Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

                                                    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχές από το Δημοτικό Σχολείο Προμάχων


Δημοτικό Σχολείο Προμάχων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019


«Ανέτειλας Χριστέ εκ Παρθένου, νοητέ ΄Ηλιε της Δικαιοσύνης·        και Αστήρ σε υπέδειξεν,εν Σπηλαίω χωρούμενον τον αχώρητον. Μάγους οδηγήσας εις προσκύνησίν σου·                                               μεθ’ ών σε μεγαλύνομεν, Ζωοδότα δόξα σοι.»

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2020 -
  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  &  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!!

Ευχές του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης "Πύρρος"


Ευχές Δήμου Αλμωπίας


Έναρξη Λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν χιονοδρομικής περιόδου 2019-2020



Έναρξη Λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν χιονοδρομικής περιόδου 2019-2020
 Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Χ.Κ. Βόρα-Καϊμακτσαλάν (ΧΚΒ) σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, υποδέχτηκε τους πρώτους  φίλους του, επισκέπτες και χιονοδρόμους και εγκαινίασε τη φετινή χιονοδρομική περίοδο.

Πρώτο στις προτιμήσεις των σκιέρ, για προπονήσεις, βελτίωση τεχνικής και χαλαρή χιονοδρομία, το μοναδικής ομορφιάς ΧΚΒ με υψόμετρο από 2.050 μ. έως 2.480 μ. διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα χιονιού που σε συνδυασμό με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο λειτουργίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα της Ελλάδας μήκους 3 χλμ., 10 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, 2 πίστες αρχαρίων με baby lifts και 4 χιονοδρομικές διαδρομές.  Ο αναβατήρας Κρέμαση στα 2.480 μ. οδηγεί στις δύο πιο απαιτητικές πίστες  στη χώρα, ενώ υπάρχουν και πίστες με μεγάλο πλάτος και ήπια κλίση, καθώς και ολόκληρη πλαγιά ιδανική για off-piste skiing.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά προσφέρεται για διασκεδαστικά παιχνίδια με έλκηθρα στον λοφίσκο χιονιού, ενώ ιδιαίτερα απολαυστική είναι η περιπατητική ανάβαση μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ιστορικό μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.524 μ. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης οι πλαγιές του βουνού προσφέρονται για Snow Kite και Parapente.
Οι χιονοδρόμοι και οι φίλοι του βουνού μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα, ελαφρύ γεύμα ή το ποτό τους στα 1500 τ.μ. του ατμοσφαιρικού  σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού ή στο αλπικό chalet 2075, πάνω στην πίστα Σαραντόβρυση, που από φέτος επαναλειτουργεί ανακαινισμένο. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η μαγευτική θέα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο θα εντυπωσιάσουν όλους.
Στο χιονοδρομικό λειτουργούν 2 σχολές εκμάθησης σκι καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού. Καθ’ όλη τη χιονοδρομική περίοδο στο Κέντρο υπάρχει γιατρός και παρέχονται πρώτες βοήθειες.
Το Καϊμακτσαλάν με υψόμετρο 2.524 μέτρα και συγκλονιστική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα καλύπτεται στα χαμηλότερα υψόμετρα από δάση δρυός, οξιάς και πεύκου, προσφέροντας μοναδική φυσική ομορφιά. Ο γραφικός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου βρίσκεται μόλις 16 χλμ. από το χιονοδρομικό και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.  Η κοντινή πανέμορφη πόλη της Έδεσσας φημίζεται για τους εντυπωσιακούς της καταρράκτες, τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων, την ιστορική συνοικία Βαρόσι αλλά και την υψηλή γαστρονομία. Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Λουτρά Πόζαρ. Ο συνδυασμός χιονοδρομίας και ιαματικών λουτρών σε θερμοκρασία 37ΟC είναι μία μοναδική εμπειρία.
Η ΕΤΑΔ Α.Ε και το ΧΚ Βόρα-Καϊμακτσαλάν εύχονται μια ευχάριστη και ασφαλή χιονοδρομική περίοδο σε όλους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΧΚΒ:  https://kaimaktsalan.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...