Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Από 23/03/2020 έως 06/04/2020 δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές στο Δήμο Αλμωπίας.


Σας ενημερώνουμε ότι από 23/03/2020 έως 06/04/2020 δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές στο Δήμο Αλμωπίας.
Το παραπάνω αποτελεί απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας, μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου Αλμωπίας και των υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Χατζηγιαννίδης Χρήστος

"Οι γιατροί δεν θα επισκεφτούν την επόμενη εβδομάδα τις τοπικές κοινότητες για συνταγογραφήσεις".


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων καταστάσεων στις οποίες αναγκαζόμαστε να ανταπεξέλθουμε κι έπειτα από επικοινωνία με το ΚΥ, οι γιατροί δεν θα επισκεφτούν την επόμενη εβδομάδα τις τοπικές κοινότητες για συνταγογραφήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες, να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι θα συγκεντρώσουν τα βιβλιάρια υγείας και τις συσκευασίες από τα φάρμακα που παίρνουν και στη συνέχεια θα τα πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας για τη συνταγογράφηση.

Αν και η ΠΝΠ 68 τις 20/03/2020 ορίζει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, από σχετική ενημέρωση προκύπτει ότι αυτή δεν είναι εφικτή ακόμη στο Δήμο μας. 

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας σχετικά με την έκδοση βασικών εγγράφων


Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι η έκδοση ορισμένων βασικών εγγράφων θα γίνεται πλέον μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Η πρόσβαση στην ψηφιακή πύλη γίνεται με τους κωδικούς TaxisNet.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η έκδοση ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης γίνεται πλέον μέσω της        ηλεκτρονικής πύλης "gov.gr". 
2. Υποβολές ηλεκτρονικών αιτήσεων στα ΚΕΠ γίνονται μέσω της κεντρικής διαδικτυακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης “ermis.gov.gr”.


Η παραλαβή των εγγράφων γίνεται απευθείας στη δηλωμένη ηλεκτρονική διεύθυνση του αιτούντα (e-mail) ή ταχυδρομικώς με απλή ταχυδρόμηση ή ταχυμεταφορές.

Εκτυπώστε τα έντυπα-βεβαιώσεις μετακινήσεων


Εκτυπώστε τα έντυπα-βεβαιώσεις μετακινήσεων κάνοντας ΚΛΙΚ στον τύπο που σας ενδιαφέρει.

1. Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)
Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

2. Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)
Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών



https://www.gov.gr/

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των ΔΗΜΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ για ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στον ΚΟΡΟΝΟΙΟ


ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

          Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στους Δήμους της Πέλλας καταθέτουν ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την στήριξη της λαικής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.
--Απαλλαγή από τα τροφεία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
--Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία-δημοτικά αναψυκτήρια.
--Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
--Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
--Αρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο επαγγελματιών και ιδιωτών όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.  Να στα-ματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
--Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
--Εξασφάλιση μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
--Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους.
--Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζούν μόνοι τους.
--Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγο-γράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
     Η πανδημία του κορονοϊού  έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα στην δημόσια υγεία για τα οποία χρόνια τώρα μάχεται το υγειονομικό προσωπικό για την λύση τους.
      Είναι το προσωπικό που χρόνια τώρα έβρισκε τις πόρτες των υπουργείων κλειστές. Τις χρηματοδοτήσεις στον χώρο της υγείας πετσοκομμένες, τις εφημερίες πληρωμένες με χρονοκαθυστέρηση και δούλευε με το μισό προσωπικό.
      Δεν τους χρειάζονται χειροκροτήματα. Τους χρειάζεται συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν κάθε φορά διεκδικώντας τα αυτονόητα για την υγεία όλων μας. Δεν αρκεί η αυτονόητη ατομική ευθύνη του καθένα μας.
       Για να βοηθηθεί το έργο τους χρειάζεται :
       Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια  νοσοκομεία που αφορά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
--Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
--Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς , που είναι ως επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
--Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
--Να επιταχθούν ξενοδοχεία , στα οποία θα μπορούν να διαμένουν υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων για να μην μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι τους.
--Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την  1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στους  εργαζόμενους.
--Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ( Επικεφαλής της Παράταξης )
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΤΣΙΤΣΑΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ- ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...