Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Ενεργοποιείστε άμεσα το Μέτρο 4.3.1 και προχωρήστε στην κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου πριν χαθεί και η τελευταία προθεσμίαΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το Φράγμα Αλμωπαίου.
 Ξεκινήστε άμεσα την κατασκευή του»!
·       Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ!
Την τακτική των αντιφατικών απαντήσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη, που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό, την παραπλάνηση και τελικά την παραπομπή της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου στις ¨καλένδες¨, ξεσκεπάζει ο πρώην Υπουργός!
Επαναφέροντας το θέμα με νέα Ερώτησή του στη Βουλή, παραθέτει ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την απαράδεκτη αδιαφορία αλλά και ολιγωρία και της σημερινής Κυβέρνησης στην υλοποίηση αυτού του έργου πολλαπλής χρησιμότητας για τον Νομό μας. Ως κραυγαλέα απόδειξη αυτής της απαράδεκτης και ύποπτης πρακτικής, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση των Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από το πρώτο τρίμηνο του… 2015!
Καλεί δε την ηγεσία του Υπουργείου, να προκηρύξει ¨εδώ και τώρα¨ το Μέτρο 4.3.1 των 436 εκατομμυρίων ευρώ (που ο ίδιος ως Υπουργός είχε διασφαλίσει και είχε εγκριθεί αυτούσιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και να εντάξει σ’ αυτό το Φράγμα Αλμωπαίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του. Δεδομένου δε ότι η τελευταία εγκεκριμένη παράταση προθεσμίας της  μελέτης – όπως ο ίδιος ο Υπουργός ομολογεί – λήγει στις 30 Οκτωβρίου φέτος, τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και το τεράστιο έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα!
Προειδοποιεί μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χρηματοδότησε και την προμελέτη και την κύρια μελέτη του έργου, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πορεία υλοποίησής του και ότι, αν δεν δρομολογηθεί τάχιστα η κατασκευή του, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προσφύγει σ΄ αυτήν (την ΕΕ) και να καταγγείλει όλες τις μεθοδεύσεις και ολιγωρίες!

Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλμωπίας για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλμωπίας για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ως μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής, ενώ ο μαθητευόμενος συνδέεται με Σύμβαση Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη. Ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και οδηγεί σε συγκεκριμένη ειδικότητα.
Η μαθητεία επιδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε να καλύπτεται μέρος του μισθολογικού κόστους των μαθητευόμενων, οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση. Η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35 ανά ημέρα μαθητείας.

Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας θα δηλωθούν και στη διαδικτυακή πύλη (portal)
www.oaed.gr , όπου θα ανοίξει για το σχολικό έτος 2018-19 η ειδική εφαρμογή για τη Μαθητεία. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα ξεκινήσει στις 15/5/2018 στην παραπάνω διαδικτυακή πύλη όπου θα υπάρχει αναρτημένος «Οδηγός για την υποβολή θέσεων Μαθητείας» ενώ συγχρόνως θα λειτουργήσει helpdesk στο 11320 μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφερόμενων θέσεων μαθητείας σχολικού έτους 2018-19.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ              Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΤΡΑΝΙΔΗΣ                                                 ΣΤΕΛΙΟΣ   ΟΡΛΗΣ

Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας: Γιορτή του αθλητισμού, γιορτή του tennis στο 6ο Προπαιδικό Πρωτάθλημα της Γ Ένωσης


Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, την αγάπη και την φλόγα για τον αθλητισμό αθλητών και αθλητριών, προπονητών και γονέων σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας στήθηκε μια γιορτή.
Γιορτή του αθλητισμού, γιορτή του tennis στο το 6ο Προπαιδικό Πρωτάθλημα της Γ Ένωσης. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και όσους βοήθησαν, όσους στέκονται δίπλα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας για να κάνουμε και άλλα βήματα μπροστά.


O Γιάννης Σηφάκης σε συγκέντρωση αγροτων στη Σκύδρα παρουσίασε την πρόταση του για νομοθετική ρύθμιση για το ΑΘΗΝΑ


O Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε σε συγκέντρωση αγροτών στην Σκύδρα επεξεργασμένη πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών  για την σωτηρία των 1200 αγροτών που εμπλέκονται με το «ΑΘΗΝΑ»
Η πρόταση αυτή εξετάζεται για την δυνατότητα νομοθέτησης της
Ακόμη ενημέρωσε τους παριστάμενους αγρότες για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου όσον αφορά την πληρωμή τον Ιούνιο-Ιούλιο των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών που θα εξεταστεί το φθινόπωρο
Την συγκέντρωσε διοργάνωσε ο ΣΕΑΣ και ο Αγροτικός σύλλογος Σκύδρας. Παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους στο «ΑΘΗΝΑ» για τις ενέργειες που ακολούθησαν την προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση που είχε γίνει , για το θέμα αυτό, στον ίδιο χώρο πριν δύο μήνες περίπου και τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν από την συνεχή προσπάθεια. 
Από έρευνα της ΔΟΥ Έδεσσας δεν βρέθηκαν τα αναλυτικά στοιχεία ( τιμολόγια κλπ) των χρήσεων που ελέγχθηκαν καθόσον η εταιρία είχε καταστρέψει τα στοιχεία την εποχή του ελέγχου από την ΔΟΥ. Άρα και να υπήρχε δυνατότητα να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες χρήσεις ( από το 1993 ως το 2002) δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η δυνατότητα πλήρους απαλλαγής των μελών της εταιρίας. 
Πέραν αυτών , σύμφωνα με διάταξη του 2013 η δυνατότητα επανελέγχου χρήσεων γίνεται μόνον όταν αυτή θα αποφέρει αποτελέσματα περισσότερο ( από πριν) υπέρ του Δημοσίου και αποκλείεται σε αντίθετη περίπτωση.
Η επεξεργασμένη πρόταση του βουλευτή που υποβλήθηκε στο Υπουργείο και εξετάζεται η δυνατότητα νομοθέτησης της, έχει ως εξής: 
«Τα μέλη Ομάδας Παραγωγών που μετατράπηκε σε αστική εταιρία ευθύνονται αστικά και ποινικά, για κάθε χρήση στην οποία συμμετείχαν ως μέλη για το ποσόν που τους αναλογεί, το οποίο προκύπτει από τον κύριο φόρο ( ΦΠΑ – Εισόδημα – ΕΛΓΑ) που βεβαιώθηκε η θα βεβαιωθεί, απαλλαγμένο από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις, υπολογιζόμενο από την διαίρεση του οφειλόμενου κύριου φόρου ( ΦΠΑ – Εισόδημα- ΕΛΓΑ) ανά χρήση δια του αριθμού των συμμετασχόντων στην εκάστοτε χρήση. 
Εφόσον το μέλος καταβάλει το ποσόν που του αναλογεί κατά τα ανωτέρω ( ή το ρυθμίσει) καθίσταται φορολογικά ενήμερο». 
Είναι γνωστό ότι οι καταλογισμοί  μόνο για τις 3 χρήσεις είναι περί τα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον σε όλα τα μέλη αλλά και για τις άλλες 7 χρήσεις (για τις οποίες εκκρεμεί η απόφαση του εφετείου) το συντριπτικά πιθανότερο είναι να προκύψει καταλογισμός ( μαζί με προσαυξήσεις και φόρους) άλλα 3.000.000,00 € αλληλεγγύως και εις όλον στον καθένα μέλος ξεχωριστά. Άρα συνολικά οι καταλογισμοί θα είναι περί τα 6.000.000,00 € στο κάθε μέλος που επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει και ποινική δίωξη που είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η ΔΟΥ Έδεσσας. 
Αντί αυτών με την προτεινόμενη ρύθμιση θα καταλογιστούν στον καθένα ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε:
Για το 1993  :   34.980 € δια 168 μέλη =   208 €
Για το 1994  :   55.560 δια 267 μέλη    =   208 €
Για το 1995  :   63.580 δια 330 μέλη    =   193 €
Για το 1996  :   181.123 δια 337 μέλη  =   538 €
Για το 1997  :   124.596 δια 226 μέλη  =   551 €
Για το 1998  :    86.035 δια 198 μέλη   =   435 €
Για το 1999  :   106.860 δια 249 μέλη  =   429 €
Για το 2000  :    89.753  δια  191 μέλη  =  470 €
Για το 2001  :  179.823 δια    204 μέλη  = 881 €
Για το 2002  :  201.129 δια    129 μέλη  =1204 € 
Συμπερασματικά θα καταλογιστούν στον καθένα ( ανάλογα με τις χρήσεις που συμμετείχε) από 401 € ( αν συμμετείχε μόνο στην χρήση 1994-1995) ως περί τις 5000 € ( αν συμμετείχε και στις 10 χρήσεις).
Το ποσόν αυτό θα μπορεί να ρυθμιστεί και σε δόσεις εξασφαλίζοντας φορολογική ενημερότητα από την πληρωμή της 1ης δόσης. Πλέον το κάθε μέλος θα απαλλαγεί εντελώς από το θέμα «ΑΘΗΝΑ». 
Η ρύθμιση αυτή δεν απαιτεί κανένα επιπλέον έξοδο για τα μέλη ( δεν υπάρχουν έξοδα για νομικούς κλπ) και διαχωρίζει απολύτως τον έναν από τους άλλους. 
Καμιά σχέση η απολύτως σωτήρια αυτή ρύθμιση για τους αγρότες με προτάσεις του παρελθόντος περί συνεννόησης όλων μαζί (!!!), ανάθεσης σε δικηγόρους και οικονομολόγους για να μπουν μαζί σε εξωδικαστικό μηχανισμό ( κάτι φυσικά ανέφικτο με βάση τους όρους του εξωδικαστικού) που θα δημιουργούσαν επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρημένους αγρότες και δεν θα είχε και κανένα αποτέλεσμα.
Η ρύθμιση αυτή ( με δεδομένη την πολιτική βούληση να προχωρήσει) θα επιδιωχθεί να περάσει και πριν την έξοδο από την σκληρή επιτροπεία. Σε όποια περίπτωση πρέπει να περάσει νομοθετικά μετά τις 20 Αυγούστου.
Θα επιδιωχθεί να καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις , παρά το γεγονός ότι η ΔΟΥ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει επειδή στο τέλος του έτους παραγράφεται το ποινικό της υπόθεσης (αν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δεν προχωρήσει θα κατηγορηθεί ο ίδιος).  Σε όποια περίπτωση, ακόμη και να γίνουν ποινικές διώξεις, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν με δεδομένη την πρόθεση επίλυσης του πολύ δύσκολου αυτού θέματος.
Ο Γιάννης Σηφάκης διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι, όπως μέχρι τώρα πήρε το θέμα «προσωπικά», θα συνεχίσει να ασχολείται από πολύ κοντά με το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα μέχρι την οριστική λύση του. Και δεν θα μείνει κανείς μόνος του να το αντιμετωπίζει όπως συνέβαινε τόσα χρόνια ως τώρα.
Θα ενημερώνει τακτικά για τις εξελίξεις ευελπιστώντας σε ταχύτερη δυνατή λύση του εξαιρετικά δύσκολου αυτού θέματος ,που αφορά υπόθεση που εκκρεμεί 15 χρόνια χωρίς καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κανένας βουλευτής να μην ασχοληθεί σοβαρά για να βρει λύση καταδικάζοντας έτσι τους αγρότες σε ταλαιπωρία, έξοδα , απόλυτη ανασφάλεια και τραγικά αδιέξοδα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ    Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

      Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
      Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.
       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
       Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
     Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
     Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται!
     Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
        Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
      Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.
       Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.     Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
      Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.
      Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
      Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
      Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
     Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
·       Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
·       Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
·       Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
·       Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
·       Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
·       Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
·       Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

      Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:  Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Ολοι τη Τρίτη 1 Μάη στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Ø ΕΔΕΣΣΑ - “Μικροί Καταρράκτες” ( Πεζόδρομος ) στις  11  π.μ.

Ø ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...