Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ. Χάθηκε άλογο φοράδα μαζί με το μικρό της



Άλογο (φοράδα) χρώματος μαύρο, μαζί με το μικρό της χρώματος γκρι έχει χαθεί, όποιος τυχαία τα δει, ας επικοινωνήσει με τα Προμαχιώτικα Νέα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ



Αριδαία, 11/8/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

Μία ακόμα παρέμβαση ουσίας υλοποιήθηκε στα Λουτρά Πόζαρ, η οποία αφορά στη συντήρηση και τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση της κοίτης από τον αναβαθμό στο ύψος του αναψυκτηρίου μέχρι τη γέφυρα εισόδου πίσω από το Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο. Σε αυτή την έκταση, απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και απορρίμματα με τη χρήση χωματουργικών μηχανημάτων.
Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται και τα ζαρζανέτια που κατασκευάστηκαν τα οποία στοχεύουν τόσο στην ασφάλεια των επισκεπτών όσο και στον καλλωπισμό, καθώς επίσης και κάποιες γεφυροδιαβάσεις πίσω από το αναψυκτήριο η κατασκευή των οποίων ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν συνολικά 10.887 ευρώ από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Τέτοιες παρεμβάσεις δίνουν μία διαφορετική εικόνα στη Λουτρόπολή μας και την εναρμονίζουν με τον Ευρωπαϊκό της χαρακτήρα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σωστό προγραμματισμό και με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής μας. Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι πολλές και σκοπεύουμε να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Προς αυτή την κατεύθυνση, θέλουμε να αναδείξουμε την συγκεκριμένη τοποθεσία σε τουριστικό πόλο έλξης και να μην περιορίζεται μόνο στον ιαματικό της χαρακτήρα. Είναι ενδεικτικό ότι πολύς κόσμος πλέον επιλέγει τα Λουτρά Πόζαρ τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού με στόχο να βρει μια όαση δροσιάς».



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: «Ομολογούν την απένταξή του αλλά και τα μικροπολιτικά κίνητρά τους»!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ:
«Ομολογούν την απένταξή του αλλά και τα μικροπολιτικά κίνητρά τους»!

Με την γνωστή κυβερνητική πρακτική του ¨ναι μεν αλλά¨, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, επιχειρεί να απαντήσει στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης για το νέο Αθλητικό Κέντρο της Έδεσσας. Ο πρώην Υπουργός, εγκαλούσε την Κυβέρνηση ότι για δεύτερη φορά (την ¨πρωτιά¨ την είχε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), καταργώντας κάθε έννοια συνέχειας του Κράτους, απένταξε το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο οποίο το είχε εντάξει το 2014 η προκάτοχος Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής, παραδέχεται λοιπόν ότι το έργο είχε ενταχθεί το 2014 (ΑΔΑ: ΟΛΕΠΦ-ΝΙΥ με Κωδικό 2014ΣΕΟ1600045) και με πίστωση για την άμεση δημοπράτησή του 600.000 ευρώ. Αποφεύγει όμως να απαντήσει στο πρώτο σκέλος της Ερώτησης του Βουλευτή, δηλαδή στο ¨ποιοι και με ποια αιτιολογία εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την απένταξη αυτού του τεράστιας σημασίας έργου για την Έδεσσα και ολόκληρο το Νομό μας¨. Επ’ αυτού τηρεί εύγλωττη σιγή!
Υποτίθεται δε, ότι ¨απαντά¨ στο δεύτερο, βασικότερο και σαφέστατο σκέλος της Ερώτησης Καρασμάνη: Αν δηλαδή η Κυβέρνηση προτίθεται να επανεντάξει άμεσα την κατασκευή του Έργου στο ΠΔΕ. Και τι λέει επ’ αυτού ο κ. Κοντονής;
Λέει ότι, «για να διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης σε επόμενο Πρόγραμμα του Υπουργείου, θα πρέπει να υποβληθεί από τον Δήμο εγκεκριμένη οριστική μελέτη…». Αλλά προκειμένου να μη δεσμευτεί για τίποτα, κρατάει και μια… επιφύλαξη (…¨πισινή¨ τη λέει ο λαός μας).   
  Επικαλούμενος τις γνωστές μεγαλοστομίες περί ¨…ισότιμης στήριξης όλων των αθλητικών υποδομών(…) εκπροσώπησης όλων των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας…¨ και άλλα τέτοια συναφή, δηλώνει ότι τυχόν αίτημα επανένταξης του έργου, θα.. αξιολογηθεί εξ αρχής! Ενός έργου που αποφασίστηκε μετά από αυστηρότατη αξιολόγηση και εντάχθηκε προς κατασκευή με διαφανέστατες διαδικασίες.
Επιβεβαιώνονται έτσι πανηγυρικά οι καταγγελίες του Γιώργου Καρασμάνη, ότι η κατασκευή του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας επιχειρείται για δεύτερη φορά να ακυρωθεί στην πράξη, μόνο και μόνο επειδή η υλοποίησή του αποφασίστηκε και προωθήθηκε από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην Υπουργός δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις και θα συνεχίσει με όλα τα μέσα να δίνει τη μάχη ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο που θα δώσει στην Έδεσσα και συνολικά στο Νομό μας, πολιτισμική, αθλητική και χωροταξική αναβάθμιση. 

10/08/2016

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΠΕΛΛΑ»
Προσκαλεί τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Ομάδων Παραγώγων   για  την ίδρυση :
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ
 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Συνάδελφοι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών και  της Πέλλας
Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 8:00μμ στον συνεταιρισμό Καλυβιων για να αποφασίσουμε την ίδρυση του
«Σ.Ε.Α.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ»
«ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.»
Σκοπός του Συνδέσμου προτείνεται να είναι η εκπροσώπηση των αγροτών της Πέλλας στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα ( Υπουργεία, Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ΕΛΓΑ, κλπ) , να ενημερώνει τα μέλη του για τα προγράμματα στον αγροτικό χώρο καθώς και η πρακτική βοήθεια στην ένταξη μας στα προγράμματα και η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.   
Επιτέλους οι αγροτικές οργανώσεις της Πέλλας ( μετά από πολλά χρόνια)  πρέπει να εκπροσωπηθούν και να συμμετέχουν σε προγράμματα βασισμένες στα δυναμικά προϊόντα του Νομού με στόχο να βοηθηθεί το εισόδημα των αγροτών και η  οικονομία της Πέλλας.

Στην ιδρυτική συνάντηση θα παρευρεθεί ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.

18.165 ευρώ στην Τ.Κ. Προμάχων το ανταποδοτικό τέλος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, για τα έτη 2010-2014, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «ικανοποιήθηκε οριστικά ένα διαχρονικό, πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών».
To υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, αναρτά τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν σε οικιακούς καταναλωτές 274 Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.
Τα επιμερισθέντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και -στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών- από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 17.614.927,20 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Για την Πέλλα, τον δήμο Αλμωπίας, και συγκεκριμένα την Τ.Κ. Προμάχων το ποσό ανέρχεται στις 18.165 ευρώ, στην Τ.Κ. Όρμας 17.156 ευρώ, στην Τ.Κ. Σαρακηνών 9.820 ευρώ, στην Τ.Κ. Βορεινού 148.585 ευρώ, στην Τ.Κ. Γαρεφείου 30.146 ευρώ, στην Τ.Κ. Λυκοστόμου 5.187 ευρώ, στη Νότια 10.392 ευρώ, στην Τ.Κ. Φούστανης 33.958 ευρώ ενώ στον δήμο Έδεσσας και την Τ.Κ. Παναγίτσας 12.153 ευρώ.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Γιώργος Παντελίδης στις τάξεις του ΑΣ Πρόμαχοι



Ανακοινώθηκε από τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ η συνεργασία με τον Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος θα αναλάβει τα θέματα φυσικής κατάστασης και διατροφής των ποδοσφαιριστών, ενώ καθήκοντα εκγύμνασης τερματοφυλάκων, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παντελίδης.



Ξεκινάει η Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΣ Πρόμαχοι



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 16 Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. ξεκινάει η Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΣ Πρόμαχοι.

Πληροφορίες στον πρόεδρο του συλλόγου Πασχάλη Τούμπη (6947551868)καθώς και στον προπονητή Μιχάλη Μαυρίδη (6980646063).

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και αγροτών της Πέλλας με υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη και Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και αγροτών της Πέλλας με υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη και Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου για σημαντικά αγροτικά θέματα 

Η Πέλλα να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας  τουλάχιστον με 1500 τόνους ροδάκινα  ( κυρίως στο στάδιο χυμοποίησης ) καθώς και με δαμάσκηνα και μήλα.
Στις συναντήσεις , πέραν του βουλευτή συμμετείχαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» Νίκος Μηνάς και Κώστας Λιάπουρας αντίστοιχα καθώς και ο οικονομολόγος – σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών Γιάννης Στογιαννίδης.  
Συζητήθηκαν θέματα της συμμετοχής των ομάδων παραγωγών της Πέλλας στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, θέματα ΕΛΓΑ, ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων για την συνδεδεμένη ενίσχυση, το μεγάλο πρόβλημα με τα «στέκια», η επίλυση θεμάτων για να αρχίσουν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αποφάσεις για τα εργόσημα των αλλοδαπών εργατών γης με «τουριστικές» βίζες κλπ καθώς και προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα της ομάδας παραγωγών αλλά και άλλων ομάδων παραγωγών της Πέλλας. 
Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αντιλήφθηκαν τα προβλήματα και υποσχέθηκαν λύσεις. 
Ο βουλευτής, εκτός των άλλων, ζήτησε ( όσον αφορά το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας) να προβλέψει το Υπουργείο την φετινή συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας με ποσότητα ροδακίνων τουλάχιστον 1500 τόνων, κάτι που θεωρήθηκε λογικό και προβλέπεται η ρύθμιση του σε συνεννόηση του Υπουργείου με τους άλλους Νομούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...