Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη σε ΣΕΑΣ, πρότυπους παραγωγούς, μεταποιητικές επιχειρήσεις της Πέλλας


Περιοδεία του Μάρκου Μπόλαρη σε νεοσύστατο Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, σε πρότυπους παραγωγούς και μεταποιητικές αγροτικές επιχειρήσεις της Πέλλας και συναντήθηκε με Δημάρχους της Πέλλας καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ 

Συνοδεύεται σε όλη την περιοδεία του από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη

Στα Καλύβια παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη 
Στον νεοσύστατο Σύνδεσμο Αγροτικών συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών στα Καλύβια ξεκίνησε την ομιλία του κρατώντας το καταστατικό του Συνδέσμου λέγοντας : « Για αυτό ήρθα σήμερα εδώ, είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η ίδρυση του Συνδέσμου σας, μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά» 




Βρέθηκε κινητό τηλέφωνο


Το εικονιζόμενο τηλέφωνο, βρέθηκε στην περιοχή της κοινότητας των Προμάχων. Παρακαλείται, όποιος ενδιαφέρεται, να απευθυνθεί στα "Προμαχιώτικα Νέα".



Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 24/9/2016

Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Πέλλα το Σάββατο 24/9/2016.
Στο Δημαρχείο τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τους συνεργάτες του. Εκεί πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, όπως το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τους βοσκότοπους αλλά και τις σημαντικές φθορές που έχει υποστεί η αγροτική οδοποιία από τις κακοκαιρίες. Παράλληλα, συζητήθηκε η ένταξη μελετών για έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες για τους αγρότες και θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Υπουργός στον επίλογό του έκανε λόγο για «ανοιχτούς ορίζοντες και ανοιχτά μυαλά» ώστε να πάει μπροστά ο αγροτικός τομέας, ενώ αναφέρθηκε σε καινοτόμες δράσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή τονίζοντας ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντοτε ανοιχτή για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον τόπο μας.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΧΑΝΙ ΕΔΕΣΣΑΣ στις 2-10-2016



Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
               Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Πέλλας διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2016 - ώρα 11.00’  το πρωί στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι Έδεσσας , εκδήλωση προς τιμή των ηρωικών νεκρών των νικηφόρων μαχών του                  30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ  εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής με την ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας τον Αύγουστο του 1944 .
       Καλούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης & του ΔΣΕ , οι απόγονοί τους και όσοι θέλουν να τιμήσουν τις ηρωικές σελίδες αντίστασης του λαού μας ενάντια στον ξένο κατακτητή να παραβρεθούν στην εκδήλωση μνήμης 
       Θα υπάρχει στο χώρο Έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από τις ηρωικές σελίδες της Εθνικής μας Αντίστασης και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με αντιστασιακά τραγούδια .

       Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν.Πέλλας

H Παγκόσμια Γιορτή Τουρισμού στην Έδεσσα



Η παγκόσμια γιορτή Τουρισμού στην Έδεσσα

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Πάρκο των Καταρρακτών οργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της ημέρας.
Στόχος φέτος είναι ο Προσβάσιμος Τουρισμός για όλους. Ζητούμενο αποτελεί η δημιουργία περιβάλλοντος προσβάσιμο σε όλους που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων μας. Οι δυσκολίες στο ταξίδι αφορούν όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, έστω και προσωρινή, αλλά και τις οικογένειες με μικρά παιδιά, την δυσκολία κίνησης λόγω ηλικίας που αργά ή γρήγορα θα έρθει σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας. Το όφελος λοιπόν αφορά όλους μας.
Αυτός είναι ο λόγος, που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα για όλους τους πολίτες του κόσμου να ζήσουν την απίστευτη ποικιλομορφία του πλανήτη μας και την ομορφιά του κόσμου στον οποίο ζούμε. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ας μας βοηθήσει να εξαπλωθεί η καθολική προσβασιμότητα με την τόσο μεγάλη σημασία και τα τεράστια οφέλη που μπορεί να φέρει στην κοινωνία στο σύνολό της.
Να σημειώσουμε ότι  η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου για την προώθηση της ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για τη σημασία του τουρισμού στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξίας του κάθε προορισμού. Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει μέσα από αυτή την ημέρα να αναδείξει τις δυνατότητες του τουρισμού να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας ως μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα.
Στην Έδεσσα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική και εκδηλώσεις έξω από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, οικοξεναγήσεις στους Καταρράκτες και τον Μύλο των Γεύσεων, Ενημερωτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τις δυνατότητες του τουρισμού στην απασχόληση, τις τεχνολογίες του τουρισμού και φυσικά όλα αυτά με λίγη γευσιγνωσία και γαστρονομία. Άλλωστε στην Ελλάδα όταν γιορτάζουμε κερνάμε …

Δήμος Έδεσσας
/ΔΗΚΕΔΕ Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, Υπαίθριο Μουσείο Νερού  /Τουριστική ΑΕ σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής Καταρρακτών και της περιοχής της Έδεσσας.
#Tourism4all # WTD2016

Welcome to our World Tourism Day Celebrations

#Edessa #Waterfalls #WTD2016 #Tourism4all 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...