Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Διεξαγωγή rapid test στην Αριδαία την Τετάρτη 31/03

 


Ανακοίνωση για διεξαγωγή rapid test στην Αριδαία την Τετάρτη 31/03

Ο   Δήμος   Αλμωπίας   σε   συνεργασία   με   τον   ΕΟΔΥ      Κινητή μονάδα Πέλλας, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην πόλη της Αριδαίας την Τετάρτη 31/03/2021 στην Κεντρική Πλατεία Αθ. Σέτσκου από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Για την μετάβαση στον χώρο διεξαγωγής των test, μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 1 στο 13033 ή ατομική δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Πολύ μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των ροδάκινων, νεκταρινιών και άλλων πυρηνόκαρπων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

 


Έδεσσα 26-3-2021

«Πολύ μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των ροδάκινων, νεκταρινιών και άλλων πυρηνόκαρπων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, λόγω παγετού.

Να γίνουν άμεσα δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς».

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον ιδιαίτερο γραμματέα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, για τις ζημιές που προκάλεσε στους παραγωγούς της Πέλλας ο παγετός.

Στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε αναγγελία ζημιών στα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα άλλα πυρηνόκαρπα, τονίζοντας, ότι το καρπίδιο «μαύρισε επειδή κάηκε» από τον τελευταίο παγετό και πλέον με την ηλιοφάνεια αυτό φαίνεται.

Την ίδια ενημέρωση έκανε και στον γραμματέα  του Υπουργού κ. Κωστακόπουλο μετά από τηλεφώνημα του προς τον κ. Τζαμτζή, για να ενημερωθεί ο Υπουργός για τις ζημιές από τον παγετό.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε ακόμη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Μπάτο.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Πέλλας, ο κ. Τζαμτζής έστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και  στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Μπάτο.

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες αντίξοων καιρικών συνθηκών οι οποίες από το ξεκίνημα κιόλας της καλλιεργητικής περιόδου, προκαλούν έντονη ανησυχία στους δενδροκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις ζημιές που διαπιστώθηκαν νωρίτερα λόγω παγετού στα βερίκοκα,  προκλήθηκαν και νέες, καθώς το τελευταίο τριήμερο 24/3, 25/03 και 26/03, καταγράφηκαν στα ημιορεινά και ιδιαίτερα στα πεδινά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες άγγιξαν τους -4oC, γεγονός που προκάλεσε πολύ σημαντικές ζημιές στην παραγωγή των ροδάκινων, (συμπύρηνων και επιτραπέζιων),  και νεκταρινιών, βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων, βρίσκοντάς τα,  μετά την  ολοκλήρωση της καρπόδεσης και την δημιουργία του καρπού.

Με δεδομένο ότι κλιμάκια γεωπόνων των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές, παρακαλούμε για τη συνεργασία σας, ώστε να ενταχθούν όλες οι πληττόμενες καλλιέργειες σε καθεστώς δήλωσης ζημιάς παγετού.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

 

                                                     Ιορδάνης Τζαμτζής

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...