Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μέγα Αλέξανδρο με διακριτικό τίτλο «ΠΕΛΛΑ: Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Η εξέχουσα προσωπικότητα του Μέγα Αλέξανδρου αποτελεί θεμέλιο λίθο στο εμφαντικό πολιτισμικό οικοδόμημα της Πέλλας»
Σε μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μέγα Αλέξανδρο με διακριτικό τίτλο «ΠΕΛΛΑ: Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» πέφτουν τα «φώτα της δημοσιότητας» την ερχόμενη εβδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας πραγματοποιείται εκδήλωση – αφιέρωμα στην ηγετική μορφή και την εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μια δράση η οποία είναι ενταγμένη σε μια σειρά επτά εκδηλώσεων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής. Η δράση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Η Πέλλα έχει την τιμή να ξεκινά αυτή τη σειρά των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με αφορμή δύο σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του, Έλληνα Φιλόσοφο Αριστοτέλη. Πραγματικά ο απαράμιλλος πολιτισμός που έχει να επιδείξει η Πέλλα, ως ο τόπος που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και ο Φίλιππος ο Β’, ούσα η Πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου και η αφετηρία των αγώνων του Έλληνα Στρατηλάτη είναι μοναδικός. Αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο εδραιώνοντας, έτσι, ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια, άκρως ανταγωνιστική τουριστική αγορά. Ο τουρισμός ως βιομηχανία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε ακέραια και να αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που προετοίμασαν την εκδήλωση. Προσκαλώ όλους τους ανθρώπους του τουρισμού και όλους τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την προσπάθειά μας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: «Θα ήθελα να σταθώ στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πέλλα, έναν τόπο με μοναδική ιστορία και πολιτισμό. Οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην Πέλλα και, γενικότερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει να κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερο όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τουριστικού τομέα αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες. Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής, με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες, τα social media, με παράλληλη προβολή των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών κάθε Περιφερειακής Ενότητας μέσω στοχευμένων ενεργειών. Πολύ πρόσφατα δώσαμε στην κυκλοφορία τους νέους χάρτες της Περιφέρειας, ένα σχεδιαστικά άρτιο έντυπο και, κυρίως, εύχρηστο εργαλείο για τους επισκέπτες της περιοχής μας. Είμαι σίγουρος ότι η εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όπως και όλες οι εκδηλώσεις στα διοικητικά όρια της Π.Κ.Μ. θα είναι μεγαλειώδεις».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
                                   
1)            Γνωριμία με το μουσείο
Γνωριμία με το μουσείο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Περιήγηση - ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο για όσους το επιθυμούν.

2)            Έναρξη της εκδήλωσης-  Χαιρετισμοί
Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου
Χρονική Διάρκεια (10’)
     
3)            Γνωριμία με τον Αλέξανδρο
Ομιλίες:
·                       Τσιγαρίδα Ελισάβετ, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, με θέμα «Αλέξανδρος & Πέλλα»(Διάρκειας 10’)
·                       Σκίτσα Αλεξάνδρα, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, με θέμα «Ο Μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (Διάρκειας 10’)
Χώρος Παρουσίασης: Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου
Χρονική Διάρκεια (20’)

4)            "Ηχοχρώματα μουσικών οργάνων, που διατηρήθηκαν από την αρχαιότητα
       μέχρι τις μέρες μας σε μουσικούς πολιτισμούς της λεκάνης της Μεσογείου"

Παρουσίαση μουσικών οργάνων της αρχαιότητας  τα οποία διατηρήθηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου & παράγωγα ήχων από αυτά.
Μουσικά Όργανα: Σύριγξ του Πανός, Διπλός αυλός-αργούλ, Αυλός-φλογέρα-νάϊ, Δίαυλος-διπλή φλογέρα, Άσκαυλος-γκάιντα, Μεμβρανόφωνα-σείστρα)
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Καϊμάκης Γιάννης (Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ), Χατζηευαγγέλου Λένα (φιλόλογος) &  Παπάς Κώστας (μηχανικός-μουσικός)
Χώρος Παρουσίασης: Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου
Χρονική Διάρκεια (20’)

5)            Γνωριμία με τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα

 5.1)Φυτικός Γενετικός πλούτος στην αρχαία και σύγχρονη Μακεδονία: επισιτιστική  ασφάλεια και διατροφή
Επαφή με τον κόσμο των βοτάνων της αρχαιότητας, ιδιότητες και χρήσεις τους διαχρονικά. Παρουσίαση βοτάνων σε stand στη φυσικής τους μορφή ή σε αποξηραμένη, με παράλληλη εισήγηση για τις ιδιότητες και χρήσεις τους από την κ. Μαλούπα Ελένη με χειλόφωνο επιτόπου στο χώρο.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Μαλούπα Ελένη, Τακτική Ερευνήτρια, Διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών πόρων
Χώρος Παρουσίασης: Φουαγιέ Μουσείου
Χρονική Διάρκεια (15’)

5.2) Η διατροφή στην αρχαία Μακεδονία
Τί έτρωγαν στη γη της Μακεδονίας κατά το παρελθόν; Σε συνεργασία με το πρόγραμμα PLANTCULT παρουσιάζεται η έρευνα για τα είδη διατροφής στην Αρχαία Μακεδονία και οι προοπτικές σύνδεσής τους με τη σύγχρονη παραδοσιακή κουζίνα.
Τα είδη διατροφής της αρχαιότητας θα παρουσιαστούν από την κα Βαλαμώτη-Καπετανάκη Σουλτάνα Μαρία, με χειλόφωνο επιτόπου στο χώρο.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Βαλαμώτη-Καπετανάκη Σουλτάνα Μαρία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τομέα Αρχαιολογίας, Τμήματος  Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Α.Π.Θ,   Διευθύντρια προγράμματος PLANTCULT (ERC).
Χώρος Παρουσίασης:  Φουαγιέ Μουσείου
Χρονική Διάρκεια (10 λεπτά)
Η σύντομη επισκόπηση των ειδών διατροφής της Αρχαίας Μακεδονίας συνοδεύεται από μια γαστρονομική προσέγγιση του παρελθόντος μέσα από υλικά της Μακεδονικής γης του τότε και του σήμερα. Μπουφέ με κάποιες συνταγές εμπνευσμένες από το παρελθόν και ορισμένες βασισμένες σε υλικά του σήμερα (της Μακεδονικής Κουζίνας), μαζί με συνοδεία ιδιαίτερων ποτών που ανιχνεύονται από τα προϊστορικά χρόνια (κρασί και μπύρα), τα οποία θα δοκιμαστούν από τους συμμετέχοντες.

5.3) Από τον καρπό του χθες… στα είδη του σήμερα
Παράλληλα θα παρουσιαστούν προϊόντα του σήμερα από επιχειρήσεις της Πέλλας και της ΠΚΜ ως εξέλιξη των αντίστοιχων προϊόντων του τότε.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τα γευτούν και να ενημερωθούν γι αυτά από την Αικατερίνη Καλαϊτζίδου επιτόπου στον χώρο.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Καλαϊτζίδου Αικατερίνη, ΤΕ Γεωπόνος ΔΑΟΚ Πέλλας
Χώρος Παρουσίασης: Φουαγιέ Μουσείου

Χρονική Διάρκεια (5 λεπτά) 

Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018
ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 406.020 ΕΥΡΩ

Σε μία από τις κορυφαίες διαδικασίες, την ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 είναι προϋπολογισμού 406.020 ευρώ και περιλαμβάνει έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις του οδικού δικτύου οι οποίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού, αλλά και παρεμβάσεις σε αγροτικές υποδομές σε όλη την έκταση του Δήμου. Επίσης, περιλαμβάνονται συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί ένα αξιόλογο ποσό ύψους 20.000 ευρώ που αφορά στην πόλη της Αριδαίας και έχει να κάνει με την κατασκευή υποδομών σε κεντρικά σημεία, όπως ο πεζόδρομος και η κεντρική πλατεία.
Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ισόρροπα κατανεμημένο τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, το οποίο είναι λειτουργικό.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι οποίες υποχρεώνουν το Δήμο να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα λίγων χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν στέκεται σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, μιας και διεκδικεί συνεχώς νέα χρηματοδοτικά προγράμματα από την κεντρική εξουσία και με οργάνωση και προγραμματισμό καταφέρνει να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις πέρα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως είναι τα 35 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας.


Εγκαινιάστηκε η Κάρτα Πόλης Έδεσσας


Εγκαινιάστηκε η Κάρτα Πόλης Έδεσσας

27 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στην Έδεσσα εγκαινιάστηκε επίσημα η κάρτα πόλης, η Edessa City Card ως το νέα εργαλείο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου. Η  Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στόχος δεν είναι άλλος από τον 12μηνο τουρισμό κάτι που μπορεί να αποτελεί σχέδιο για κάθε προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο τουρισμού της πόλης. Όπως τονίζει είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την τοπική ταυτότητα, να της δώσουμε χαρακτήρα προϊόντος και να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα αλλά και για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες.
Η Edessa City Card είναι ακριβώς ένα τέτοιο εργαλείο δικτύωσης αξιοθεάτων και υπηρεσιών που έχουν συμφωνήσει ότι ένας προορισμός μπορεί να οργανωθεί ώστε τα περισσότερα οφέλη να γυρνούν στην τοπική κοινωνία και να διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα. Με την κάρτα πόλης και περιοχής ο επισκέπτης αρχικά μπορεί να επισκεφθεί προς το παρόν 10 Αξιοθέατα τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται, πρόσβαση σε πισίνες, πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογή στο κινητό,  οικοξενάγηση στους «Δρόμους του Νερού» και σημαντικές εκπτώσεις (10-25%) σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπαίθριες και αγροτουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή μέσα σε 24/48/72/120 ώρες, φιλική στις οικογένειες με μικρά παιδιά.
Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ θα διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια που οργανώνονται στην περιοχή. Μια καλή πρακτική που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού.


Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center



Εκδηλώσεις στην Έδεσσα για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day) 2017


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day) 2017, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020» και «Βαλκανική – Μεσόγειος»  διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στην Έδεσσα την 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αερολέσχη Έδεσσας (ώρες 11.00-14.00) και αφορά σε ένα ωριαίο σεμινάριο ανεμοπορίας και πτήσεις με ανεμόπτερο για μαθητές ηλικίας 11-18 ετών. Για τους μαθητές που επιθυμούν να πετάξουν με ανεμόπτερο απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Η ανεμοπορία είναι άθλημα κατ’ εξοχήν φιλικό στο περιβάλλον, αφού αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ανεμοπορίας ως μέσο ανάπτυξης εναλλακτικού/ήπιου τουρισμού στην ορεινή διασυνοριακή περιοχή.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βαροσιώτικο Αρχοντικό (Οικία Τσάμη, ώρες 19.00-21.00) και αφορά στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Amerika Square” του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη. Η ταινία αναδεικνύει – μεταξύ άλλων- τις οδυνηρές επιπτώσεις του προσφυγικού και διεκδικεί το φετινό Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά την 90η απονομή των Oscar.
Αμέσως μετά τη λήξη της προβολής, στην οποία θα είναι παρών και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το ρόλο των Προγραμμάτων Interreg στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Αμφότερες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.


Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (https://www.ecday.eu/) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότερα από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.
Πληροφορίες
Ελευθερία Βότσαρη (Τηλ.: 2310 469644, Email: evotsari@mou.gr)
Χριστίνα - Μαρία Μπατέκα (Τηλ.: 2310 469687, xmpateka@mou.gr)
Σχετικοί υπερσύνδεσμοι στην ιστοσελίδα EC DAY

Coffee Island: Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα καφέ και στηρίζουμε το Make a Wish Ελλάδος


Coffee Island: Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα καφέ και στηρίζουμε το Make a Wish Ελλάδος


  

Παρήγγειλε μέσω του www.coffeeisland.gr και βοήθησε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των μικρών μας φίλων!

Για όλους εμάς, τους λάτρεις του καφέ, η 1η Οκτώβρη είναι ημέρα γιορτής!
Γιορτάζουμε την αγάπη μας για τον specialty καφέ, από τη στιγμή που αυτός γεννιέται από το άνθος μέχρι τη στιγμή που τον προσφέρουμε στα καφεκοπτεία μας. Για εμάς, την οικογένεια της Coffee Island, ο καφές δεν είναι μόνο ένα απολαυστικό ρόφημα, δεν είναι μόνο μια καθημερινή συνήθεια, είναι κάτι πέρα από αυτό…Είναι μια αφορμή να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας, να μοιραστούμε τις πιο κρυφές επιθυμίες μας, τα όνειρά μας.

Την 1η Οκτώβρη, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Καφέ και προσφέρουμε την αγάπη μας και τη έμπρακτη στήριξή μας στον οργανισμό Make a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), για να συνεχίσουν οι μικροί μας φίλοι να κάνουν όνειρα.
Με κάθε παραγγελία που θα πραγματοποιείται Online στο www.coffeeisland.gr, από 25/9 έως και 30/9, θα προσφέρουμε 1 ευρώ (ανά παραγγελία), για την πραγματοποίηση ευχών των μικρών μας φίλων.
Ας βοηθήσουμε όλοι μας, τα όνειρα και οι επιθυμίες των παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές ασθένειες να γίνουν πραγματικότητα.

Ας παραγγείλουμε όλοι μας on-line, το αγαπημένο μας ρόφημα, το σνακ μας ή φρεσκο-αλεσμένο καφέ, σε ένα από τα καφεκοπτεία Coffee Island, και ας κάνουμε την καθημερινή μας συνήθεια, προσφορά αγάπης με σκοπό να πραγματοποιήσουμε όσες περισσότερες ευχές μπορούμε!


*Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Για τη δράση του  μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.makeawish.gr 

*Η Διεθνής Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ και να τιμηθεί το δημοφιλές αφέψημα, με σειρά εκδηλώσεων.



Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα καφεκοπτείο στο κέντρο της Πάτρας. Από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο franchise αριθμώντας σήμερα 381 καταστήματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Κύπρο. Τα Coffee Island αποτελούν σύγχρονα καφεκοπτεία και σκοπό έχουν να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό την ολοκληρωμένη εμπειρία του ποιοτικού καφέ μέσω του espresso bar των καταστημάτων, της ποικιλίας διαφορετικών ειδών καφέ και της μεγάλης γκάμας αξεσουάρ παρασκευής και σερβιρίσματος καφέ. Η ποιότητα των καφέδων, που όλοι φτάνουν στα καφεκοπτεία της αλυσίδας φρεσκοκαβουρδισμένοι από τις μονάδες παραγωγής Coffee Island, βασίζεται τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην άρτια γνώση του προσωπικού της εταιρίας και των καταστημάτων γύρω από τον καφέ, από τον κόκκο στο ποτήρι.  Η υψηλή εξειδίκευση στον καφέ αντικατοπτρίζεται στη μοναδική αρχιτεκτονική κι ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο χώρος ενός καταστήματος Coffee Island δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό που καθιστά την αλυσίδα πρωτοπόρο στο είδος της. Για περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο www.coffeeisland.gr. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...