Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Η Αλμωπία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 


Αριδαία 03/06/2021

Θέμα: Η Αλμωπία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η 3η Ιουνίου, ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στην 72η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δ.Η.Κ.Ε.Α., υποστηρίζουν τη χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που δίνει πολλά οφέλη τόσο στους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία. Το ποδήλατο, έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην καλλιέργεια μιας κοινωνικής και ατομικής κουλτούρας και αποτελεί ένα μέσο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Η συμμετοχή στο κάλεσμα της Δ.Η.Κ.Ε. Αλμωπίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, από όλους τους φίλους του ποδηλάτου, με την διεξαγωγή διαγωνισμού ζωγραφιάς με θέμα το ποδήλατο, ήταν συγκινητική, αφού συγκεντρώθηκαν άνω των  300 ζωγραφιών, και με αυτό τον τρόπο εκδηλώθηκε η αλληλένδετη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ατόμου και του ποδήλατου.

Για την βράβευση των τριών καλύτερων ζωγραφιών, θέλουμε για ακόμη μία φορά την συμμετοχή και την βοήθεια όλων σας, καθώς θα ανεβάσουμε όλες τις ζωγραφιές, που συγκεντρώθηκαν, στην σελίδα του Δήμου Αλμωπίας στο Facebook (https://www.facebook.com/municipalityofalmopia), όπου θα ξεκινήσει μια ψηφοφορία από σήμερα στις 18:00, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στις 18:00.

Οι τρεις ζωγραφιές που θα αναδειχθούν στις τρεις πρώτες θέσεις με τις περισσότερες ψήφους προτίμησης, θα είναι και αυτές που θα χαρίσουν στους δημιουργούς τους από ένα ποδήλατο, για να απολαμβάνουν τις βόλτες τους και τιμώντας αυτή την τόσο σημαντική μέρα, όλες τις μέρες του χρόνου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε σε όλους τους φίλους του ποδηλάτου καλές βόλτες!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Η.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σε συνέχεια των αναδιανομών προϊόντων του ΤΕΒΑ προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 


Σε συνέχεια των αναδιανομών προϊόντων του ΤΕΒΑ  προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: καθαριστικό γενικής χρήσης(1lt), οδοντόκρεμα(100ml), Σαμπουάν(1lt), υγρό πιάτων(1lt), σκόνη πλυσίματος(1lt),  βρεφικά είδη :κρέμες δημητριακών (225gr) και (250gr) ,πάμπερς (συσκευασία 50 τεμ) και μωρομάντηλα (συσκευασία 72 τεμαχίων).  

Η διανομή θα αρχίσει με τους ωφελούμενους του Δήμου Πέλλας και θα ολοκληρωθεί με τους υπόλοιπους ωφελούμενους του συνόλου των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας.

Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας η διανομή θα γίνει κατ’ οίκον  έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία , κατά το χρονικό διάστημα από την Τριτη 02 Ιουνίου ως και την Τρίτη   15 Ιουνίου  2021, κατά τις ώρες  09:00 –17:00. 

Πρόκειται για την 3η αναδιανομή προϊόντων τα οποία δεν έχουν παραληφθεί στις προηγούμενες αναδιανομές από τους δικαιούχους, η δε  διάθεση τους θα γίνει «εξατομικευμένα» με κριτήριο τον αριθμό των μελών ανά οικογένεια, προτάσσοντας τις πολυμελής οικογένειες με φθίνουσα σειρά.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Κατά την παραλαβή ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ τα ατομικά μέτρα προστασίας (Μάσκα, γάντια, απολυμαντικά) και η απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον,  στα πλαίσια προστασίας από τον Κορωνοϊό (Sars-Cov-2)) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

 

 

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υλοποιείται η παράδοση των προϊόντων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...