Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Είναι Κάτι Μέρες….


Είναι Κάτι Μέρες….

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (www.xidaras.gr)

Νόμιζα πως θα ήτανε εύκολο. Δεν θα κρατούσε πολύ. Απλά λίγο καιρό θα μου έπαιρνε και όλα θα ήτανε όπως πριν.
Και τώρα συνειδητοποιώ, ξεφυλλίζοντας αυτό εδώ το τετράδιο, ότι έχει περάσει  πολύς καιρός. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να αποτυπώνω στο χαρτί όλα αυτά που μου συμβαίνουν.  Μήπως και έτσι συνέλθω.
Έπειτα ψάχνοντας μέσα από βιβλία τη λύση δεν κατάφερα τίποτα. Γνώριζα ποιο ήταν το θέμα που με είχε δεμένη (κολλημένη), αλλά  πουθενά δεν έβρισκα μια απάντηση.
Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ να μη θέλετε να κάνετε τίποτα. Να μη σας συγκινεί κάτι. Απλά οι μέρες περνούν και εσύ βυθίζεσαι ακόμα πιο πολύ στο σκοτάδι.
Αχ, αυτές οι μέρες. Άλλοτε περνάνε γρήγορα (φευγαλέα) και άλλοτε έρχονται και δε λένε να φύγουν. Ακόμα δεν έχω μάθει να τις αντιμετωπίζω. Απλώς τις αναγνωρίζω.
Και συνεχίζω και πολεμάω ακόμα. Μη γνωρίζοντας για πόσο.
 Παλεύοντας κάθε μέρα για….
- ένα καλύτερο ξημέρωμα (ημέρα)
- μια αίσθηση ελευθερίας (ηρεμίας)
- μια αποδοχή
- ένα χάδι
- ένα χαμόγελο
αλλά δε γίνονται. Και παρ’ όλα αυτά συνεχίζω. Δεν το βάζω κάτω.
Αλλά, σήμερα δε μπορώ. Δεν είναι το ίδιο. Είναι αυτές οι μέρες… (όπως εγώ τις ονομάζω)
Που δε θέλεις να κάνεις τίποτα , ούτε να δεις άνθρωπο. Ούτε καν από το κρεβάτι να σηκωθείς. Μόνο χώνεσαι ακόμα πιο μέσα στο πάπλωμα. Κι αν καταφέρεις και σηκωθείς , πας  έως τον καναπέ και πάλι τα ίδια.
Θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι. ΦΟΒΑΜΑΙ!!!! ΦΟΒΑΜΑΙ  πολύ ότι δε θα τα καταφέρω. Το μόνο που με κρατάει είναι η πίστη που έχω στον εαυτό μου.
Θέλω ήσυχα και ήρεμα να κλείσω τα μάτια μου και  να ονειρευτώ!
Σίλια   Μπαμπίτσα


         
_____________________________________________________________________
Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι  Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. τ. συνεργ. στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.


"Το δέντρο των Χριστουγέννων ως έθιμο της καθ΄ ημάς Ανατολής"


Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργανώνει η Λαογραφική Εταιρεία,με θέμα 
"Το δέντρο των Χριστουγέννων ως έθιμο της καθ΄ ημάς Ανατολής".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Λαογραφικής Εταιρείας.
 Το θέμα θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός και ιστορικός ερευνητής, κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.
 Στην εκδήλωση θα ακουστούν κάλαντα και παινέματα που σχετίζονται με το θέμα.

«Πληρωμές 2016 - Δράση 2.3 Β Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων»


«Πληρωμές 2016 - Δράση 2.3 Β Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων»


H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ΠΕ Πέλλας-Γιαννιτσά,  ανακοινώνει  ότι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7-12-2017 η πληρωμή για το έτος εφαρμογής 2016 της Δράσης 2.3(Β) Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή Σακχαρότευτλων για  τη δεύτερη πρόσκληση(πρώτο εφαρμογής 2013).

Η υποβολή των ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης : 7/12/2017 έως 13/12/2017.
Για πληροφορίες-διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο  της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας-Γιαννιτσά, τηλ. επικοινωνίας  2381352304



Ο
Προϊσταμένος της Δ/νσης

Τσαντάκης Τρύφων


«Βελτίωση υποδομών κοινής ωφέλειας στον τομέα της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τ.Κ. Γαρεφείου»


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ (24.990 €) ΛΑΓΗΕ 80%
- ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Στην υλοποίηση του έργου «Βελτίωση υποδομών κοινής ωφέλειας στον τομέα της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τ.Κ. Γαρεφείου», προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας.
Συγκεκριμένα, θα γίνει αρδευτικό σωληνωτό έργο με σωλήνες πολυαιθυλενίου ονομαστικής διαμέτρου DN 160 mm/PN 10 Atm, στην περιοχή «Κουρίτου» του αγροκτήματος Γαρεφείου.
Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αυτής, όμως ταυτόχρονα με την επάρκεια που θα επέλθει με την κατασκευή του στον τομέα της άρδευσης, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του χωριού και συγκεκριμένα τη λειψυδρία στον τομέα της ύδρευσης κατά τους θερινούς μήνες.
Έτσι, μία σημαντική δέσμευση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου θα υλοποιηθεί και θα λύσει ένα μεγάλο ζήτημα που εδώ και πολλά χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία του Γαρεφείου.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών, ανέρχεται σε 24.990 ευρώ (με το ΦΠΑ). Αυτά προέρχονται από τον ΛΑΓΗΕ (80%), δηλαδή από χρήματα που εισπράττονται από τη χρήση υδροηλεκτρικών στα όρια της Τ.Κ. Γαρεφείου και τα οποία επιστρέφονται για πρώτη φορά με σκοπό την αξιοποίησή τους σε αναπτυξιακά έργα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Οι μάσκες έπεσαν, το ¨στημένο παιχνίδι¨ ξεσκεπάστηκε, περιθώρια για άλλη κοροϊδία δεν υπάρχουν»


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
«Οι μάσκες έπεσαν, το ¨στημένο παιχνίδι¨ ξεσκεπάστηκε, περιθώρια για άλλη κοροϊδία δεν υπάρχουν»!
 Πέντε μήνες χρειάστηκαν για να αποβάλλει ο κύριος Αποστόλου και την τελευταία μάσκα με την οποία έπαιζε όλον αυτό τον καιρό την αποκρουστική φαρσοκωμωδία του σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών.
Πέντε μήνες τώρα, από το εφιαλτικό τριήμερο 15, 16 και 17 Ιουλίου, και την ολοκληρωτική καταστροφή που αφάνισε τη σοδειά τους με τις συνεχείς άκαιρες βροχοπτώσεις, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έδωσε απλώς μια κωμικοτραγική παράσταση σε βάρος των πληγέντων. Έδωσε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που σήμερα ξεσκεπάζεται πλήρως.
Πληροφορίες από την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, λένε ότι για τον Οργανισμό δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων για τις καταστροφές από την τριήμερη θεομηνία του Ιουλίου, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις λόγω… παρέλευσης χρόνου!!
Με άλλα λόγια: Το προσωπείο έπεσε! Όλο αυτό το θέατρο της ηγεσίας του Υπουργείου, οι ¨επιτροπές επί επιτροπών¨ και τα… ¨θετικά τους πορίσματα¨, ομολογείται απροκάλυπτα και χωρίς ντροπή, ότι ήταν ένα ανάλγητο παιχνίδι παραπλάνησης (παραμύθιασμα το λέει ο λαός) σε βάρος ανθρώπων που μέσα σε 72 ώρες έχασαν σοδειά, εισόδημα και ελπίδα για επιβίωση.
Κατόπιν αυτού, τί χρείαν έχομεν μαρτύρων;
Τα αίτια των τεράστιων ζημιών ήταν πασιφανή και αυταπόδεικτα. Άλλωστε, η επιτροπή, στην οποία συμμετείχε το εγκυρότατο Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων της Νάουσας, μετά την καταστροφή είχε απερίφραστα γνωματεύσει ότι η θεομηνία ήταν το αποκλειστικό αίτιο, συνεπώς, οι πληγέντες καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Που προβλέπει κάλυψη ζημιών από βροχοπτώσεις από Μάιο μέχρι Νοέμβριο. Εντός των πρώτων 24ώρων θα έπρεπε να έχουν κληθεί οι πληγέντες να υποβάλουν δηλώσεις.
Αντί αυτού, ο κύριος Αποστόλου, αποφασίζει να συγκροτήσει επιτροπή για να… διερευνήσει και να γνωμοδοτήσει για το προφανές! Και δύο μήνες μετά την καταστροφή ανακοινώνει ότι ¨το πόρισμα της επιτροπής είναι θετικό και θα προχωρήσει ¨με βάση τα συμπεράσματά της". Αποφεύγοντας όμως να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο του πορίσματος (όπως πχ ποιες ποικιλίες θα αποζημιωθούν ή άλλες λεπτομέρειες), ωσάν να ήταν… επτασφράγιστο μυστικό. Ή, μήπως, ωσάν… ¨να είχε κάτι στο μυαλό του¨;
Αλλά η κωμικοτραγική παράσταση, είχε και συνέχεια… Έπρεπε να γίνει πιο πειστική:
Ο κύριος Υπουργός ανακοινώνει συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ στις 12 Οκτωβρίου για να εγκρίνει το πόρισμα, αυτή αναβάλλεται για τις 19 Οκτωβρίου που κι’ αυτή… αναβάλλεται, και ενώ ο κύριος Αποστόλου είναι άφαντος, εξαφανισμένος!
Είχα τότε δηλώσει – και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι σήμερα – ότι οι ανακοινώσεις Αποστόλου για το ¨θετικό πόρισμα¨ της επιτροπής, ήταν απλά στάχτη στα μάτια, μια επιχείρηση παραπλάνησης και κατευνασμού της οργής των απελπισμένων ροδακινοπαραγωγών, αλλά και αποτροπής τυχόν ¨θερμής υποδοχής¨ του Πρωθυπουργού στα επικείμενα τότε εγκαίνια της ΔΕΘ! Καθώς επίσης ότι, και τις συνεδριάσεις - ¨φάντασμα¨ του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ για την έγκριση του ¨πορίσματος¨, τις ανακοίνωσε… ¨συμπτωματικά¨ ενόψει του κομματικού περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα!
Τώρα, που η παράσταση τέλειωσε και οι μάσκες έπεσαν… έχουμε μια συμβουλή για τον κύριο Αποστόλου. Ούτε να διανοηθεί να υιοθετήσει αυτά τα ανήκουστα που ειπώθηκαν στο προχθεσινό ΔΣ του ΕΛΓΑ, ότι δεν δίνουν αποζημιώσεις λόγω παρέλευσης χρόνου και αδυναμίας εκτιμήσεων. Δεν μπορεί τρία χρόνια Υπουργός να αγνοεί ότι: Τέτοιες περιπτώσεις, ο ισχύων Κανονισμός Ασφάλισης, τις επιλύει και ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, με το σχετικό άρθρο περί ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ. Αυτό που απαιτείται είναι απόφασή του να το εφαρμόσει.
Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!
        Ας μη σπεύσει λοιπό για ακόμη μια φορά να εξαφανιστεί! Αλλά να δώσει εντολή στην υφισταμένη του διοίκηση του ΕΛΓΑ, να καλέσει άμεσα τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς να καταθέσουν δηλώσεις. Και να τους αποζημιώσει το ταχύτερο δυνατόν με την σύνταξη πορισμάτων συνολικής εκτίμησης. τα οποία θα προσεγγίζουν με ορθότητα και δίκαιο τρόπο την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί!
        Να είναι βέβαιος ο κύριος Υπουργός, ότι οι άνθρωποι αυτοί, δεν έχουν περιθώρια ανοχής για άλλη κοροϊδία!


09 12 2017

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...