Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ: «Ο σπείρων φειδομένως, φειδομένως και θερίσει…»

 


ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

                Με λύπη παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών , σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο παγετός στις καλλιέργειες των αγροτών.

                Βλέπουμε από τα μέσα ενημέρωσης το ενδιαφέρον που δείχνουν οι δήμαρχοι του νομού Πέλλας ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα. Ο μόνος Δήμος που απέχει από παντού , είναι ο Δήμος Αλμωπίας .

                Έγινε συνήθεια πλέον , να έχουν προτεραιότητα οι προσωπικές κόντρες του Δημάρχου με κάποια τοπικάsites και τα σημαντικά να μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο , μιας και ο Δήμος αδιαφορεί επιδεικτικά.

                Αδιαφόρησε όταν ο ΕΛΓΑ εξέδωσε διαφορετική ανακοίνωση για την αναγγελία ζημιών στον Δήμο Αλμωπίας σε σχέση με την ανακοίνωση που αφορούσε τους Δήμους Αλεξάνδρειας ,Πέλλας και Σκύδρας . Ήταν πασιφανής τότε , η άνιση μεταχείριση  αλλά δεν είδαμε τον Δήμαρχο να παίρνει θέση . Αντίθετα αναλώθηκε σε ανακοινώσεις μέσω face book , όπου έδινε έμφαση στην δύναμη που έχει ένας δήμαρχος , την όποια όπως φαίνεται δεν έχει μάθει να την χρησιμοποιεί . Επίσης δηλώνει, πως όποιος έχει απορίες , μπορεί να τηλεφωνεί στον ΕΛΓΑ για να τις λύσει.

                Δεν μας λέει όμως τι έκανε ο ίδιος για αυτό το θέμα . Σε ποιές ενέργειες  είχε προβεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αγροτών του Δήμου μας. Λογικά σε καμία , διότι σε αν το είχε κάνει , θα μας το είχε πει.  Την παρτίδα την έσωσαν άλλοι.

                Αποκορύφωμα της αδιαφορίας , ήταν η απουσία του Δήμου Αλμωπίας από την σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στον Δήμο Σκύδρας και συμμετείχαν , φορείς , βουλευτές και οι Δήμαρχοι των Δήμων Σκύδρας , Έδεσσας και Πέλλας . Ο μόνος Δήμος που απουσίαζε ήταν ο Δήμος Αλμωπίας.           

                Κοινή παραδοχή είναι πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και γενικό. Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου έχουν διατυπωθεί πλήρως . Αυτό που μένει είναι να δοθεί ουσιαστική λύση. Ας αφήσουμε στην άκρη , αδυναμίες και εμπάθειες και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό τον αγώνα , ο οποίος πρέπει πάση θυσία να δικαιωθεί .

Βασική παράμετρος της τοπικής ανάπτυξης είναι η αγροτική οικονομία , η οποία μετά τον παγετό απειλείται , με καταστροφικές συνέπειες. Συνεπώς υποχρέωση όλων των θεσμικών εκπροσώπων , είναι η συνεργασία για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή δείχνει ανήμπορη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ζητούμε λοιπόν , άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων δημοτικών παρατάξεων , στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν οι βουλευτές του νομού , αγροτικοί σύλλογοι , εμπορικός σύλλογος, πρόεδροι ΤΚ και όποιος άλλος επιθυμεί ώστε να πιέσουμε και εμείς με την σειρά μας προς τη θετική κατεύθυνση .                 Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ηχηρή συμμετοχή του Δήμου μας , στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 21 του μήνα, στην Σκύδρα.

Για άλλη φορά τα αυτονόητα …στον Δήμο μας καθίστανται ζητούμενα…

 

«Ο σπείρων φειδομένως, φειδομένως και θερίσει…»

Δράσεις Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου

 


Αριδαία, 17/04/2021

Θέμα: Δράσεις Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου 

Συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργασίες συντήρησης κοινοχρήστων χώρων σε Κοινότητες του Δήμου μας.

Στην Αριδαία, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού και συντήρησης πρασίνου κατά μήκους του ανατολικού περιφερειακού και γύρω από το Δημοτικό στάδιο, της Βόρειας εισόδου της πόλης , στην περιοχή του Κέντρου Υγείας και σε όλους τους χώρους πρασίνου.

Στις Κοινότητες Κωνσταντίας, Λουτρακίου και Σαρακηνών πραγματοποιήθηκαν χωματουργικές εργασίες, διάνοιξη αγροτικών δρόμων και καθαρισμός αυλακών. Επίσης έχει ξεκινήσει η επισκευή τσιμενταύλακων στις Κοινότητες Φούστανης και Φιλώτειας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης πρασίνου κοινοχρήστων χώρων και Κοιμητηρίων στις Κοινότητες Εξαπλατάνου, Πολυκάρπης, Μεγαπλατάνου – Μοναστηρακίου, Δωροθέας – Αγάθης, Σωσάνδρας, Φούστανης και Νότιας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού αυλακών καθώς και καθαρισμός και  συντήρηση πρασίνου στις πλατείες, σε δημόσιους χώρους και στα κοιμητήρια της Κοινότητας Γαρεφείου.

Στην Κοινότητα Αψάλου, έγινε συντήρηση στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού καταστήματος και εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Καθημερινά, εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, ελαιοχρωματισμοί και κλαδέματα επικίνδυνων δένδρων.

Τα συνεργεία Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου μας, συνεχίζουν τις εργασίες σε όλες τις Κοινότητες,  με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας. Απαντάμε στα αιτήματα των Δημοτών και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας με πράξεις, που καλυτερεύουν την εικόνα της Αλμωπίας.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...