Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Συλλογή τροφίμων στο κοινοτικό κατάστημα των Προμάχων


Στο κοινοτικό κατάστημα των Προμάχων, θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες.

Όσοι επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, παρακαλούνται να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Η δράση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τη  Δευτέρα  24 Δεκεμβρίου 2018.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


Ευχές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΟΕΒΕΣ Ν ΠΕΛΛΑΣ


«Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πέλλα»Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πέλλα»


«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου στην Πέλλα και ενός από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε αρχικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για την ολοκλήρωση του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) Δήμου Αλμωπίας με συνολικό προϋπολογισμό 10.800.000,00 €.
Η γεωμορφολογία της Π.Ε. Πέλλας καθιστούσε αναγκαία μια τέτοιας εμβέλειας παρέμβαση για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας και της πρόληψης γενικότερα. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας εξετάζονται με μεγάλη προσοχή και με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί παρεμβάσεις κομβικής σημασίας. Για την περαιτέρω προστασία, αλλά και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα καθίσταται αναγκαία και η κατασκευή του φράγματος του Αλμωπαίου, όπως έχουμε επισημάνει σε ανακοινώσεις μας. Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων για την ισόρροπη ανάπτυξη της Πέλλας» κατέληξε η κα. Αθηνά Αηδονά.
Στα πλαίσια της κατασκευής του έργου έγινε διευθέτηση 4 χειμάρρων εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας, κάτι το οποίο όμως, συμβάλλει στην πολιτική προστασία ευρύτερων περιοχών της Πέλλας και ιδίως της περιοχής της Σκύδρας που βρίσκεται κατάντη των χειμάρρων. 
Οι εργασίες παρέμβασης (εκσκαφές, εμβαθύνσεις, διευρύνσεις της κοίτης των χειμάρρων, κατασκευές αναβαθμών και λεκανών ηρεμίας της στάθμης, ενίσχυση των πρανών, αντικατάσταση τεχνικών, κ.ά.)πραγματοποιήθηκαν:
- Στον Ασπροπόταμο (Μπέλιτσα) της Τ.Κ. Όρμας, σε μήκος επέμβασης 880 μέτρων.
- Στο Μαυρόρεμα (Τσαρνάκα) της Τ.Κ. Λουτρακίου, σε μήκος επέμβασης 1.815 μέτρων. 
- Σε δύο τμήματα του Μεγάλου Ρέματος (Σόσιτσα) της Τ.Κ. Προμάχων σε συνολικό μήκος επέμβασης 2135 μέτρα.

«…Χριστούγεννα στο Μουσείο. Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο»«…Χριστούγεννα στο Μουσείο.
Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο»


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, θα γιορτάσει και φέτος τον ερχομό των Χριστουγέννων με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10.30 π.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας, με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά και από τους νέους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Γιαννιτσών ΜΕΑ (Εργαστήριο Κεραμικής) με στολίδια που δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του Τμήματος, κ. Αγγελικής Παπαδοπούλου.
Την εκδήλωση θα συνοδεύσει με μουσική και κάλαντα η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας.

Το δένδρο είναι ευγενική χορηγία του Δασαρχείου Αριδαίας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...