Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Γ. Καρασμάνης : Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους τευτλοπαραγωγούς στο έπακρο Καμία αναφορά για εμπάργκο και ομάδα παραγώγων «Αθηνά»



Γ. Καρασμάνης :
Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους τευτλοπαραγωγούς στο έπακρο
Καμία αναφορά για εμπάργκο και ομάδα παραγώγων «Αθηνά»

          Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση : 
          «Πάσχα δίχως ευρώ κινδυνεύουν να κάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή που παρέδωσαν πέρυσι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (6,2 εκατ. ευρώ τα οφειλόμενα ποσά), ενώ το υπόλοιπο των 2,4 εκατ. ευρώ από την συνδεδεμένη με την παραγωγή τους ενίσχυση κινδυνεύει να επιστραφεί στα κοινοτικά ταμεία.
          Και όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, πριν μια εβδομάδα από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο κ. Τσίπρας τους διαβεβαίωνε ότι «θα αποζημιωθούν ΑΜΕΣΑ για το προϊόν που παρέδωσαν στη βιομηχανία».
          Και μάλιστα στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας υποσχόταν πως θα ενισχυθούν – επίσης ΑΜΕΣΑ - με τα αναγκαία ποσά για να καλλιεργήσουν και την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο τα χωράφια τους με ζαχαρότευτλα. Μόνο που σήμερα είναι Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου και η σπορά των τεύτλων θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.
          Με την τακτική αυτή η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια σε αφανισμό και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα εξελιχθεί σε παρωδία για το οριστικό κλείσιμο και των τελευταίων εργοστασίων της βιομηχανίας.
          Αλλά αυτή, δυστυχώς, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γεμάτη από λόγια και υποσχέσεις και στην πράξη μηδέν. Όπως μηδενικές – κοινώς δεν είπε κουβέντα – ήταν οι αναφορές στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο ίδιο συνέδριο για τα άλλα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας. Ούτε κουβέντα για την στρεμματική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών από τις ζημιές που έχουν υποστεί από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία και τις αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις. Ούτε κουβέντα για την απαλλαγή από ΦΠΑ, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στους αγρότες της Ομάδας Παραγωγών «Αθηνά».
          Πριν από το περιφερειακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας είχα προειδοποιήσει την κυβέρνησή του ότι, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει τελικά θύελλες. Η διαπίστωση αυτή όχι απλά ισχύει αλλά και επαυξάνεται με τους τραγικούς χειρισμούς στα θέματα των αγροτών της Μακεδονίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας».

04/04/2018

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...