Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας προς τους αγρότες του Δήμου Αλμωπίας

 


Αριδαία, 19/04/2021

 

Θέμα: Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας προς τους αγρότες του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τις ενέργειες για το θέμα των αποζημιώσεων.

 

Έγινε αυτοψία προσωπικά από εμένα σε πάρα πολλά αγροκτήματα με διάφορες καλλιέργειες, που έχουν υποστεί ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς .Έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ προκειμένου να έχει εικόνα για τον Δήμο μας. Ακόμη, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές του Ν. Πέλλας.

 Όπως είδατε όλοι, προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την καλύτερη ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και σοβαρά αντιμετωπίζεται. Σίγουρα δεν πρόκειται να παίξουμε με την υπομονή του κόσμου και τα προβλήματα που δημιούργησε ο παγετός. Σίγουρα δεν θα ακούσετε λόγια, μόνο και μόνο για να δηλώσουμε πολιτική παρουσία, δεν το έχουμε ανάγκη, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σίγουρα δεν θα ακούσετε υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση. Δεν είναι θέμα μόνο του ΕΛΓΑ. Το ύψος της ζημίας είναι τεράστιο και η όποια λύση θα δοθεί κεντρικά, οπότε οι κατηγορίες από επίδοξους «δημάρχους» απλά πέφτουν στο κενό.

Το τονίζω και πάλι: Ούτε αδιαφορία υπάρχει, ούτε την παρτίδα την έσωσαν άλλοι, λες και παίζουμε παιχνίδι. Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ενημέρωση. Αν παρόλα αυτά, έχει περισσότερο κύρος το κάθε blog, και όχι τα επίσημα χείλη, εντάξει…

Τα προβλήματα του Δήμου Αλμωπίας και του Νομού Πέλλας έχουν φτάσει στα πιο επίσημα αυτιά, με τον πιο επίσημο τρόπο. Διαβάστε τις ανακοινώσεις των Βουλευτών. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αν είναι και καλοπροαίρετη.

Τώρα, επειδή όλοι μιλάνε εκ του ασφαλούς, προτείνουν πράγματα τα οποία έχουν μεγάλο κόστος. Γνωρίζετε ότι η θεωρία από την πράξη απέχει, απλά για να έχουμε παρουσία στην πολιτική όλοι βγαίνουν να προτείνουν και από κάτι. Όπως και να ´χει η λύση θα δοθεί κεντρικά και πιστεύω θα ανακοινωθεί σύντομα, αφού πρώτα υπολογιστεί το κόστος και το βασικότερο,  από πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Επειδή όλοι εδώ ζούμε και υποθέτω πως θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, ας μην καταδικάζουμε με περισσή ευκολία τις ενέργειες και προσπάθειες που γίνονται. Οι λογικές του τύπου «πουλάω ελπίδα»,παίζω με τον πόνο των αγροτών χρόνια τώρα, κατηγορώ για να επιβιώσω, ειλικρινά, το 2021 δεν έχουν θέση, γιατί πολύ απλά είμαι κι εγώ αγρότης κι εμείς οι αγρότες έχουμε πλέον γνώση, γνώμη, κρίση και άποψη.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

rapid test στην Αριδαία την Τρίτη 20/04

 


Ανακοίνωση για διεξαγωγή rapid test στην Αριδαία την Τρίτη 20/04

Ο   Δήμος   Αλμωπίας   σε   συνεργασία   με   τον   ΕΟΔΥ      Κινητή μονάδα Πέλλας, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην πόλη της Αριδαίας, αύριο Τρίτη 20/04/2021 και κάθε Τρίτη, στην Κεντρική Πλατεία Αθ. Σέτσκου από τις 11:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.

Για την μετάβαση στον χώρο διεξαγωγής των test, μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 1 στο 13033 ή ατομική δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...