Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Οι αθλητικοί σύλλογοι των Προμάχων τίμησαν τον θρυλικό παπά Γρηγόρη.


Σύσσωμη η αθλητική κι όχι μόνο οικογένεια των Προμάχων, τίμησε τον θρυλικό παπά Γρηγόρη για την εν γένει προσφορά του τόσο στον αθλητικό, όσο και στον κοινωνικό τομέα, στα δύσκολα χρόνια των δεκαετιών του '70 και '80, κατά τα οποία ο Κρητικός ιερέας διακόνεψε στον ιστορικό οικισμό.
Έτσι, οι δυο αθλητικοί σύλλογοι του χωριού, ΑΣ Πρόμαχοι και Ελπίδες, πραγματοποίησαν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα επερχόμενα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας στα οποία θα αγωνιστούν.
Προηγήθηκε μια ταπεινή τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του παπά Γρηγόρη προς την ομάδα των Προμάχων, όπου ο πρόεδρος του Α.Σ. Λευτέρης Μεσκίνης, απένειμε στον ιερέα τιμητική πλακέτα, φωτογραφίες της παλιάς ομάδας και μια φανέλα του συλλόγου. Φανερά συγκινημένος ο αειθαλής Κρητικός, μίλησε στους συγκεντρωμένους για τα παλιά εκείνα "πέτρινα" χρόνια, για τα παιδιά και για το χωριό. Ευχήθηκε δε σε όλους, υγεία και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς.
Άξια λόγου και η παρουσία πολλών βετεράνων ποδοσφαιριστών και παραγόντων, που γνώρισαν, συνεργάστηκαν και εκτίμησαν τη δράση του πολυπράγμονα ιερωμένου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο αγωνιστικό τμήμα της εκδήλωσης, ο Α. Σ. επικράτησε των Ελπίδων με 8-1, αποτέλεσμα φυσιολογικό, δεδομένου ότι η μεγάλη ομάδα του Βασίλη Σαμαρά βρίσκεται στο μέσον περίπου της προετοιμασίας της, ενώ η ομάδα των νεαρών Ελπίδων του Ευθύμη Τσόρμπα, μόλις ξεκίνησε τις προπονήσεις.
Τα γκολ:
1-0 στο '5 ο Σέλκος
2-0 στο '22 ο Τρίψης
3-0 στο '33 ο Σέλκος
4-0 στο '34 με αυτογκόλ ο Μπάτσης
5-0 στο ΄50 ο Κοτζαμανώλης
6-0 στο '69 ο Σέλκος
7-0 στο '70 ο Μονογενίδης
8-0 στο '75 ο Φαφούτης
8-1 στο '80 ο Καραμήτσος.

Διαιτητής ο Θ. Μιχαηλίδης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Α. Σ. Πρόμαχοι: Ερυθρόπουλος, Μούγιος, Σατζάκης, Μεσκίνης, Νάνος, Σέλκος, Σαμαράς, Σούσουλας, Τσιμτσιρίδης, Τρίψης, Τσόλκας, Κοτζαμανώλης, Μονογενίδης, Φαφούτης, Άτζος. Προπονητής - Β. Σαμαράς.

Ελπίδες Προμάχων: Μπελητάσιος, Γκιότσης, Κόλτσης, Ντόσκος, Κωνσταντινίδης, Μασλάρης, Μάρκου, Σαπουντζής, Ε. Βέσκος, Νέμτσης, Μπάτσης, Δ. Βέσκος, Παρτσανάκης, Δ. Βέσκος(ninja), Ασαλέας, Νάνος, Καραμήτσος, Πουσίνης, Σαλαμάνης, Γεωργουλούμης. Προπονητής: Ε. Τσόρμπας. 

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης






































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...