Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Βρέθηκε καπάκι από ρεζερβουάρ αυτοκινήτου


Το εικονιζόμενο καπάκι, εικάζουμε από ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, βρέθηκε στην περιοχή "Γκούμνα" των Προμάχων.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο".

Γ. Καρασμάνης : Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους τευτλοπαραγωγούς στο έπακρο Καμία αναφορά για εμπάργκο και ομάδα παραγώγων «Αθηνά»



Γ. Καρασμάνης :
Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους τευτλοπαραγωγούς στο έπακρο
Καμία αναφορά για εμπάργκο και ομάδα παραγώγων «Αθηνά»

          Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση : 
          «Πάσχα δίχως ευρώ κινδυνεύουν να κάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή που παρέδωσαν πέρυσι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (6,2 εκατ. ευρώ τα οφειλόμενα ποσά), ενώ το υπόλοιπο των 2,4 εκατ. ευρώ από την συνδεδεμένη με την παραγωγή τους ενίσχυση κινδυνεύει να επιστραφεί στα κοινοτικά ταμεία.
          Και όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, πριν μια εβδομάδα από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο κ. Τσίπρας τους διαβεβαίωνε ότι «θα αποζημιωθούν ΑΜΕΣΑ για το προϊόν που παρέδωσαν στη βιομηχανία».
          Και μάλιστα στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας υποσχόταν πως θα ενισχυθούν – επίσης ΑΜΕΣΑ - με τα αναγκαία ποσά για να καλλιεργήσουν και την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο τα χωράφια τους με ζαχαρότευτλα. Μόνο που σήμερα είναι Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου και η σπορά των τεύτλων θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.
          Με την τακτική αυτή η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια σε αφανισμό και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα εξελιχθεί σε παρωδία για το οριστικό κλείσιμο και των τελευταίων εργοστασίων της βιομηχανίας.
          Αλλά αυτή, δυστυχώς, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γεμάτη από λόγια και υποσχέσεις και στην πράξη μηδέν. Όπως μηδενικές – κοινώς δεν είπε κουβέντα – ήταν οι αναφορές στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο ίδιο συνέδριο για τα άλλα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας. Ούτε κουβέντα για την στρεμματική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών από τις ζημιές που έχουν υποστεί από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία και τις αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις. Ούτε κουβέντα για την απαλλαγή από ΦΠΑ, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στους αγρότες της Ομάδας Παραγωγών «Αθηνά».
          Πριν από το περιφερειακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας είχα προειδοποιήσει την κυβέρνησή του ότι, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει τελικά θύελλες. Η διαπίστωση αυτή όχι απλά ισχύει αλλά και επαυξάνεται με τους τραγικούς χειρισμούς στα θέματα των αγροτών της Μακεδονίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας».

04/04/2018

Πασχαλινές ευχές από τον Διοικητή και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας


Ο Διοικητής και το προσωπικό της
Π.Υ. Αριδαίας σας εύχονται
Καλό Πάσχα.
Το άγιο Φως της Ανάστασης ,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.

                                      Ο Διοικητής
                                 Απόστολος Ν. Κώνστας
                            Επιπυραγός


Αίτημα βουλευτών και αγροτών για συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη για την εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο


Γιάννης Σηφάκης :  Αίτημα βουλευτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη μαζί με τους ροδακινοπαραγωγούς για την εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο 
Από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι οι βουλευτές Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης υπέβαλαν κοινό αίτημα προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη για συνάντηση μαζί του μαζί με την Διεπαγγελματική πυρηνοκάρπων και ολιγομελή ομάδα ροδακινοπαραγωγών για την εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο 

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε στον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη


Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε στον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας Σπύρο Διόγκαρη και του ευχήθηκε τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και δι’ αυτού σε όλους τους αξιωματικούς και αστυφύλακες της Πέλλας  καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Ο βουλευτής εξήρε την μεγάλη προσπάθεια όλης της Αστυνομικής δύναμης της Πέλλας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και άκουσε με ικανοποίηση τα στοιχεία που του παρατέθηκαν σύμφωνα με τα οποία όλοι οι δείκτες ασφάλειας στην Πέλλα έχουν θετική εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο. Μειώθηκαν οι κλοπές, οι εγκληματικές ενέργειες, αυξήθηκαν οι συλλήψεις για ναρκωτικά, οι έλεγχοι και μειώθηκαν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα.    
Και αυτό παρά την μικρή, σχετικά με τις ανάγκες, αστυνομική δύναμη και τα προβλήματα σε οχήματα και μέσα. 
Ο αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε στον βουλευτή το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και όσον αφορά τις γενικές πολιτικές για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας όσο και της ορθής εφαρμογής τους από τους αξιωματικούς και αστυφύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.
Ο βουλευτής τέθηκε στην διάθεση του Διοικητή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για την 8η ΜΑΡΤΗ


       Με μια πανέμορφη εκδήλωση, το Σάββατο 31 Μάρτη, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της  ΟΓΕ) τίμησε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μέρα που έχει βαθιά τις ρίζες της στην ιστορία του εργατικού κινήματος.
       Καλωσορίσαμε στην πόλη μας τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), που με μεράκι δημιούργησε ένα υπέροχο μουσικοθεατρικό σκετσάκι και το παρουσιάσαμε από κοινού  στον πεζόδρομο της πόλης μας.
       Με αφορμή την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, απευθύναμε θερμό, αισιόδοξο, αγωνιστικό  κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Αυτό το κάλεσμα, εμείς οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, το απευθύνουμε όχι μόνο κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου.
       Καθημερινά, οι γυναίκες των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ πανελλαδικά, όπως και εδώ στα Γιαννιτσά, απλώνουμε το χέρι, στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες. Απλώνουμε το χέρι και τις καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.
       Καλούμε τις νέες γυναίκες, τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, τις νέες μητέρες να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, για μόρφωση, εργασία με δικαιώματα, δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.
       Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσες γυναίκες, νέες μητέρες, σήμερα αντιλαμβάνονται πως για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται και η δική τους συμβολή.  Πως είναι και δική τους ατομική ευθύνη,  για να μπορέσει να σπάσει ο φόβος, να βρει μαχητική απάντηση η μοιρολατρία που κυριαρχεί σε πολλούς χώρους δουλειάς, ως αποτέλεσμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των απολύσεων, της απλήρωτης δουλειάς, των εργατικών ατυχημάτων. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, ιδιαίτερα των γυναικών και στο νομό μας.
      Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματα μας στη ζωή με ειρήνη χωρίς πολέμους και προσφυγιά, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
      Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.




ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΕΒ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...