Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

"Πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις ο κ. Μπάτσης". ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ Ο κ. ΜΠΑΤΣΗΣ

- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"

Καθημερινά βλέπει το φως της δημοσιότητας στη "Διαύγεια" αλλά και στον τοπικό Τύπο, η συνήθης πρακτική του κ. Μπάτση να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε συγκεκριμένους προμηθευτές.

Ρωτάμε τον κ. Μπάτση:

- Θα πληρώσει ο ίδιος τα υπόλοιπα των χρημάτων που χάνει ο Δήμος από τις απευθείας αναθέσεις;

- Για πόσο ακόμα θα υποβαθμίζει τη νοημοσύνη των πολιτών;

Παράλληλα, απευθυνόμαστε στους υπόλοιπους συνδυασμούς της Αντιπολίτευσης και ρωτάμε:

- Θα δεχτούμε να εγκρίνουμε προϋπολογισμούς και πιστώσεις αυτού του είδους, οι οποίες ζημιώνουν σημαντικά το Δήμο μας;

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε πως θα ζητήσουμε από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας όλες τις απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει, με στόχο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.

Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

                   Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας. Τιμάμε σήμερα τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας και των πρωτοπόρων εργαζομένων του ΄73 με τους σύγχρονους αγώνες μας για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, τα επίκαιρα όσο και αδικαίωτα οράματα του αντιδικτατορικού αγώνα, η ελπίδα για γενικότερες ανατροπές, αποτελούν την πιο πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.

                     Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ καταγγέλλει το σημερινό όργιο αυταρχισμού, συλλήψεων και αστυνομοκρατίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας την επιδιωκόμενη «σιγή νεκροταφείου».

                    Παρά την προσπάθεια  για την συσκότιση του περιεχόμενου της εξέγερσης, αλλά και του συνόλου του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Νοέμβρης του ΄73 θα φωτίζει πάντοτε την αγωνιστική ιστορία του λαού μας, ως η κορύφωση του ηρωικού αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, που γιγαντώθηκε πάνω στην θυσία και την αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές στις εξορίες και στα βασανιστήρια.

                     Σήμερα ο λαός μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των κοινωνικών, εργασιακών, και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, προκειμένου η υγειονομική κρίση να ξεπεραστεί ακόμα μια φορά, προς όφελος των δυνάμεων εκείνων, της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας.
Σήμερα ξέρουμε : Ο αντιδικτατορικός αγώνας μας διδάσκει ότι μπορούμε όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος στην παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στους εμπόρους του κέρδους, στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μπορούμε με αγώνες να απαντήσουμε στις δυνάμεις του κεφαλαίου που οργανώνουν και νομοθετούν την σύγχρονη δουλειά – δουλεία, ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση, που επιφυλάσσουν στην νέα – άνεργη γενιά, κακοπληρωμένα προγράμματα «απασχόλησης», που απαιτούν εργαζόμενους λάστιχο ακόμα και τις Κυριακές, δέκα(10) ώρες την ημέρα χωρίς δώρα και δικαιώματα, με συντάξεις πείνας μετά τα 70. Καλυτέρευση της ζωής μας δεν γίνεται να έρθει χωρίς αγώνα, για μια άλλη κοινωνία, που τα κλειδιά της εξουσίας θα τα έχουν εκείνοι που παράγουν τον πλούτο της.

             Καλούμε τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές , μαθαίνοντας την αλήθεια και παίρνοντας στα δικά τους χέρια τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα, το δίκαιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καταδικάζει απερίφραστα την αυταρχική, αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17 ης Νοέμβρη και συνυπογράφει το ψήφισμα που επιδόθηκε στην βουλή και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές και είναι δείγμα προθέσεων και για το μέλλον.

Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση. Αποδείχτηκε ότι τα συνδικάτα και οι φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι αυτοί που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία και προσπαθεί, αποπροσανατολίζοντας τον λαό, να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

 

        Το Πολυτεχνείο ζει.  Με τους αγώνες του σήμερα τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη!

                                                       

 

                                                               Για το Δ.Σ.



Κατάθεση στεφάνου για το Πολυτεχνείο από το ΚΚΕ στο Μνημείο του Ομαδικού Τάφου στα Γιαννιτσά



 ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Τιμώντας τα 47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που τα μηνύματά της παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Καλαϊτζή Μιχάλη, βρέθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο του Ομαδικού Τάφου Γιαννιτσών, κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τους αγωνιστές του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Αναδεικνύοντας το αγωνιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, καταδικάζοντας τα αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, καταθέσαν από μέρους του ΚΚΕ στο Μνημείο των Γιαννιτσών .

Τίμησαν και ανάδειξαν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου που είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία», «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. 

 Επιπλέον αποκτά σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού. 

Τιμάμε το Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή με δικαιώματα ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται. 


                                                                                                                         17  Νοέμβρη  2020

                                                                    Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή προηγούμενων περιστατικών, εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, εξαιτίας της ρίψης στάχτης από τις εστίες θέρμανσης, παρακαλούμε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, να αποφεύγεται η απευθείας ρίψη στάχτης στους κάδους.

Επισημαίνουμε, ότι πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους  στους  συνοδούς των απορριμματοφόρων, που ενδεχομένως δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής τόσο των κάδων απορριμμάτων, όσο και  του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος.

Εφιστούμε την προσοχή και υποδεικνύουμε σε όλους τους πολίτες να αφήνουν τουλάχιστον μία ημέρα την στάχτη μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια να την απορρίπτουν στους κάδους.

Παράλληλα, οι χρήστες  θερμαντικών  μέσων (π.χ. τζακιών, σομπών κτλ), που παράγουν ως κατάλοιπο  στάχτη, μπορούν κάλλιστα να τη χρησιμοποιούν ως λίπασμα στις αυλές ή στους κήπους στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για τη λειτουργία των ΚΕΠ



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ ΑΡΙΔΑΙΑΣ & ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων για τη μη εξάπλωση του Covid - 19, όπως αυτά ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται, ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας ότι:

  1. Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΕΠ  Εξαπλατάνου από σήμερα 17-11-2020 έως και την 30-11-2020.
  2. Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Αριδαίας ως εξής: Από Δευτέρα έως και Σάββατο, τις ώρες 7:30 – 14:00.

 

Υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών, από το ΚΕΠ Αριδαίας, είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση και το κλείσιμο ραντεβού και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Αφού εγκριθεί το ραντεβού, οι πολίτες λαμβάνουν με SMS  την σχετική έγκριση μετακίνησής τους, προς το ΚΕΠ Αριδαίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ της Α ΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ για την ΕΠΕΤΕΙΟ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

«…ο θόρυβος απ΄ τις ερπύστριες το ανορθωμένο τρίχωμα της νύχτας
αδέρφια φώναζαν πρώτα, αδέρφια,, αδέρφια,
φονιάδες φώναζαν ύστερα, πληρωμένοι φονιάδες, φονιάδες,
τραυματιοφορείς, αργά πιο αργά,
αργά να βγεις, αργά να μείνεις, αργά να κάνεις πίσω
κρύψε στη μέσα τσέπη σου ένα κομμάτι φωτιά, κρύψε τη σημαία
θα ΄ρθει πάλι ο καιρός, θα ΄ρθουν δέντρα, απογεύματα στα κατώφλια…»

Γ. Ρίτσος «Το σώμα και το αίμα» 1973

47  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

  Το  Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς,  απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ.Ανατολής και στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματα και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

  Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση  της ΝΔ έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν πήρε ούτε ένα μέτρο ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία  με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν εξασφάλισε διορισμούς εκπαιδευτικών και εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ κορονοϊού.  Δεν έκανε προσλήψεις για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης.

  Η επιλογή της κυβέρνησης  για το κλείσιμο Γυμνασίων, Λυκείων και Δημοτικών αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της. Επιπλέον η απόφαση να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποκλείοντας ένα μεγάλο ποσοστό από την ισότιμη εκπαίδευση, αποδεικνύει ότι δεν δίνει δεκάρα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.Τα εκατομμύρια που έχουν διαθέσει για την ψηφιακή-τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών έχουν πάει στις τσέπες των εργοδοτών και των μεγάλων επιχειρήσεων!

 

  Η πρόθεση της κυβέρνησης για παραπέρα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού  φάνηκε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα με τους μαθητικούς αγώνες. Κορυφώνεται σήμερα με την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η αντισυνταγματική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

 Αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών,  των εργαζομένων για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους, τα ΜΜΜ σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε μορφωτικό-εργασιακό  δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο και  ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής  στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

  Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε  για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες.

  Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε.  Θα τιμήσουμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά μας ακόμα και κάτω από τις μάσκες.

  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, όσο ισχυρές κι αν είναι οι συμμαχίες τους η δύναμη του εργαζόμενου λαού μπορεί να τους τα ανατρέψει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν την στήριξη του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά.

  Η οργάνωση στα σωματεία και οι διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα είναι η πιο ξεκάθαρη απάντησή μας στις προσπάθειες της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες μας,  είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας. 

  Τα συνθήματα  του Πολυτεχνείου Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα. Η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως  το σύστημα που γεννά  κρίσεις,  πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ! Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά ως απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν  τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που εμπλέκεται η χώρα μας,  την υποταγή σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς και ξαναμοιράζουν τις αγορές, για να μας πείσουν ότι οι "συμμαχίες" τους δήθεν θα μας προστατέψουν.

  Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο  οργανώνοντας τη συμμετοχή μας και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Η πορεία  θα είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους θέλουν κλειστά στόματα και σκυμμένα κεφάλια.

  Οι εκπαιδευτικοί  μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα φωνάζουμε δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόφρωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 ! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ -  ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

Η Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας     

                                                                                                                                                                                               

Παπαντωνίου Χρυσή                                       Τραπεζανίδης Γιώργος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...