Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΟΡΜΑΣ, ΔΩΡΟΘΕΑΣ – ΑΓΑΘΗΣ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
-      ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΟΡΜΑΣ, ΔΩΡΟΘΕΑΣ – ΑΓΑΘΗΣ
-      ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 3.155.808,73 ΕΥΡΩ

Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της πρότασης που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας (προϋπολογισμός 2.596.783,83 ευρώ) και στις βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Αρχαγγέλου (προϋπολογισμός 99.000,00 ευρώ), Φούστανης (προϋπολογισμός 76.000,00 ευρώ), Λουτρακίου (προϋπολογισμός 186.703,69 ευρώ), Όρμας (προϋπολογισμός 165.787,06 ευρώ) και Δωροθέας – Αγάθης (προϋπολογισμός 31.532,13 ευρώ).
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη, καθώς το δίκτυο της Αριδαίας χρήζει αντικατάστασης, καθώς είναι παλαιό και αυτό καθιστά την παραπάνω πρόταση έργο πνοής. Παράλληλα, όπως τόνισε θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές ύδρευσης των παραπάνω οικισμών, ένα έργο που θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού και θα λύσει τα προβλήματα. Και πρόσθεσε πως στόχος είναι να υλοποιήσουμε έργα που θα διασφαλίσουν σύγχρονες υποδομές για την πόλη μας και τα χωριά μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους πολίτες. Έτσι, μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στην πόλη της Αριδαίας, σειρά έχει το έργο της ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα εγκρίθηκαν χρήματα που αφορούν στην ύδρευση των Τ.Κ. Σωσάνδρας, Νότιας και Γαρεφείου από το πρόγραμμα λειψυδρίας.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας, η οποία καλείται να υλοποιεί σημαντικά και μεγάλα έργα, στοχεύοντας στην συνεχή αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Γι’ αυτό συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γεωργίου και τους συνεργάτες του. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν σταματά να διεκδικεί συνεχώς χρηματοδοτήσεις για έργα ουσίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης από την πλευρά του δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται αδιακρίτως στο πλευρό Δημάρχων που παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα και προσπαθούν να εντάξουν έργα υποδομών για τους Δήμους τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...