Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Τα νέα της Πέλλας (τεύχος 112).

 












 







 

 

 

 





Στην ολοκλήρωση των διανομών προϊόντων με αναδιανομή προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



  Έδεσσα, 17 Δεκεμβρίου 2020

Στην ολοκλήρωση των διανομών προϊόντων με αναδιανομή προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)

Η διανομή τείνει να ολοκληρωθεί στους Δήμους Σκύδρας και Έδεσσας και συνεχίζεται  παράλληλα στους ωφελούμενους του Δήμου Αλμωπίας και Πέλλας. 

Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας η διανομή θα γίνει κατ’ οίκον  έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία,  κατά τις ώρες  09:00 –17:00.  

Πρόκειται για αναδιανομή προϊόντων τα οποία δεν έχουν παραληφθεί στις τακτικές διανομές από τους δικαιούχους, η δε  διάθεση τους θα γίνει «εξατομικευμένα» με κριτήριο τον αριθμό των μελών ανά οικογένεια.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Κατά την παραλαβή ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ τα ατομικά μέτρα προστασίας (Μάσκα, γάντια, απολυμαντικά) και η απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον,  στα πλαίσια προστασίας από τον Κορωνοϊό (Sars-Cov-2)) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.



Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υλοποιείται η παράδοση των προϊόντων.


Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων .



 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ 

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΠΕΛΛΗΣ 11 ΕΔΕΣΣΑ 

Τ.F.:2381027367  

e-mail:oebespel@yahoo.gr

                                                                                                                                                   ΕΔΕΣΣΑ 16/12/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων .



             ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ    

Πέμπτη 17/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Παρασκευή 18/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Σάββατο 19/12/2020          08:00-16:00

Κυριακή 20/12/2020          11:00-16:00

Δευτέρα 21/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Τρίτη 22/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Τετάρτη 23/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Πέμπτη 24/12/2020           08:00-18:00

Παρασκευή 25/12/2020 Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α

Σάββατο 26/12/2020           Α Ρ Γ Ι Α

Κυριακή 27/12/2020         11:00-16:00

Δευτέρα 28/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Τρίτη 29/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Τετάρτη 30/12/2020 08:00-14:00 & 17:00-21:00

Πέμπτη

Παρασκευή

Σάββατο

Κυριακή 31/12/2020  

01/01/2021

02/01/2021

03/01/2021         08:00-16:00

Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α

         Α Ρ Γ Ι Α

      Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α



ΕΜΠΟΡΙΚΑ  -  ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

Με ραντεβού από της 07:00 έως 21:00.



                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΤΣΕΜΛΗΣ 


Ευχές Δημήτρη Μπίνου (Αλμωπία της καρδιάς μας).


 

Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας: Για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών στο 1ο τετράμηνο

 


Για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών στο 1ο τετράμηνο 


  Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

  Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αφού προσπάθησαν να πείσουν την κοινωνία ότι όλα βαίνουν καλώς με την εξ αποστάσεως  εκπαίδευση και ότι η εξ αποστάσεως είναι κανονική εκπαίδευση έπεισαν στο τέλος και τους εαυτούς τους! Έτσι εξηγείται η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για αξιολόγηση των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

  Η κυβέρνηση σπάει όλα τα κοντέρ της πολιτικής αναλγησίας. Από τη μια, σπεύδει να χαρίσει εκατομμύρια στους κλινικάρχες και στα ΜΜE. Από την άλλη, «αδυνατεί» να προσφέρει Η/Υ, αξιόπιστο διαδίκτυο ή ακόμα και ρεύμα σε χιλιάδες μαθητές λαϊκών οικογενειών, για να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην «εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Την ίδια στιγμή, «κόπτεται» να προλάβει την αξιολόγηση των μαθητών προσποιούμενη δήθεν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται κανονικά.

  Τα λόγια στερεύουν μπροστά στην εικόνα των μαθητών που ξεσπιτώνονται για να βρουν σύνδεση internet στο καφέ της γειτονιάς ή στο σπίτι του φίλου τους. Πώς μπορεί η οθόνη να αντικαταστήσει το εργαστήριο, το πείραμα, την ζωντανή παρατήρηση στη φύση και την κοινωνική ζωή; Αυτό που «ενδιαφέρει» την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είναι η αξιολόγηση των μαθητών και μάλιστα σε ένα περιβάλλον εχθρικό και αντιεκπαιδευτικό!

  Η πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης απέχει από κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε στο ύψος της, χωρίς καμία βοήθεια από την κυβέρνηση, βρέθηκε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες τους, αξιοποίησε κάθε μέσο, έχοντας επίγνωση των κινδύνων αλλά και των ορίων αυτής της διαδικασίας. 

  Ο βαθμός του 4μήνου είναι ένας από τους δείκτες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι μια αποτύπωση της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται μέσα στην σχολική αίθουσα, σε συνδυασμό με την ατομική προσπάθεια του κάθε μαθητή σε συγκεκριμένο, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. 

  Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο 1ο τετράμηνο προκαλούν και έχουν αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα, γιατί όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που γίνονται τα μαθήματα, στο κρεβάτι, με τις πιζάμες, με την παρουσία των γονιών. Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι οι μαθητές θα αξιολογηθούν από την συμμετοχή τους στο «τηλεμάθημα». Και ο μαθητής που λέει ότι δεν έχει μικρόφωνο, ότι δεν έχει ήχο, ότι δεν είναι καλή η σύνδεση, ότι τελείωσε η μπαταρία του κινητού του ή τα μεγαμπάιτ; Πώς θα κριθεί η συμμετοχή του στο μάθημα; Μέσω chat; Ακόμα χειρότερα ο μαθητής που δεν έχει τάμπλετ ή ίντερνετ;

  Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας προκαλούν αγανάκτηση, γιατί γελοιοποιούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς. Θα αξιολογήσουμε τους μαθητές μας με τρεις βδομάδες ανοιχτά σχολεία; Θα βάλουμε βαθμό χωρίς να θυμόμαστε το πρόσωπο του μαθητή μας; Θα βάλουμε βαθμό που μπορεί να καθορίσει το απολυτήριο του Γυμνασίου ή του Λυκείου, χωρίς να έχουμε ακούσει τη φωνή του; 

  Η αγωνία των εκπαιδευτικών, η απόγνωση των γονιών, η ταλαιπωρία των μαθητών ξεχειλίζουν. Οι επιστολές, οι καταγγελίες, οι διαμαρτυρίες κατακλύζουν την ειδησεογραφία. Μόνο το Υπουργείο Παιδείας μένει ασυγκίνητο. Έχει κοπεί η σύνδεση με τη σχολική πραγματικότητα. Ίσως να φταίει ο πάροχος… ίσως να φταίει η εξ αποστάσεως σχέση που έχει επιλέξει να έχει με την εκπαιδευτική κοινότητα. Το σίγουρο είναι ότι οι αποφάσεις, οι νόμοι, οι εγκύκλιοι, οι πράξεις και κυρίως η απραξία τους είναι το χειρότερο τρολάρισμα για τους ίδιους και την πολιτική τους. 

  Το Υπουργείο Παιδείας έχει δοκιμαστεί στην αποτελεσματικότητα να λύνει τα προβλήματα και έχει κριθεί ανεπαρκές. Ας βελτιώσει τις επιδόσεις του το Υπουργείο, εμείς έτσι κι αλλιώς με κάθε μέσο φροντίζουμε για τις επιδόσεις των μαθητών μας!

  Οι εκπαιδευτικοί δεν  θα γίνουμε κομπάρσοι στην οπερέτα του Υπουργείου, δεν θα νομιμοποιήσουμε τις αντιπαιδαγωγικές κατευθύνσεις. Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου και μην υλοποιήσουν την «εξ αποστάσεως αξιολόγηση» των μαθητών. 

Απαιτούμε: 

Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος για την αξιολόγηση των μαθητών 

Να γίνει αναπροσαρμογή της διδακτέας και της εξεταστέας ύλης

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (διορισμοί εκπαιδευτικών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές ανά τμήμα, καθαριότητα, μέσα ατομικής υγιεινής) 

Να εξασφαλιστεί η άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη όταν ανοίξουν τα σχολεία 

Να δοθεί παράταση στο 1ο τετράμηνο ώστε να καλυφθούν κενά και ελλείψεις και να αξιολογηθούν δια ζώσης οι μαθητές. Αν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά να υπολογισθεί ο βαθμός του 2ου τετραμήνου για την τελική βαθμολογία.


Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας


Η Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Παπαντωνίου Χρυσή                        Τραπεζανίδης Γιώργος


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...