Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Φιλοξενία Αμερικανού δημοσιογράφου – ιστορικού από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Φιλοξενία Αμερικανού δημοσιογράφου – ιστορικού από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: “Αναδεικνύουμε και τον αστικό τουρισμό της Πέλλας”

Τον Αμερικανό δημοσιογράφο - ιστορικό κ. Marc d' Entremont είχε την ευκαιρία και τη χαρά να φιλοξενήσει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο της καμπάνιας 'Urban Tourism' που υλοποιεί στην περιοχή.

Ο κ. D'Entremont είναι επίσης αρθρογράφος της εφημερίδας “Hellenic News of America” και δημιουργός της ιστοσελίδας www.travelpenandpalate.com στην οποία καταγράφει τις εντυπώσεις του από τις επισκέψεις του στον ελλαδικό χώρο. Είναι μέλος της αμερικανικής ομοσπονδίας μαγείρων και έχει ιδρύσει δική του σχολή μαγειρικής όπου επίσης δίδασκε.

Τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας Καλαϊτζίδου Αικατερίνη και Σεραφείμ Δέσποινα υποδέχθηκαν και ξενάγησαν τον  κ. D'Etremont στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, με την υποστήριξη του Αρχαιολόγου κ. Νίκου Παππά και  πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών, με την αρωγή των μελών της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”. Επιπλέον, η παραμονή του φιλοξενούμενου δημοσιογράφου - ιστορικού περιελάμβανε επίσκεψη στους Καταρράκτες και σε όλο το σύμπλεγμα της ευρύτερης περιοχής, όπου ξεναγήθηκε σε συνεργασία με τα στελέχη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας. Έκανε βόλτα στην αγορά και στον πεζόδρομο της πόλης της Έδεσσας, ενώ, επισκέφθηκε χωριά του ορεινού όγκου, όπου είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει και να θαυμάσει από κοντά την ομορφιά του τόπου μας. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας. Εκεί, ο κ. D'Εntremont ενημερώθηκε και από τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών για τη μοναδικότητα του προορισμού, παίρνοντας πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή και για τις ιδιότητες των θερμών πηγών Λουτρακίου, απολαμβάνοντας προσωπικά την ευεργετική επίδραση της Λουτροθεραπείας. Ακολούθησε πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας Saman Massage με peeling ιαματικής σκόνης σαπουπινιού SD-Saman Dust στο Saman Relax Center στα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, το οποίο του προσέφερε και διάφορα προϊόντα της επιχείρησης για προσωπική χρήση. Ο κ. D'Entremont κατέγραψε πληροφορίες και για την ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας και του κάμπου της Πέλλας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της μεταποίησης και της γαστρονομίας, τομείς στους οποίους η περιοχή κατέχει μεγάλο μερίδιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. D'Entremont είχε την ευκαιρία να γευτεί μακεδονική κουζίνα, πιάτα φτιαγμένα από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως καβουρμά με λαχανικά, τσομπλέκι, αρνάκι σούβλας, μοσχαράκι αμπελουργού, μπάτζο τυρί και παλαιωμένο τσίπουρο στην ταβέρνα «Διόνυσος» στην Όρμα Αλμωπίας, σαλιγκάρια, ψητή πέστροφα και ελληνική σαλάτα στο «Τζιβαέρι» με θέα την πόλη της Έδεσσας και τέλος μουσακά, αρνάκι φρικασέ και ντολμαδάκια, στην ταβέρνα «Λωξάνδρα» στα Γιαννιτσά, συνοδευόμενα από τοπικό οίνο. Ο κ. D'Entremont έμεινε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και ποικιλία της τοπικής γαστρονομίας. Φιλοξενήθηκε στον παραδοσιακό ξενώνα «Χαγιάτι» στη διατηρητέα περιοχή του Βαροσίου, όπου γνώρισε τη μακεδονική φιλοξενία και του προσφέρθηκε πλούσιο παραδοσιακό πρωινό το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων και χειροποίητο τραχανά.

Μετά από όλο το πρόγραμμα των ξεναγήσεων, ο κ. D'Entremont εξέφρασε την επιθυμία να επισκευθεί ξανά την περιοχή μας προκειμένου να πάρει ιδιαίτερες πληροφορίες και να αρθρογραφήσει για τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.


Όπως δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, “Αναδεικνύουμε το κομμάτι του αστικού τουρισμού μέσα από την καμπάνια που έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα αυτό, πάντα με την υποστήριξη τοπικών φορέων. Η Πέλλα έχει στοιχεία τα οποία αξίζουν να προβληθούν, μέσω της δημιουργίας ενός νέου τουριστικού προϊόντος που έρχεται να αναδείξει ακόμη μια πτυχή της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής. Ο σύγχρονος επισκέπτης αναζητά την εμπειρία, τις δραστηριότητες, την επαφή με τη γαστρονομία, την τοπική παράδοση και τα αστικά κέντρα, ώστε να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για έναν προορισμό. Στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή όλων των ανθρώπων του τουρισμού και της αγοράς στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι πολύτιμη και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε και να αξιοποιούμε την μεγάλη δυναμική της Πέλλας σε όλα τα επίπεδα”.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...