Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Απάντηση στην επιστολή του Δ.Σ. του Α.Σ. «Ακρίτας Σωσάνδρας».

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 15/01/2021

Θέμα: Απάντηση στην επιστολή του Δ.Σ. του Α.Σ. «Ακρίτας Σωσάνδρας».

 

Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. του Α.Σ. «Ακρίτας Σωσάνδρας»,

Εξ αφορμής της επιστολής του Αθλητικού Σωματείου «Ακρίτας Σωσάνδρας», την οποία στείλατε, έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1.       Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο κατά το διάστημα κατάθεσης του αιτήματος χρηματοδότησης, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη.

2.       Η παρούσα Δημοτική Αρχή, άμεσα ασχολήθηκε με την υπόθεση, εκκινώντας τις διαδικασίες παραχώρησης του χώρου, ο οποίος ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση κατά την οποία τακτοποιήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς με μία περίεργη κατάσταση, στην  οποία εμπλέκονται πολλά αγροτεμάχια. Πετύχαμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την παραχώρηση του χώρου και εκκινήσαμε τις διαδικασίες σύνταξης μελέτης για την κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Γήπεδο Σωσάνδρας.

3.       Το ύψος της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 80.000 €. Το ύψος, όμως της δαπάνης που προκύπτει από τη σχετική μελέτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέρχεται στις 230.000 €. Τη διαφορά, αυτή, καλείται να την αναλάβει ο Δήμος Αλμωπίας.

4.       Κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών των ενεργειών λαμβάνετε, τακτική ενημέρωση για τις διαδικασίες και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Αξιότιμοι κύριοι του Δ.Σ.,

Ένα έργο όπως η κατασκευή κερκίδων είναι σοβαρό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.

Θα φιλοξενηθούν ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Η αδιαφορία σας, για την ασφάλεια των θεατών, δεν θα μας παρασύρει σε βιαστικές ενέργειες.

Το έργο θα γίνει, το έργο θα προχωρήσει, αλλά η κατασκευή του θα γίνει με τις προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, την οποία εμπιστευόμαστε, εργάζεται πάνω σ΄ αυτό και το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα στο Δημοτικό γήπεδο Σωσάνδρας.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα οποιουδήποτε έργου αλλά και ούτε θα παραβούμε στο ελάχιστο τη νομιμότητα, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι έξωθεν πιέσεις.

Με σεβασμό προς το Αθλητικό Σωματείο «Ακρίτας Σωσάνδρας»,

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ


+++

Η επιστολή του Ακρίτα Σωσάνδρας.

Κύριε Δήμαρχε.

Αφορμή για την επιστολή μας  αυτή αποτελεί το γεγονός ότι ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αθλητισμού υπάρχει  εδώ και ενάμησι έτος εγκεκριμένο κονδύλιο προκειμένου να κατασκευαστεί  κερκίδα στο δημοτικό γήπεδο της Σωσάνδρας, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρνούνται πεισματικά να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα και δια ζώσης, έχουμε προβεί με ατομική μας πρωτοβουλία και έξοδα σε όλες τις ενέργειες που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της διεκπεραίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου, της εκπόνησης αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών καθώς και οτιδήποτε άλλο μας ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας προκειμένου να αποφορτίσουμε τον “φόρτο” εργασίας που αυτές επικαλέστηκαν. Παρόλα αυτά το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα με την αρμόδια υπηρεσία να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε  περαιτέρω ενέργεια.

Δεδομένων όλων των παραπάνω σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Η μη υλοποίηση του έργου αποτελεί προσωπική πολιτική σας απόφαση ή οφείλεται αποκλειστικά στην οκνηρία και την ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας;  Σας  επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε επίκληση φόρτου εργασίας ή της πανδημίας σε αυτό το στάδιο θα  την εκλάβουμε αποκλειστικά ως ένδειξη πολιτικής φαιδρότητας και εμπαιγμού από μέρους σας  δεδομένου ότι αρκεί ένας απολογισμός έργου για να τα καταρρίψει.

2) Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός  για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί  πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες – δημότες;

3) Ποιός είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν μας απαντήσετε εγκαίρως στα ερωτήματα μας αυτό θα το εκλάβουμε ως σιωπηλή αποδοχή του αρχικού ισχυρισμού του πρώτου ερωτήματος και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του έννομου συμφέροντος του συλλόγου μας και των δημοτών της τοπικής κοινότητας του χωριού μας.

Με την ευχή το νέο έτος να είναι δημιουργικότερο από το προηγούμενο.

Το  Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας

Παραχώρηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας της έκτασης του εργοταξίου στην Αριδαία

 


Έδεσσα, 15 Ιανουαρίου 2021

 

Παραχώρηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας της έκτασης του εργοταξίου στην Αριδαία: Αποκατάσταση νομιμότητας και προοπτικές ευρύτερης αξιοποίησης  

 

Την Απόφαση παραχώρησης της δημόσιας έκτασης του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας, στην Αριδαία, επέδωσε σήμερα (15/1/21), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, στον Αντιδήμαρχο Αλμωπίας κ. Ιωάννη Κετικίδη. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η νομιμότητα και ανοίγει ο δρόμος για την κατοχύρωση των περιουσιακών στοιχείων (κτίρια, μηχανήματα) και την αξιοποίηση της έκτασης, σε νευραλγικό σημείο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αριδαίας.

 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Μέσα από την εμπειρία μου στην Ελληνική βουλή και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η τακτοποίηση των θεμάτων γης και ακινήτων που ταλαιπωρούν, με διάφορες μορφές, τη δημόσια διοίκηση. Το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς αποτελεί την πρώτη συνήθως προϋπόθεση, που βάζουν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία άντλησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα και δράσεις. Πριν από λίγους μόλις μήνες, είχαμε προχωρήσει στην παραχώρηση της έκτασης του γηπέδου του Αλμωπού. Και συνεχίζουμε και με άλλους χώρους, όπως οι παιδικές χαρές. Είναι μία σημαντική εκκρεμότητα, τόσο για την χρηματοδότηση των υποδομών διαμόρφωσής τους, όσο και για τα ζητήματα ασφάλειας στα οποία χρειάζεται να δείξουμε υπευθυνότητα. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και τα μέλη της Επιτροπής για την επίσπευση της γραφειοκρατικής διαδικασίας». 

Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση

 


Έδεσσα, 15 Ιανουαρίου 2021

 

Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας του «Λέανδρου» στην ΠΕ Πέλλας

 

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το Σαββατοκύριακο, που αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας και έχει στενή συνεργασία με τους Δήμους, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά προβλήματα. Ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας πραγματοποιείται από Ανάδοχο, ο οποίο έχει σε επιφυλακή και διαρκή κίνηση επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού. Ακόμη, στα εργοτάξια της ΠΕ Πέλλας, αλλά και των Δήμων, υπάρχει επαρκής ποσότητα άλατος αποχιονισμού. Τις προσεχείς ημέρες εξάλλου, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και ολικός παγετός.  

 

 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ ο βασικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο στο σύνολο της επικράτειας της Πέλλας. Να σημειώσω ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της όταν έχουμε ταυτόχρονη χιονόπτωση στην ορεινή και πεδινή Πέλλα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού και κεντρικό συντονισμό των εργασιών του αποχιονισμού, με την συμβολή της Τροχαίας. Από το πρωί πραγματοποιώ και ο ίδιος μου επιθεωρήσεις του οδικού δικτύου ώστε να έχω πραγματική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν. Εύχομαι οι πολίτες να απολαύσουν το χιόνι, πάντοτε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και χωρίς να ξεχνούν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αυστηρής Καραντίνας, λόγω των μέτρων για τον COVID-19».  

 

ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 


ΤΟ “ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ” ΑΓΧΟΣ

 

ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Το άγχος είναι κακός σύμβουλος και μπορεί να καταστρέψει μήνες σκληρής δουλειάς την ώρα μιας παρουσίασης. Μπορεί όμως να γίνει και σύμμαχος καθώς μπορεί να επιφέρει δημιουργικότητα. Πως; Θα το μάθετε στο online σεμινάριο που διενεργεί το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η πανδημία αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολα εποχή, σε υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε επαγγελματικό, κυρίως για τους καλλιτέχνες. Δράττοντας όμως αυτήν την ευκαιρία, κάθε άνθρωπος του καλλιτεχνικού χώρου μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτόν τον χρόνο για περαιτέρω εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας δεν σταματά να διενεργεί τον προγραμματισμένο κύκλο σεμιναρίων. Τώρα είναι η στιγμή για να γίνουμε όλοι καλύτεροι, τώρα είναι η στιγμή για να λύσουμε επαγγελματικά θέματα που μας απασχολούσαν, τώρα θα εργαστούμε όλοι πιο σκληρά για να μας βρει έτοιμους η πολυπόθητη «επιστροφή στην κανονικότητα», η πρεμιέρα που όλοι περιμένουμε! Τώρα είναι η στιγμή να διαχειριστούμε το άγχος και να κρατήσουμε μόνο την καλή του πλευρά.

Το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας λοιπόν διενεργεί αυτό το σεμινάριο  με διάρκεια δύο ωρών, που συνυπογράφουν δύο καταξιωμένες στο χώρο της τέχνης, η τραγουδίστρια Μαρία Μπαλή και η χορογράφος Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου,  δίνοντας στους καλλιτέχνες πληροφορίες για την διαχείριση του άγχους πριν την παρουσίαση με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

        Συμβουλές για τη βελτίωση της σκηνικής παρουσίας

        Τεχνικές διαχείρισης άγχους

        Ασκήσεις για καλύτερο έλεγχο της αναπνοής και του αέρα

        Πώς συνδυάζουμε κίνηση με αναπνοή/φωνή. 

        Ασκήσεις συμπύκνωσης ψυχοσωματικής  ενέργειας.

        Στάση σώματος και συναισθήματα.

         Αύξηση έκφρασης και παρουσίας στο performance.

 

Εσείς δεν έχετε, παρά να μην αφήνετε τον χρόνο να κυλάει ανεκμετάλλευτος.

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο email του ωδείου:

ode.edessacity@gmail.com

γράφοντας Θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (για τους εγγεγραμμένους στο δημοτικό ωδείο Έδεσσας, το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε ηλεκτρονικά μέσω e mail ή στο τηλέφωνο 2381023101

 

ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Έναρξη της δράσης «Ούτε ένα δέντρο χαμένο»

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Αριδαία, 15/01/2021

Θέμα: Έναρξη της δράσης «Ούτε ένα δέντρο χαμένο»

Κάθε χρόνο, με το πέρας των εορτών παρατηρείται το φαινόμενο, τα φυσικά δέντρα που στολίστηκαν, να αφήνονται στους κάδους απορριμμάτων. Ο Δήμος Αλμωπίας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου, ξεκινούν τη δράση «Ούτε ένα δέντρο χαμένο». Όσοι δημότες επιθυμούν με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2384023215, μπορούν να μας καλούν και οι υπάλληλοι του Δήμου θα παραλάβουν από το σπίτι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για ανακύκλωση.

Η όλη διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν. Τα έλατα που θα μαζευτούν, θα οδηγηθούν για ανακύκλωση και μετά τη διαδικασία κομποστοποίησης θα χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Η δράση «Ούτε ένα δέντρο χαμένο» θα ενταχθεί στη γενικότερη σειρά δράσεων για το 2021 της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...