Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" του Χρήστου Μπάτση ......


Ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" έχει την τιμή να ανακοινώσει τους επόμενους τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.







Τους καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.



Με εκτίμηση
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος 

Γευσιγνωσία-Οινογευσία Αξιολόγηση Ελαιολάδου και Οίνων "Επί τον τύπον των Οίνων & των Ελαίων"



Επί τον τύπον των Οίνων & των Ελαίων
Γευσιγνωσία-Οινογευσία Αξιολόγηση Ελαιολάδου και Οίνων

Για πρώτη φορά στην περιοχή μας διοργανώθηκε και διεξήχθη Γευσιγνωσία-Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδου και Οίνου με τη συνέργεια του ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Καλέσαμε και μας τίμησε με την παρουσία του, ο ειδικός πιστοποιημένος Αξιολογητής Ελαιολάδου κ. Μαυροειδής Γεώργιος από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πανέμορφο εστιατόριο «ΤΣΟΛΙΑΣ» στο Λουτράκι Αριδαίας και συμμετείχαν συνολικά 100 καλεσμένοι σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό των διοργανωτών.
Οι ειδικότητες που συμμετείχαν ήταν οι : Chef, Τουριστικά, Αρτοζαχαροπλάστες, Αμπελουργοί-Οινολόγοι του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και μαθητές του Τομέα Φυτικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΕΠΑΛ Αριδαίας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμαθαν τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης ελαιολάδου.
Έγιναν συνολικά έξι δοκιμές για κάθε συμμετέχοντα ενώ στα ελαιόλαδα της αξιολόγησης συμμετείχαν και δύο τοπικά. Το ένα από τοπικό παραγωγό από την Ίδα, και το άλλο από την Μονή Αγ. Ιλαρίωνα, αμφότερα βιολογικά.
Τα συμπεράσματα ήταν εντυπωσιακά, ενώ είναι χαρακτηριστική η επίγευση ροδάκινου που εντοπίστηκε σε τοπικό μας ελαιόλαδο, κάτι που ερμηνεύεται από τις ροδακινιές που καλλιεργούνται κοντά στους ελαιώνες.
Το πιο εντυπωσιακό ίσως σημείο της εκδήλωσης ήταν η επίδειξη ελαιολάδου από τον κ. Μαυροειδή, με φρουτώδες άρωμα περγαμόντο και αμυγδάλου, από την Κρήτη, που πωλείται σε τιμές εκατοντάδων ευρώ ανά λίτρο και που αποδεικνύει έμπρακτα ότι όσοι επενδύουν στην καινοτομία και τη ποιότητα λαμβάνουν υψηλότατη ανταμοιβή.
Ακολούθησε Οινογευσία, τριών ειδών Μακεδονικών Οίνων, με την καθοδήγηση του ειδικού κ. Κατή Ευστράτιου που εκπροσώπησε τον χορηγό της εκδήλωσής μας Vaeni Naoussa.
Ο κ. Κατής εξήγησε πολλά από τα μυστικά της ζύμωσης αλλά και της αμπελουργίας καθώς και τα δυνατά σημεία του μεγαλύτερου οινοποιητικού συνεταιρισμού. Τέλος κληρώθηκαν πολλές επιλεγμένες φιάλες Vaeni Naoussa κρασιών που προέρχονται κυρίως από την Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου «Ξινόμαυρο».
Καθόλη τη διάρκεια της Οινογευσίας οι Chef του ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ επιμελήθηκαν πλατώ τυριών και εδεσμάτων από τον χορηγό της εκδήλωσης «Αγρόκτημα Φούστανης» που ευγενικά παρείχε σημαντικές ποσότητες κορυφαία ποιότητας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους κ. Μαυροειδή Γ. και Κατή Ε. που μετέδωσαν γνώσεις και μυστικά σε μια σπάνιας ομορφιάς εκδήλωση.


Μια εκδήλωση που πάντρεψε το Κρητικό ελαιόλαδο με τους Μακεδονικούς Οίνους και συνέχισε την βαθιά σχέση που συνδέει την Μακεδονία μα την Κρήτη και το αντίστροφο.
Θερμά ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας Vaeni Naoussa και «Αγρόκτημα Φούστανης», τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «ΤΣΟΛΙΑΣ» καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και σπουδαστές που συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση.


Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Η Διευθύντρια του ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Θεοδωρίδου Σοφία




















Οι Πολίτες Σκύδρας ζητούν την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δ.Α.Κ Σκύδρας


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

17-04-2019

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία της Σκύδρας πληροφορήθηκε πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας, γεγονός που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά και με το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υιοθέτησε πρώτο σε όλη την Ελλαδα το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας μη αποδεχόμενο την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία!

Για τους λόγους αυτούς κι επειδή δεν επιθυμούμε στους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά μας να υπάρχουν πρότυπα ανθρώπων που από Ολυμπιονίκες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς... 

Καλούμε όλους τους δημότες της Σκύδρας αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 2:30 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας για συλλογή υπογραφών με αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας την  κατάργηση της ονομασίας  Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γυμναστήριο) Σκύδρας και υπέρ της αλλαγής αυτού.

ΥΓ.: Ευχή όλων μας είναι η απόσυρση της υποψηφιότητας του και η μη ενασχόληση του με την πολιτική γενικότερα. Ώστε να σταματήσει η συλλογή των υπογραφών.-

Τηλ. επικ.: 6974583059

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...