Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για τη μη πληρωμή δεδουλευμένων από τον δήμο Αλμωπίας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας στηρίζει την καταγγελία του Σωματείου Καθαριστριών –Καθαριστών Ν. Πέλλας, της δύναμης μας το οποίο καταγγέλλει τον Δήμο Αλμωπίας για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων ημερομισθίων των σχολικών καθαριστριών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας καθώς και την μη απόδοση του 10% της αυξήσεως που πήραν.
Είναι απαράδεκτο αυτοί οι εργαζόμενοι να μένουν τόσους μήνες απλήρωτοι με δύσκολη εργασία από έναν φορέα όπως είναι ο Δήμος της Αλμωπίας.

Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. 


Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ν. Γκοτζαμάνης 
Ο Γ. Γραμματέας Ε. Δημητριάδης



Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Πέλλας καταγγέλλει τον Δήμο Αλμωπίας


Έδεσσα 2/9/2019

Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Πέλλας καταγγέλλει τον Δήμο Αλμωπίας και μάλιστα τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας που είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών, για την κοροϊδία τις μη πληρωμής των δεδουλευμένων ημερομισθίων των μηνών Μαΐου και Ιουνίου του 2019 καθώς και την μη καταβολή της αύξησης του 10% του μισθού τους των σχολικών καθαριστριών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας ενώ ο Δήμος Έδεσσας και Σκύδρας έχουν πληρώσει


  Για την Διοίκηση


Η Πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας



                             Θ. Καρρά                                     Ε. Τσουμάγκα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας. Φτάνοντας στο τέλος της συγκομιστικής περιόδου, τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι οι κόποι και ο ιδρώτας μιας ολόκληρης χρονιάς πάνε χαμένοι εξαιτίας της γύμνιας του ΕΛΓΑ και της απληστίας των εμποροβιομήχανων.

Φέτος εξαιτίας της ελλιπούς αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, υπήρχαν χωριά που επλήγησαν από το χαλάζι δύο και τρεις φορές, με αποτέλεσμα  η  ζημιά στη παραγωγή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο, να είναι τεράστια, την ίδια στιγμή που ακόμα παραμένουν ανεξόφλητοι από ζημιές της περσινής χρονιάς.

Παράλληλα οι εμποροβιομήχανοι, κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών. Η μέση τιμή παραγωγού για το επιτραπέζιο ροδάκινο δε ξεπερνά τα 0,17 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έμποροι παραλαμβάνουν με ανοιχτές τιμές!!!  Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο βιομηχανικό – συμπύρηνο ροδάκινο. Οι βιομήχανοι παραλαμβάνουν ροδάκινα με την εξευτελιστική τιμή των 0,08 ευρώ ανά κιλό δήθεν για χυμοποίηση, αλλά τελικά το μεταποιούν κανονικά στα κονσερβοποιεία τους, γλιτώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επίσης εξευτελιστική τιμή των 0,23 ευρώ ανά κιλό που αντιστοιχεί.

Αυτή είναι η “ελεύθερη αγορά” και η  ανταγωνιστικότητα, που ευαγγελίζονται τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ 25, και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Είναι αυτή που φέρνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εως 50%, που δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους βιομήχανους και στους εφοπλιστές, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να ζεσταθούν το χειμώνα.

Προεκλογικά, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές αγωνιούσαν για το μέλλον των ροδακινοπαραγωγών, μέσα στο καλοκαίρι όμως, όλοι μαζί ψήφισαν μέτρα που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά, να συσπειρωθεί στους Αγροτικούς Συλλόγους, να στήσει νέους ανά χωριό. Να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν. Να συμπορευθεί μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες, να αγωνιστεί οργανωμένα και μαζικά, απαιτώντας μια ζωή αντάξια των σύγχρονων αναγκών της.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...