηση του Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Γεγονός που θα σημαίνει ότι ο 38ος σε πληθυσμό Δήμος της χώρας με 33 Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες, με την μέγιστη απόσταση εντός των ορίων  του να φτάνει τα 50 χλμ θα εξυπηρετείται σύμφωνα με τον κ.Τόσκα από 1 Αστυνομικό Τμήμα με έδρα τα Γιαννιτσά!
     Κύριοι κυβερνώντες άραγε γνωρίζετε ότι ο Δήμος Πέλλας εδρεύει σε παραμεθόριο Νομό, με ότι συνεπάγεται αυτό; Άραγε γνωρίζετε ότι ο μεγάλος κάμπος ευνοεί την ύπαρξη παραβατικών καταστάσεων (όπως πχ διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών); Και αν δεν γνωρίζετε εσείς από την υδροκεφαλική Αθήνα, οι τοπικοί βουλευτές κα Τζάκρη και κος Σηφάκης δεν γνωρίζουν τις ανάγκες του Νομού, τον οποίο υπηρετούν από κυβερνητική και κοινοβουλευτική θέση αντίστοιχα;
     Κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άραγε έχετε σκοπό να αφήσετε τίποτα όρθιο στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας; Ακόμη και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών είναι διαπραγματεύσιμη;
     Κα Τζάκρη και κ. Σηφάκη πράξτε το αυτονόητο, όσο είναι νωρίς: ενημερώστε τον ανενημέρωτο κ.Τόσκα για τις ανάγκες των συμπολιτών σας και για τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια απόφαση-κόλαφος!
     Το ξεκαθαρίζουμε, πιθανή απόφαση για κατάργηση του Α.Τ Κρύας Βρύσης και υποβάθμιση του Α.Τ Άρνισσας θα έχει 2 ονοματεπώνυμα, της κας Τζάκρη και του κ.Σηφάκη.



ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΕΛΛΑΣ


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΜΑΔΑΣ "0 ΑΡΝΗΤΙΚΟ"

            

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ανακοίνωση μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη από αίμα .Ομάδα αίματος 0 ρέζους αρνητικό για
ένα κοριτσάκι 10 ετών. Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες μας που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα να επικοινωνήσουν άμεσα με 
τον κ.Τσιμτσιρίδη Γεώργιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και 
στο τηλ 6985172004.

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» στο Aridea Cup 2016



Πολλούς αγώνες και πολύ ωραίο τένις, τόσο στα μονά όσο και στα διπλά, περιλάμβανε η χθεσινή μέρα του Aridaia Cup. Με τον καιρό να μην δημιουργεί άλλα προβλήματα, διεξήχθει με επιτυχία η φάση των «16» στο μονό αγοριών και κοριτσιών όπως επίσης και η πρώτη φάση του διπλού αγοριών και τα προημιτελικά του διπλού κοριτσιών.
 Ο αρκετός κόσμος που μαζεύτηκε για ακόμα μια μέρα στα γήπεδα της Πιπεριάς, είχε την τύχη να παρακολουθήσει αγώνες με μεγάλο σασπένς αλλά και ποιοτικό τένις. Για τη σημερινή μέρα, είναι προγραμματισμένα όλα τα προημιτελικά στα μονά ενώ στα διπλά θα διεξαχθούν  τα ημιτελικά κοριτσιών καθώς και τα προημιτελικά των αγοριών. Όλοι οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι.





ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ



Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής και τελείωσε η αγωνία για μαθητές και γονείς.
Ως Δήμαρχος θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά μας που κατάφεραν να κάνουν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Από σήμερα ξεκινά μια νέα ζωή γι’ αυτού και ανοίγονται νέοι ορίζοντες με στόχους και φιλοδοξίες.
Όσο γι’ αυτούς που δεν στάθηκαν τυχεροί, είναι καλό να γνωρίζουν ότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να προσπαθήσουν ξανά. Τίποτα δεν τελειώνει με ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Αγαπητοί γονείς,
Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας είτε τα κατάφεραν, είτε όχι. Ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός και στις δύο περιπτώσεις για την εξέλιξη που θα έχουν. Ας τους δώσουμε τον χώρο που χρειάζονται για να αναπτύξουν τους στόχους τους και να καταξιωθούν σε αυτό που αγαπούν να κάνουν.
Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή πρόοδο!

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στην ΕΔΕΣΣΑ



ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ   ΕΚΔΗΛΩΣΗ   ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στην ΕΔΕΣΣΑ

          Με κεντρικό σύνθημα "Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή ! -  Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" , πραγματοποιείται το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στο “Φρύδι” στο Βαρόσι.
         Το πρόγραμμα του Φεστιβαλ περιλαμβάνει :
-  Ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ
-  Ροκ συναυλία  με τον Νίκο Τοπαλίδη
-  Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σαπουνά


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...