Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εξάθλου Α' Ομίλου Κ16 η Προμαχιώτισσα Τσαμπούρη Κατερίνα.


Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εξάθλου Α' Ομίλου Κ16 η Τσαμπούρη Κατερίνα, αθλήτρια της Παναγιώτας Τουλουμτζή του "Ίκαρου Αλμωπίας".

⭐⭐⭐⭐⭐

Οι μικροί μας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ το περασμένο διήμερο στο πανέμορφο γήπεδο  της Ελευθερούπολης βάλανε τα δυνατά τους και πρόσθεσαν μια πανέμορφη αθλητική εμπειρία στο ενεργητικό τους!!!!

Πιο συγκεκριμένα:

⭐🏆🥇Χρυσό Μετάλλιο και 1η θέση για την ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στο ΕΞΑΘΛΟ Κ16 με ΝΕΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 4.160 βαθμούς, στη πρώτη της συμμετοχή σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ γεν.2007 και με επιμέρους επιδόσεις:

80μ εμ. 13.62

Μήκος 5.01 Ατομικό ρεκόρ

Σφαίρα 9.45 Ατομικό ρεκόρ

Ύψος 1.40

Ακόντιο 26.30

1200 4.36.43 Ατομικό ρεκόρ



Την 7η θέση κατέκτησε στο Ύψος η  ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ με άλμα 1.40 στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλο αγώνα διότι είναι γεννημένη το 2008 και είναι από τις μικρότερες αθλήτριες της ομάδας.

Την 8η θέση στα 200μ με εμπόδια με επίδοση 34.19 κατέκτησε η ΠΑΥΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ η οποία συμμετείχε και στο τετραπλούν όπου κατέκτησε την 10η θέση με επίδοση 11.86.

⭐Ακόμα μια μικρή της παρέας μας, η ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ, κατέκτησε την 10η θέση στα 1200 με νέο ατομικό ρεκόρ 4.36.42 δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό.

⭐Η ΜΑΝΔΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ στα 200μ με εμπόδια κατέκτησε την 11η θέση με επίδοση 37.12.

Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις μικρές της παρέας, οι οποίες μας προετοίμασαν για ΝΕΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Συνεχίζουμε με το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ20 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ Σ/Κ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ ΙΣΑΑΚ ΣΤΑ 100μ.








Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α.07/29-6-2021) που ισχύει από σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.).

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

  Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη (29-06-2021) από τα δυτικά και τις επόμενες ημέρες σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

   Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

   Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τρίτη (29-06-2021) στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη (30-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Πέμπτη (01-07-2021), οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.      

4. Την Παρασκευή (02-07-2021) η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο (03-07-2021).

5. Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (01-07-2021) και την Παρασκευή (02-07-2021) και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

 

          Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη σύσταση προς τους πολίτες:

- Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία και παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους με συνωστισμό.

- Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

- Αποφεύγουμε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

- Προτιμάμε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

- Φοράμε καπέλο και μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

- Πίνουμε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά.

- Αν ιδρώνουμε πολύ, προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό. Συμβουλευόμαστε τον ιατρό μας αν έχει συστήσει περιορισμό αλατιού.

- Φροντίζουμε η διατροφή μας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίζουμε τα λιπαρά.

- Κάνουμε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετούμε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

- Μεριμνούμε για τα μέλη της οικογένειας με χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κ.λπ.). Συμβουλευόμαστε τον ιατρό τους για ειδικές οδηγίες αν συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους και σε ποιά δοσολογία, καθώς ορισμένα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

- Αποφεύγουμε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...