Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΖΑΡΟΚΟΥΛΟΥΜΑ 2018 ΣΤΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


ΠΟΖΑΡΟΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΒΡΕΞΕΙ-ΧΙΟΝΙΣΕΙ 
Πλούσια εδέσματα, φασολάδα, κρασί και τσίπουρο είναι λίγα από αυτά που έχουμε ετοιμάσει για εσάς!
Επίσης, μαζί μας θα είναι η παραδοσιακή ορχήστρα "Ρυθμοί της Μακεδονίας" για να μας χαρίσει το απαραίτητο κέφι της ημέρας!

*Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα με όλες της καιρικές συνθήκες.

Γιάννης Σηφάκης : Θα παραμείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση


Γιάννης Σηφάκης : Θα μείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση. Η Τράπεζα διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα διαθέσει υπάλληλο για την διευκόλυνση των πολιτών στην χρήση του ΑΤΜ για όσο διάστημα χρειαστεί.
Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητώντας να εξεταστεί από την Τράπεζα η παραμονή του καταστήματος στην Κρύα Βρύση. 
Η Διοίκηση της Τράπεζας, μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Βλανιάδη Ιάκωβου, ενημέρωσε το βουλευτή για την απόφαση της να κλείσουν 71 καταστήματα σε όλη την χώρα με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια.
Είπε ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη αλλά δεσμεύτηκε να λειτουργήσει αμέσως στην Κρύα Βρύση το ΑΤΜ και να διαθέσει υπάλληλο για όσο χρόνο χρειαστεί για την εκμάθηση στους πολίτες της χρήσης του.
Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική συστημική Τράπεζα και οι αποφάσεις της δεν ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο.   

"Ταξίδι για το Βόρειο Πόλο". Παιδική Θεατρική παράσταση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας


«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ» | ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Παιδική Θεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» από την Θεατρική Ομάδα Εξαιρέσεις.
Κυριακή 25  Φεβρουαρίου 2018 | Ώρα 12:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης
Σκηνικά-Κουστούμια: Γαβριήλ Αθανασιάδης
Οργάνωση παραγωγής: Αντωνία Μπουγέλη
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Βασίλης Παπαχρήστος, Κωνσταντίνος Κούτρης, Νεκταρία Τσοπανέλη, Μαρία Μαντζανά, Παναγιώτης Σιδεράς, Μάγδα Βουκελάτου, Αγγέλα Παπάζογλου, Λευτέρης Τραχανίδης, Καλυψώ Μπαλκατζοπούλου, Παναγιώτης Μέγγουλης

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Τουρτούρι, ένας χιονάνθρωπος, υπόσχεται στο κορίτσι που τον έφτιαξε να μη λιώσει ποτέ. Γι’αυτό, ξεκινά ένα μεγάλο κι επικίνδυνο ταξίδι για το Βόρειο Πόλο. Θα περάσει από τη χώρα των ψωνιστών ανθρώπων που δίνουν αξία μόνο στο χρήμα και την κατανάλωση. Θα παγιδευτεί στην χώρα των λασπανθρώπων που εχθρεύονται την καλοσύνη και την ομορφιά της ζωής. Θα περιπλανηθεί στην πολιτεία των ανθρώπων με τα κίτρινα καπέλα που με τους παράλογους νόμους της καταπιέζει και περιορίζει την ελευθερία των πολιτών της… Για να γλιτώσει από τον Καπελονόμο της Κιτρινοχώρας θα κρυφτεί μέσα σε ένα ψυγείο, ειδική παραγγελία του αυτοκράτορα της Παταρογονίας για να κλείνει μέσα σ’αυτό τους πιγκουίνους της προσωπικής του ακολουθίας όταν κάνουν αταξίες. Θα καταφέρει να φτάσει στο Βόρειο Πόλο και , άραγε, υπάρχει ο «Βόρειος Πόλος»; Θα τηρήσει την υπόσχεσή του να ζήσει για πάντα και να μη λιώσει ποτέ; Το «ποτέ» είναι πιο μεγάλο από το «πάντα» ή πιο μικρό;
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Θεατρική Ομάδα Εξαιρέσεις

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:    
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας       
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:
Της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης  Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)                         

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Παρά τις διαβεβαιώσεις δημοσίως, αλλά και τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά τις μισθολογικές περικοπές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Δράμας Κυριαζίδη Δημήτριο.  
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :
««««  Το ζήτημα της συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές περικοπές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας και τις αναλόγου περιεχομένου εξαγγελίες της Κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, εξακολουθεί, δυστυχώς, να εκκρεμεί. Ενώ, δηλαδή, υπάρχει απόλυτη υποχρέωση για την κατ’ άρθρον 95 του Συντάγματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3068/2002 συμμόρφωση της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου δεν καταλείπεται στάδιο διακριτικής ευχέρειας εκ μέρους των συναρμοδίων Υπουργείων ως προς εφαρμογή ή η μη αυτών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πάλι προσφάτως διά της υπ’αριθμ. 3/2018 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο διαπιστώνοντας τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου (Υπουργού Οικονομικών) προς την 1127/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σας καλεί να συμμορφωθείτε προς την εν λόγω απόφαση εντός 8μήνου από την κοινοποίηση του σχετικού πρακτικού.
Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.   Θα συμμορφωθεί τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) στις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας και πότε ;
2.   Τι προτίθεται να κάνει σχετικά το Υπουργείο σας ούτως ώστε να καταβληθούν εν τέλει τα οφειλόμενα ;      »»»»

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018                    ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις μειωμένες συντάξεις των αγροτών


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Μειωμένες συντάξεις Αγροτών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, υλοποιεί ένα σύνολο αντιλαϊκών μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή και τις ανάγκες και των συνταξιούχων. Το τελευταίο διάστημα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης του μεγαλύτερου μέρους των συνταξιούχων της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους συστήματος «ΗΛΙΟΣ».
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους συνταξιούχους γήρατος αγρότες που έχουν γεννηθεί το 1950. Όταν μετά από μεγάλη καθυστέρηση μηνών πήραν τη σύνταξή τους, είδαν συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης βάση του νέου υπολογισμού του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 άρθρο 99.
Μετά από 20 έως 30 χρόνια εισφορών πήραν συντάξεις από 330 έως 360 ευρώ μεικτά. Διαπιστώνουν στην πράξη τον εμπαιγμό  της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα του νόμου - λαιμητόμου. Οι διακηρύξεις της κυβέρνησής  προς τους αγρότες έλεγαν, ότι με το νέο νόμο θα είναι οι «μεγάλοι κερδισμένοι». Ότι με 20 χρόνια ασφάλισης θα έπαιρναν εθνική σύνταξη 386 ευρώ και με 15 χρόνια ασφάλισης 344 ευρώ. Τώρα διαπιστώνουν, όσοι συνταξιοδοτούνται με 20 και 30 χρόνια ασφάλισης, ότι λαμβάνουν εθνική σύνταξη 23 ευρώ. Για να φτάσουν να λάβουν το συνολικό ποσό της εθνικής σύνταξης πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2032.
Επιπλέον η βάρβαρη πολιτική σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς δεν έχει τελειωμό. Οι αγρότες δε δικαιούνται αναρρωτικές άδειες ακόμη και για ατυχήματα στο χώρο της δουλειάς. Οι αγρότισσες δε δικαιούνται άδειες κύησης και λοχείας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί και τι μέτρα θα πάρει ώστε:
·  Να δοθεί το σύνολο της εθνικής σύνταξης στους αγρότες.
·  Να δικαιούνται αναρρωτικές άδειες οι ασφαλισμένοι αγρότες.
·  Να δικαιούνται άδειες κύησης και λοχείας οι αγρότισσες.
·  Να κατέβουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 χρόνια για τις αγρότισσες. 

Οι Βουλευτές

Νίκος Μωραΐτης
Σάκης Βαρδαλής
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης

Το όνομα μου είναι "υγεία" - Ποίημα της Δέσποινας Τσουλφαϊδου


Θα έρθω να σου χαϊδέψω τα μαλλιά,
ένα φιλί στο μέτωπο να σου αφήσω.
Και όλου του κόσμου την χαρά,
μέσα στα δυο σου μάτια να φεγγοβολήσω.

Ανάλαφρα και ξέγνοιαστα
να παίζεις και να τρέχεις
και πάντα παραμυθένια όνειρα
μες στην καρδιά να έχεις.

Γλυκό παιδί,του ανθρώπου ελπίδα,
μέσα στην δική σου αθωότητα
που είναι γεμάτη δύναμη και πίστη,
το μέλλον του πλανήτη όλου είδα.

Στην αγκαλιά σου θα φωλιάσω
και μυστικά θα ψιθυρίσω,
πως όσο υπάρχεις κι αγαπάς
εγώ μόνο χαμόγελα θα σου χαρίζω.

 Δέσποινα Τσουλφαϊδου













"Το ποίημα είναι ΚΑΙ για την παγκόσμια ήμερα για το σύνδρομο Angelman, για όλα τα παιδιά που πάσχουν από αυτό.."

ΠΗΓΗ...http://www.ialmopia.gr

Δραπέτης


 

Ανέμελος δραπέτης του αμνιακού ασκούβουτιά σε άγρια αδάμαστα κύματααφήνοντας την ασφαλή Δήλοσε άνιση αναμέτρηση, αντίστροφη μέτρησηημίθεος από την πρώτη αναπνοή. Υπόγεια ρεύματα, υδάτινες δίνεςΑχερουσία είσοδος ορθάνοιχτη, προσμένειΚέρβερος αλυσοδεμένος, υποταγμένοςαφήνει τον βαρκάρη σου να διαβείχορός δαιμόνων, επιφανής. Κάτασπρα άτια, ανθοστόλιστο άρμαδαφνοστεφανωμένος πορεύεσαιγκριζόμαυρη συνοδεία,δάκρυα καυτά, γυρτά κορμιάφλόγα απόγνωσης, σωθικά σιγοκαίειτεράστια, αναπάντητα "γιατί". Άσβεστη φλόγα, αιώνιο καντήλιαστραπιαία εναλλαγή, χαρμολύπη βραχεία Οδύσσεια, ουτοπική ΙθάκηΤελώνια προπληρωμένα, ελεύθερα διόδιαουρανόσταλτα Χερουβείμ. Ολόλαμπρος θρόνος νεφοσκεπήςχαρμόσυνη ακολουθίαχέρια Πατρικά, διάπλατα σε προστατεύουνιπτάμενα Τάγματα επιτηρούνΩσαννά σε νανουρίζουν.Φωτοστέφανο, λευκό, Άγιο.Κοιμήσου, αναπαύσου, εν Ειρήνη.  Για έναν Άγγελο που δεν πρόλαβε να πετάξει...

Ο Γιάννης Σηφάκης με ερώτηση στη Βουλή υπέρ της αποκατάτασης της αδικίας σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας που μετά τον Καλλικράτη δεν χαρακτηρίζεται ορεινός Δήμος


Ο Γιάννης Σηφάκης με ερώτηση στη Βουλή υπέρ της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας που με τον Καλλικράτη δεν έχει χαρακτηριστεί ορεινή περιοχή.
Ο βουλευτής συνυπόγραψε ερώτηση στη Βουλή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «Λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας σε βάρος των ορεινών περιοχών οι οποίες με το Πρόγραμμα Καλλικράτη έχασαν διοικητικά τον ορεινό χαρακτήρα τους»  

Με το Πρόγραμμα Καλλικράτης του 2010, η ορεινότητα της Ελλάδας με τη διοικητική της έκφραση, δηλαδή όπως αντιπροσωπεύεται από τους ορεινούς Δήμους, περιορίστηκε δραστικά, σε βαθμό πλήρους αλλοίωσης. 
   Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην προηγούμενη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας (Καποδίστριας), υπήρχαν ορεινοί Δήμοι και στους 52 Νομούς της χώρας, γεγονός φυσιολογικό για μια χώρα που το 65% της επικράτειας είναι ορεινό. Με τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας (Καλλικράτης), ωστόσο, μόλις 21 Νομοί (με οριζόντια, μάλιστα, ρύθμιση ορεινών και πεδινών περιοχών) από τους 52 διαθέτουν ορεινούς ΟΤΑ και μόνον 31 Καλλικρατικοί Δήμοι σε εθνικό επίπεδο ορίζονται ως ορεινοί. 
   Η διοικητική εξάλειψη του ορεινού χαρακτήρα κάποιων περιοχών δεν αλλάζει καθόλου την ορεινή φύση τους, και όσα αυτή συνεπάγεται για τις αυξημένες τοπικές ανάγκες. Η απώλεια όμως του διοικητικού χαρακτηρισμού μιας περιοχής ως ορεινής έχει δυσμενείς συνέπειες γιατί: 
    Α. Στο βαθμό που η χρηματοδότηση των αναγνωρισμένων ως ορεινών περιοχών  υπολογίζεται με υψηλότερους συντελεστές από των μη ορεινών, οδηγεί σε μείωση της χρηματοδότησής τους για λειτουργικές δαπάνες και έργα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
   Β. Δεν επιτρέπει στους κατοίκους της που δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες τους, καθώς η επιδότηση που τους δίνεται υπολογίζεται με βάση τις μειωμένες ανάγκες των πεδινών, και άρα με πιο ήπιο κλίμα, περιοχών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-30 της ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Ολοκληρώθηκε το πρώτο  σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-30 με τίτλο «ΑΓΓΛΙΚΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας .Με τμηματικές ενότητες, παρουσιάζουμε τους  εαυτούς μας σε άλλους , περιγράφουμε τον εαυτό μας και άλλους ,που ζεις ,τι δουλειά κάνεις  και δίνουμε και παίρνουμε παραγγελίες . Στο σεμινάριο πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.   
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά τα σεμινάρια να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367 και 6978552360.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                  ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                        ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ Ν.



Ο Γιάννης Σηφάκης στην διοίκηση του ΕΛΓΑ για τα πορίσματα σε Αρχάγγελο και Καρυδιά


Ο Γιάννης Σηφάκης στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά για τα πορίσματα στον Αρχάγγελο και την Καρυδιά 
Επίλυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιοκτησιακού θέματος που αφορά τον οικισμό των Τριών Ελάτων 
Μαζί με τον βουλευτή ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης και ο πρόεδρος της Ομάδας παραγωγών Αρχαγγέλου Διονύσης Τσαμπούλης 
Στην συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής ανέφερε το γεγονός ότι τα , μέχρι τώρα, εκδοθέντα πορίσματα για τις ζημιές του 2017 στην Πέλλα ήταν καλά και δίκαια ( σύμφωνα με τα μεταφερθέντα στον βουλευτή από τους αγρότες των οικισμών των οποίων επλήγησαν οι καλλιέργειες) πλην των οικισμών Αρχαγγέλου και Καρυδιάς από τους οποίους εκφράζονται σοβαρά παράπονα.
Συγκεκριμένα οι αγρότες Αρχαγγέλου και Καρυδιάς αναφέρουν ότι υποτιμήθηκε η δυνατότητα παραγωγής των δέντρων τους , δηλαδή στα πορίσματα ήταν πολύ μειωμένα τα κιλά. 
Ο αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε σε επανεξέταση ( μετά την υποβολή ενστάσεων από τους αγρότες) των πορισμάτων άμεσα. 
Ιδιοκτησιακό στα Τρία Έλατα
Οι εκπρόσωποι του Αρχαγγέλου, μαζί με τον βουλευτή, είχαν μεταφέρει αρκετές φορές στον Υπουργό το αίτημα να δοθεί η δυνατότητα σε αγρότες που πλήρωσαν για την παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγροτεμαχίων στην περιοχή των Τριών Ελάτων αλλά δεν μετέγραψαν στο Υποθηκοφυλακείο την ιδιοκτησία τους να μπορέσουν να την μεταγράψουν τώρα για να δικαιωθούν στο κτηματολόγιο τα αγροκτήματα που είχαν κατοχυρώσει και πληρώσει. 
Το Υπουργείο ικανοποίησε το δίκαιο αυτό αίτημα τους και στον Νόμο για τους αγροτικούς συλλόγους, που εισέρχεται σε πολύ λίγο στη Βουλή για ψήφιση, συμπεριλαμβάνει διάταξη που επιτρέπει στους αγρότες αυτούς να μεταγράψουν, μετά την ψήφιση του νόμου, τις ιδιοκτησίες αυτές στο υποθηκοφυλακείο και να κατοχυρώσουν στο κτηματολόγιο αυτές τις ιδιοκτησίες.
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής , μαζί με τους εκπροσώπους του Αρχαγγέλου, διερευνούν λύση για να ξεκολλήσει το θέμα της ομάδας παραγωγών και να γίνει μια νέα εκκίνηση στην συγκέντρωση, συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία του κερασιού στην περιοχή.
Η περιοχή Αρχαγγέλου – Περίκλειας – Νότιας πρέπει να καταφέρει να οργανώσει το κεράσι και την πατάτα, να εκμεταλλευτεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, να δημιουργήσει υποδομές τυποποίησης και συσκευασίας ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων προς όφελος του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...