Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

O ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας , με τον συνδυασμό «Αλμωπία Ψηλά» Νίκος Παρούτογλου , συνεχίζει την τμηματική παρουσίαση του ψηφοδελτίου του!


O ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας , με τον συνδυασμό «Αλμωπία Ψηλά» Νίκος Παρούτογλου , συνεχίζει την τμηματική παρουσίαση του ψηφοδελτίου του!
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης  14 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων , ως επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου  'Αλμωπία Ψηλά' έχω την τιμή να σας ανακοινώσω τους επόμενους  5 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Το σύνολο της παρουσίασης θα ολοκληρωθεί άμεσα σε αντίστοιχα δελτία τύπου , αφού έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου σε ποσοστά που αγγίζουν το 90%. Όπως διαφαίνεται από τα ονόματα , το ψηφοδέλτιο θα εκφράζει το σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης της Αλμωπίας , συμπεριλαμβάνοντας νέους και νέες , επιστήμονες , αγρότες , επαγγελματίες καθώς επίσης και άλλους ενεργούς πολίτες.






Με τιμή ,
Παρούτογλου Νικόλαος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλμωπίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής ‘Μια Περιφέρεια πολλές ομορφιές’



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής ‘Μια Περιφέρεια πολλές ομορφιές’

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η φύση και η ιστορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης»

 Στην εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Στο χαιρετισμό της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της έκθεσης ζωγραφικής που ουσιαστικά απεικονίζει τη συνοχή της Περιφέρειας ως ένα ενιαίο σύνολο με σημαντικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, ιστορία και αξιοζήλευτο πολιτισμό. Επίσης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων, τον Πρόεδρο κ. Περικλή Μπαλάφα και τον κ. Στράγκα, αλλά και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την βούληση να περιοδεύσει η έκθεση σε όλη την επικράτεια της Π.Κ.Μ. με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ. ώστε, να αποκτήσουν οι πολίτες εντονότερη επαφή με την τέχνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:
“…η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει πολλούς ευαίσθητους και δημιουργικούς ανθρώπους που αξίζει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αλλά και με το έργο τους.

Η φύση και η ιστορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικές δημιουργίες και τη δημιουργία μοναδικών πολιτιστικών προϊόντων που, εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, προβάλλουν τον τόπο μας.

Ο πολιτισμός αποτελεί τη βασικότερη ίσως συνιστώσα στη δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει και υλοποιεί με επιτυχία μεγάλο αριθμό συνδυασμένων δράσεων πολιτισμού και τουρισμού οι οποίες διαχέονται σε όλη την Περιφέρεια.

Τα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας είναι συμπολίτες μας που, μέσα από το έργο τους, επικοινωνούν μαζί μας και στέλνουν σε όλον τον κόσμο τα μηνύματά τους. Αξίζει να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τα έργα τους, ταξιδεύοντας μέσα από αυτά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Η συμμετοχή μας σε δράσεις πολιτισμού αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της υψηλής ποιότητας ζωής που θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο πολιτισμός μας εμπνέει, μας ενώνει και μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε θετικά τις «προκλήσεις» της ζωής.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, εύχομαι να έχετε την καλύτερη διάθεση για το υπόλοιπο της Σαρακοστής…”.

          Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Παρθεναγωγείου Δήμου Έδεσσας και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου.

          Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30.






Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ BAZAAR ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι (bazaar) από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 σε χώρο της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Αριδαίας. Θα εκτεθούν οι πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν με πολύ μεράκι οι μαθητές με τους καθηγητές τους, στα εργαστήρια του σχολείου μας.
Στο παζάρι θα πωλούνται πασχαλινές λαμπάδες, λικέρ, φυτά, αρωματικά σαπούνια ποδιές μαγειρικής, τσάντες, κοσμήματα, κηραλοιφές κ.ά.
Στο χώρο, επίσης, θα εκτίθενται  λαμπάδες και χειροποίητες κατασκευές των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι το πρωί από 10.30-12.30 και το απόγευμα από 18.00-20.30 (ημέρες καταστημάτων).
Τα έσοδα από τις εισπράξεις θα διατεθούν για τις ανάγκες και τις δράσεις των σχολείων.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών μας.

Αλμωπός - Βιστονίδα (Ξάνθη). Φιλικός αγώνας βετεράνων


2η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3



«2η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»

Από την ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ανακοινώνεται η 2η τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»:

Άρθρο 1
Η παράγραφος 6 του άρθρου 7 «Κριτήρια Επιλεξιμότητας Υποψηφίων» αντικαθίσταται ως εξής:
«6.Έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ. Το ατομικό αγροτικό εισόδημα υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των ατομικών αγροτικών εισοδημάτων των διαθέσιμων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017 (φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν αντίστοιχα τα έτη 2016, 2017 και 2018), σύμφωνα με την αρ. 134430/2011 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 392/Β’/2011) όπως κάθε φορά ισχύει, εξαιρουμένης της παραγράφου 1στ) του άρθρου 2 αυτής. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των συνολικών οικογενειακών εισοδημάτων των διαθέσιμων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017 (φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν αντίστοιχα τα έτη 2016, 2017 και 2018).
Ο μέσος όρος του ατομικού αγροτικού εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών μπορεί να περιλαμβάνει τα διαθέσιμα φορολογικά στοιχεία των ετών 2016, 2017 και 2018 (φορολογικές δηλώσεις των ετών 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα) με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η υποβολή φορολογικών στοιχείων (Ε1 και Ε3) και εκκαθάριση αυτών για το φορολογικό έτος 2018.
Για τον υπολογισμό του ατομικού αγροτικού εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη, για την ίδια τριετία, τα στοιχεία των αρχικών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος των υποψηφίων. Δεν γίνονται δεκτές τροποποιήσεις των φορολογικών στοιχείων των υποψηφίων που αφορούν σε μεταβολή των δηλωθέντων εισοδημάτων.»

Άρθρο 2
1.        Η παράγραφος 6 του άρθρου 10 «Επιχειρηματικό Σχέδιο Υποψηφίων» αντικαθίσταται ως εξής:
«6.Το επιχειρηματικό σχέδιο συντάσσεται από σύμβουλο γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας ο οποίος αναλαμβάνει πέραν της υποχρέωσης εκπόνησης του επιχειρηματικού σχεδίου και την υποχρέωση τεχνικής στήριξης του υποψηφίου μέχρι την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου (υποβολή αιτημάτων τροποποίησης επιχειρηματικού σχεδίου, αιτημάτων πληρωμής, κλπ). Η σχετική έννομη σχέση αποδεικνύεται μέσω σύναψης ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του συμβούλου και του υποψήφιου.»
2.        Η παράγραφος 2.β) του άρθρου 14 «Αίτηση Στήριξης και Δικαιολογητικά» αντικαθίσταται ως εξής:
«2β) Επιχειρηματικό Σχέδιο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αίτησης στήριξης, συμπληρωμένο σύμφωνα με σχετικό τυποποιημένο υπόδειγμα, έτσι όπως παράγεται και εκτυπώνεται ύστερα από  την ηλεκτρονική του υποβολή στο ΠΣΚΕ, και υπογεγραμμένο τόσο από τον υποψήφιο όσο και από το σύμβουλό του.»
3.        Η παράγραφος 3.10 του άρθρου 14 «Αίτηση Στήριξης και Δικαιολογητικά» αντικαθίσταται ως εξής:
«3.10 Ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του υποψηφίου και του σύμβουλου γεωτεχνικού ή τεχνολόγου γεωπονίας σχετικά με τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου και την τεχνική στήριξη του δικαιούχου μέχρι την ολοκλήρωσή του επιχειρηματικού σχεδίου.»
4.        Η παράγραφος 18.1 του άρθρου 22 «Αίτηση Πληρωμής - Επαλήθευση – Πιστοποίηση και Ολοκλήρωση της Πράξης» αντικαθίσταται ως εξής:
«18.1 Έκθεση ολοκλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου:
Η Έκθεση Ολοκλήρωσης Επιχειρηματικού Σχεδίου συμπληρώνεται σύμφωνα με σχετικό τυποποιημένο υπόδειγμα και αφορά την κατάσταση της γεωργικής εκμετάλλευσης του έτους υποβολής της αίτησης πληρωμής ή του προηγούμενου έτους. Στην εν λόγω έκθεση αναλύονται παράμετροι σχετικά με την τελική κατάσταση της γεωργικής εκμετάλλευσης, τις δράσεις και ενέργειες που έγιναν και αποδεικνύεται η ορθή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και η επίτευξη των σχετικών δεσμεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχική κατάσταση, το ισχύον (αρχικό ή τροποποιημένο) επιχειρηματικό σχέδιο, στοιχεία σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης (όπως ενδεικτικά συμμόρφωση σε τυχόν συστάσεις ελέγχων και τροποποίηση επιχειρηματικού σχεδίου, που ενδεχομένως έλαβαν χώρα) καθώς και όλα τα απαιτούμενα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό δεικτών και την αξιολόγηση του υπομέτρου 6.3 σύμφωνα με το πλαίσιο αξιολόγησης του ΠΑΑ 2014 – 2020.
Η Έκθεση ολοκλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου συντάσσεται από γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας και υπογράφεται  από τον αρχηγό της εκμετάλλευσης και από τον συντάκτη της.»

Άρθρο 3
Στο παράρτημα Ι «Βαθμολογικά κριτήρια ένταξης – Περιφερειακό σκέλος των βαθμολογικών κριτηρίων ένταξης» όσον αφορά τα βαθμολογικά κριτήρια ένταξης, ορίζεται ως νέα «ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ» και ως νέο «ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ», οι «50 βαθμοί» και το «50 (% της μέγιστης βαθμολογίας)» αντίστοιχα.

Μ.Ε.Π.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ 


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

Την Παρασκευή 5 Απριλίου είχαμε τη χαρά να έχουμε στο Κέντρο μας τον Δημήτρη Μιχαηλίδη και μαζί με τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ να φτιάξουμε τρουφάκια και να τα γευτούμε φυσικά!
Στα πλαίσια της δράσης αυτής,

H ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ‘’, ευχαριστούμε θερμά

Το σούπερ μάρκετ FAMILY Αριδαίας και προσωπικά την κ. Αναστασία Δεληδιαμαντή για την προσφορά σε υλικά παρασκευής γλυκισμάτων.
Τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ο οποίος έχει την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή ζαχαροπλαστικής «Pastry Designs» στο youtube και ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας και μας παρασκεύασε υπέροχα τρουφάκια.

              
                               Με εκτίμηση

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ
ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...