Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΕΞΟΡΜΗΣΗ του ΚΚΕ στο εργοστάσιο ΔΑΝΑΪΣ στη ΣΚΥΔΡΑ


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Στα πλαίσια πολιτικών ενημερωτικών εξορμήσεων σε κονσερβοποιεία και διαλογητήρια της Πέλλας μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν χτες, Τρίτη 28 Ιούλη, έξω από την πύλη του εργοστασίου «ΔΑΝΑΪΣ» στη Σκύδρα.

 

      Σε μια περίοδο, που για τους δύο γειτονικούς νομούς Πέλλας & Ημαθίας, η εργασία στον κλάδο επεξεργασίας-μεταποίησης των φρούτων της περιοχής «χτυπάει κόκκινο», το ΚΚΕ δηλώνει «παρών», δίπλα στις αγωνίες και την ανασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου.

 

      Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας μέσα στους συγκεκριμένους χώρους δουλειάς, για το ποιος είναι ο αναγκαίος στην παραγωγή και ποιος τελικά είναι αυτός που καρπώνεται τους κόπους των εργαζομένων.

 

      Για τα νέα μέτρα, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, πήραν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων. Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να νοιώθει μόνος του απέναντι στην βαρβαρότητα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Αποκαλύπτουμε καθημερινά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, τις πραγματικές αιτίες της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης στις ζωές μας.

 

      Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να μη συμβιβαστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να στοχεύσουν τον πραγματικό αντίπαλο με οργάνωση και αγώνα.

 

 

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ


Πρόταση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Πέλλας


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας

      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας - Έδεσσας - Πέλλας - Σκύδρας καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για μετατροπή σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς, βεβηλώνοντας ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
      Η ενέργεια αυτή όχι μόνο προσβάλει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς αλλά αποτελεί βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων και της επιθετικότητας της  κυβέρνησης, αναπόσπαστο μέρος  της συνολικής στρατηγικής της άρχουσας τάξης της Τουρκίας.
      Η προκλητικότητα αυτή υποθάλπεται από τη στάση και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. στη περιοχή, στην επιδίωξη τους να «κρατήσουν» τη Τουρκία στην αγκαλιά τους. Τα υποκριτικά ευχολόγια τους όχι μόνο δεν έκαμψαν αλλά τροφοδοτούν αυτή την επιθετικότητα συμπεριλαμβανομένης της προσβολής της Αγιάς Σοφιάς. Τροφοδοτούν την αμφισβήτηση της Τουρκικής κυβέρνησης για τη συνθήκη της Λωζάνης, τα σύνορα στον Έβρο και το Αιγαίο. Παζαρεύουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα προωθώντας λύση συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο προς όφελος επιχειρηματικών μεγαθηρίων και όχι των λαών της περιοχής. Με τις δικές τους πλάτες συνεχίζεται η κατοχή του 40% της Κύπρου, υπογράφηκε η απαράδεκτη συμφωνία για ΑΟΖ με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης,  συνεχίζεται η τουρκική πολεμική επέμβαση σ΄αυτήν, τη Συρία, το Ιράκ.
       Οι προσδοκίες που καλλιεργεί η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις για το ρόλο αυτών των δήθεν «συμμάχων» και «προστατών» όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά θέτει σε τεράστιους κινδύνους την ειρήνη, το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 
       Πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστικές φωνές και στις δύο πλευρές των συνόρων γιατί εξυπηρετούν αντιπαραθέσεις μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των λαών. 
       Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας - Έδεσσας - Πέλλας - Σκύδρας απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς.
      Καλεί το λαό να επαγρυπνεί και να δυναμώσει το αγώνα για  :
  1. Τη μη αλλαγή συνόρων.
  2. Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
  3. Την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε., το κλείσιμο όλων των στρατιωτικών βάσεων.
  4. Την ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, τη μετάβαση τους στις χώρες προορισμού τους.

                                                                                         Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
                                                                         Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος
                                                                         Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος
                                                                         Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «
                                                                         Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «     

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...