Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μια ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ Αστέριο Αντωνίου


Αληθεύει κύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Πέλλας, ότι σε κατ' ιδίαν συνάντηση, που είχατε με τον πρώην συνεργάτη σας και τωρινό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, κύριο Θανάση Φασουράκη, αναφέρατε ότι σχεδιάζατε να προτείνετε τον κύριο Πέτρο Πασσαλή, τωρινό πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, ως υποψήφιο με τον συνδυασμό σας στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ;

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Αριδαία, 5/11/2016

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εργασίες καθαρισμού επαρχιακών οδών της Δ.Ε. Εξαπλατάνου πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα του Δήμου Αλμωπίας καθάρισαν κλαδιά και χόρτα στην Ε.Ο. Εξαπλατάνου – Ριζοχωρίου – Φιλώτειας, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα εμφανή. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με στόχο να γίνουν πιο ασφαλείς οι δρόμοι και να υπάρχει επαρκής ορατότητα για τους οδηγούς.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Ο νέος Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας ξεκίνησε το έργο του με μία πολύ σημαντική παρέμβαση. Ο καθαρισμός των δρόμων από κλαδιά και χόρτα είναι πολύ σημαντικός, καθώς στοχεύει στην οδική ασφάλεια. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη έκταση του Δήμου Αλμωπίας. Τέτοιες παρεμβάσεις βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».




Βρέθηκε πορτοφόλι στους Προμάχους


Το εικονιζόμενο πορτοφόλι βρέθηκε στην περιοχή κοντά στο παντοπωλείο Χατζή στους Προμάχους.
Παρακαλείται ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στο "Πράσινο περίπτερο"

ΑΣ Πρόμαχοι - ΑΣ Εδεσσαϊκός 1-2 (5η αγωνιστική)



Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ένα φινάλε, που ακόμη και ο μετρ του είδους Άλφρεντ Χίτσκοκ θα ζήλευε, ο Εδεσσαϊκός  συνεπικουρούμενος μιας   ως «από μηχανής θεού» διαιτησίας, κέρδισε την ομάδα των Προμάχων μέσα στο γήπεδο «Χρήστος Τζιβάνης» του ακριτικού χωριού με σκορ 1-2.
Έγινε ένας πολύ δυνατός αγώνας, από δυο καλογυμνασμένες ομάδες, με δυνατές μονομαχίες, όμορφους συνδυασμούς, πολλές φάσεις για γκολ, που κράτησε το ενδιαφέρον των δεκάδων φιλάθλων μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτά του.

Οι γηπεδούχοι κοίταξαν στα μάτια τον ιστορικό τους αντίπαλο και αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη, σαν ίσος προς ίσον και έχοντας ως όπλο τους την άριστη φυσική κατάσταση, πάλεψαν μέχρι το τέλος μη καταθέτοντας τα όπλα και θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Έχοντας ως κύριο κορμό, νεαρά παιδιά του χωριού με δυο τρεις προσθήκες έμπειρων παικτών, απέδειξαν με το σθένος τους, ότι ο ιδρώτας που χύνουν στις καθημερινές επίπονες προπονήσεις, δεν πάει χαμένος.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, κατήλθαν στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί, έλεγχαν το παιχνίδι σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του, είχαν σταθερά πατήματα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, που όμως στην τελική τους προσπάθεια, δεν τους έβγαιναν. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων ήταν εμφανής, όμως με δεδομένο ότι η ομάδα της Έδεσσας προβάλει ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της κατηγορίας, δεν έπεισε με την σημερινή της εμφάνιση, αφού σε κάποια σημεία του αγώνα υπήρχαν αυξομειώσεις στην απόδοσή της και παρατηρήθηκαν αρκετά τρωτά σημεία στην αμυντική της διάταξη.
Κομβικό δε σημείο του αγώνα θα πρέπει να αναφερθεί η ανεξήγητη (για να μην χρησιμοποιήσουμε  άλλη λέξη) συμπεριφορά της διαιτησίας, με δυο κόκκινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές των Προμάχων και η εξοργιστική κράτηση 13(!) λεπτών καθυστερήσεων, μέχρι να πετύχει το γκολ της νίκης ο Εδεσσαϊκός.

Το φιλμ του αγώνα:
Στο 2’ σουτ δυνατό του Ουζούνη η μπάλα φεύγει λίγο έξω
Στο 6’ τεχνικό μακρινό σουτ του Rexha για τον Εδεσσαϊκό και η μπαλα φευγει λίγο έξω από την εστία των Προμάχων.
Στο 21’ ο Μίτσκας των Προμάχων κλέβει την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό, κάνει μια επέλαση από αριστερά, όμως το σουτ που επιχειρεί φεύγει άουτ.
Το 0-1 γίνεται στο 21’ όταν από μια αμηχανία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ταουσιάνης γίνεται κάτοχος της μπάλας και με διπλή προσπάθεια, ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Στο 35’ ο Τζούρτζος εκτελεί σέντρα από φάουλ, πηδάει και πιάνει μια δυνατή κεφαλιά ο Προύντσης στην περιοχή, όμως η μπάλα δεν βρίσκει στόχο.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ οι Τριαινοφόροι, φάνηκε ότι έκαναν διαχείριση του χρόνου, χτυπώντας με φαρμακερές αντεπιθέσεις.
Έτσι στο 66’ ο Τζούρτζος κάνει ένα δυνατό σουτ από στημένη μπάλα έξω από την περιοχή και αυτή φεύγει μόλις άουτ.
Το 1-1 σημειώθηκε στο 74’ όταν ο νεοαποκτηθείς Μάθιου πραγματοποιεί μια ατομική επέλαση. Πλαγιοκοπεί την άμυνα των φιλοξενούμενων, πασάρει στον Καλογιάννη, ο οποίος από κοντά  σκοράρει μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Από το σημείο εκείνο και μετά, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, όπου οι μεν Εδεσσαίοι επιτίθονταν λυσσαλέα για τη νίκη, οι δε Προμαχιώτες αμύνονταν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν το σκορ.
Έγιναν πολύ δυνατές μονομαχίες, στα όρια του αντιαθλητικού, και σε κάποια από αυτές ο Άτζος  των γηπεδούχων αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Οι Εδεσσαίοι έχοντας την αριθμητική υπεροχή σφυροκοπούσαν την σφριγηλή άμυνα των γηπεδούχων, κι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν στο 81’ με τον Παπαγεωργίου, στο 85’ με τον Ταουσιάνη και στο 88’ με τον Τζούρτζο, όμως οι προσπάθειές τους προσέκρουαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Προμάχων Α. Νάνο.
Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την ίδια φάση, ο Αμπάρης των Προμάχων.
Κι ενώ τα δευτερόλεπτα περνούσαν βασανιστικά και η αγωνία όλων είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι ο αγώνας θα τελείωνε, με τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε ο διαιτητής Κατεριάδης, ακολούθησε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που κανείς, ακόμη και ο Σαλβαντόρ Νταλί, δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει στους καμβάδες του.
Οι μεν Εδεσσαίοι να επιτίθενται με μένος, οι δε Προμαχιώτες να αμύνονται με 9 παίκτες, και οι φίλαθλοι να φωνάζουν ότι ο χρόνος πέρασε και το παιχνίδι πρέπει να λήξει.
Και το παιχνίδι έληξε.
Μετά από 13’ (σύμφωνα με το δικό μας επαγγελματικό χρονόμετρο) λεπτά, πέραν της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν ο Εδεσσαϊκός σημείωσε το νικητήριο γκολ με τον Προύντση στο 103’.
Ακολούθησαν εντονότατες διαμαρτυρίες, αλλά εις μάτην. Ο αγώνας τελείωσε.
 Η ιστορία έγραψε το ΠΡΟΜΑΧΟΙ – ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 1-2.
Εκείνο που δεν θα γράψει, είναι η απογοήτευση και η αποτροπή πολλών νέων παιδιών, που έχουν πρόθεση και διάθεση να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
Είναι η πεποίθηση και το μήνυμα "ΝΤΡΟΠΗ", προς όλους αυτούς, που ηγούνται του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας και σε όλα τα εντεταλμένα όργανά τους, που καθορίζουν θέσεις, κύπελλα, πρωταθλήματα, ανόδους και υποβιβασμούς, παίζοντας στη βρώμικη σκακιέρα τους με την αγωνία, τον πόθο, τις εκατοντάδες ώρες προπονήσεων και τους τόνους τίμιου ιδρώτα, που χύνουν καθημερινά, αγνές νεαρές ψυχές, έχοντας μόνο μέλημά τους τον Αγώνα, την ευγενή άμιλλα και το ιδεώδες του ευ αγωνίζεσθε.

Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Α. Νάνος, Άτζος, Μπογδάνης, Μεσκίνης και Γ. Σέλκος.
Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ταουσιάνης, Παπαηλίας, Προύντσης και Τζούρτζος.
Η διαιτησία του κυρίου Κατεριάδη (Δέλλιος – Παπαδόπουλος Κ.) κρίνεται μέτρια, με σφάλματα, ενώ  η τήρηση υπερβολικού ανεξήγητου χρόνου καθυστερήσεων, συνεπάγεται και ως αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: Νάνος, Γ. Σέλκος (Προίκος), Μεσκίνης, Μπογδάνης, Μούγιος, Άντυ, Άτζος, Καλογιάννης, Μίτσκας (Δεμερτζόγλου), Σαμσούρης (Αμπάρης), Μάθιου.  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαυρίδης.

ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Αποστόλου, Παπουλίδης (Μπάρμπας), Τζούρτζος, Ουζούνης, Παπαηλίας, Παπαγεωργίου, Βλαδοβίτης (Πούπης), Προύντσης, Τσεγάνης (Μάρκου), Ταουσιάνης, Rexha. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νασιόπουλος.


Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα.





















































πηγή βίντεο...https://www.youtube.com/watch?v=gfgjvBuz9W4

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...