Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοδεία Νίκου Παρούτογλου σε Πολυκάρπη, Μεγαπλάτανο και Λουτράκι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

 Ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε τον προγραμματισμό περιοδειών,
επισκεπτόμενος την Πολυκάρπη, τον Μεγαπλάτανο και το Λουτράκι, χθες ημέρα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Συνοδευόμενος από πολλούς συνεργάτες του, συνομίλησε με κατοίκους των χωριών, κατέγραψε τις προτάσεις τους και απάντησε σε κρίσιμες ερωτήσεις, για τις προγραμματικές προτεραιότητες.

Βασική επιδίωξη του Νίκου Παρούτογλου στο τελευταίο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι να εξειδικεύσει καθοριστικά σημεία του προγράμματος.

"...Θέλω να είμαι συγκεκριμένος και όχι ξύλινος και γενικόλογος ...είπε ο υποψ.δήμαρχος και συνέχισε...η ανάπτυξη δεν είναι θεωρητική και αφηρημένη έννοια.

Αντίθετα. Ειναι η τέχνη της τεκμηρίωσης του ειδικού,σε οριοθετημένο χρονικό ορίζοντα. Όχι στο διηνεκές".

Στη συνέχεια ανέλυσε τον πυρήνα της πρόθεσης του για τα λουτρά και τον εναλλακτικό τουρισμό.

"..ο εναλλακτικός τουρισμός και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η μεγάλη ευκαιρία για οικονομική εκτόξευση της περιοχής.

Η λουτρόπολη μπορεί να αποτελέσει πιλοτικά, το έναυσμα για έκρηξη σε όλο το τόξο του ορεινού όγκου.

Από το χιονοδρομικό και την Όρμα, στο λουτράκι και το Ντόμπρο πόλε, στο πίνοβο, τις πλαγιές του Αετοχωρίου, την κοιλάδα της Νότιας, στον Αρχάγγελο, έως το Πάικο πάνω από την Κωνσταντία και το θεοδωράκι, κλείνοντας στο κάστρο της Χρυσής και τον Αλμωπαίο".

Ειδικά για τους λουτρά είπε: 

"Στόχος η παράταση των επισκέψιμων ημερών σε 12μηνη βάση.

Προϋπόθεση όμως αποτελεί η ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων.

Οι περισσότεροι εκτός Αλμωπίας συνδέουν την περιοχή μόνο με τον ιαματικό τουρισμό.

Εμείς, Θα αναδείξουμε το εκπληκτικό φαράγγι με τις ευρωπαϊκές περιπατητικές διαδρομές.

Θα αναδείξουμε τα μοναδικά σπήλαια.

Θα αναδείξουμε το σύμπλεγμα των δασών από την Όρμα και το μαύρο δάσος έως το άνω λουτρακι και την μοναδικότητα της "καλής πεδιάδας"

Θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Θα επικοινωνήσουμε μέσω ολοκληρωμένου τουριστικού οδηγού την περιοχή, σε κάθε σημείο του πλανήτη. Σε οποιδήποτε φόρουμ, σε οποιαδήποτε έκθεση.

Όμως τουρισμός χωρίς επενδύσεις κεφαλαίων και τουριστικούς πράκτορες δεν γίνεται.

Θα βρεθούν και οι πόροι αλλά και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο".

Καταληκτικά ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: 

"Δεσμεύομαι για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου,εντός της 5ετίας.

Δεσμεύομαι να είμαι συνεπής και χρήσιμος για όλους τους κατοίκους του δήμου μας".










«Άνθρωποι, Περιβάλλον, Ευημερία»: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Έδεσσα.



 Πάνω από 550 μαθητές και σπουδαστές από τα σχολεία/σχολές της Έδεσσας, των Γιαννιτσών και του Ν.Πέλλας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος  Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πάρκο Καταρρακτών, για την Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με θέμα «Άνθρωποι, Περιβάλλον, Ευημερία».


Η εκδήλωση περιείχε επίσκεψη σε ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια ώστε η τοπική κοινότητα να γνωρίσει πόσο σημαντικοί είναι οι κάτοικοι ως υποδοχείς-οικοδεσπότες και παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός στην τοπική οικονομία. Εκκίνηση έγινε για όλους από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1997 δίνοντας την διάσταση του «Προσέχω τον προορισμό - Μαθαίνω να καλωσορίζω επισκέπτες» από την Κατερίνα Δέλλιου και τον Δρ.Ευάγγελο Κυριακού) στην συνέχεια λειτούργησε το εργαστήρι «Εκπαιδεύομαι στον Τουρισμό από τον Θανάση Δερμετζόπουλος από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενώ στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον «Τουρισμός & τις Γεύσεις» με την Λίζα Ξενίδου στο Μύλος της Γεύσης. Από την μακρινή Σάμο η Νανά Ντινοπούλου παρουσίασε την «EdessaCityCard το απόλυτο εργαλείο» σε live σλυνδεση στον Μύλος Σαλαμπάση σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας και παράλληλα παρουσάστηκαν «Τα Πουλιά & το Περιβάλλον στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου» από την Σκούλη Ειρήνη, Στην συνέχεια ο Χρήστος Θωμάς παρουσίασε την σχέση του «Νερού & των Επισκέπτων» στον Μύλος Νερού ενώ στον Μύλο των Ορυκτών η Καλλισθένη Λαζοπούλου παρουσίασε το «Γίνε σε 24 ώρες Επιχειρηματίας Φιλοξενίας με Πράσινες Επενδύσεις». Από το μενού δεν μπορούσε να λείπει η Μουσική όπου ο Λάκης Σαμαράς παρουσίασε το «Μουσική & Προορισμός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας ενώ στο Βαρόσι παρουσιάστηκαν τα «3000 χρόνια Ταξιδευτές στην Έδεσσα» από την Μαρία Κωσταντινίδου στο Βαροσιώτικο Αρχοντικό. Την παράσταση ωστόσο φαίνεται να έκλεψε το νέο πρότυπο εργαστήρι για φέτος με τις «Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στους Δρόμους του Μεταξιού» από τον π.Χριστόδουλο Παπακώστα και τον Νίκο Σαπουνά στο Παλιό Παρθεναγωγείο. Όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς την βοήθεια των εθελοντών & οδηγών Βαλεντίνα Πέτσου, Ευαγγελία Γάτσου, Λίτσα Τζούλη, Ελεωνόρα Φριζόν, Μαρία Βαλάσα, Κώστα Γιάγκο, Θωμά Κωσταντίνου και Γιάννη Δαλκαράνη. Την ομάδα συντόνισε ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας και ειδικός διαχείρισης προορισμών.
Ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Γιάννης Μουράτογλου και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσα Ιατρίδου έστειλαν το μήνυμα ότι ο τουρισμός και ο προορισμός χρειάζονται φροντίδα από όλους για να δημιουργούν οφέλη σε όλους. Ολοι αναφέρθηκαν στο πόσο είναι καλό όλες οι περιοχές της χώρας να εκπαιδεύουν τις τοπικές κοινωνίες σε έναν βιώσιμο, πράσινο τουρισμό, ως προστιθέμενη αξία του Ελληνικού Τουρισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/node/13640). Περισσότερες Πληροφορίες και Οργάνωση Οικοξεναγήσεων Μεμονωμένων ατόμων, ομάδων όλο το χρόνο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, 2381020300 και στο www.edessacity.gr

Με εκτίμηση / Ομάδα Κέντρου Πληροφόρησης Έδεσσας / Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας

Photo FB Edessa Tourist information Center

--
Με εκτίμηση
Δημοτική Κοινωφελής
Επιχείρηση Έδεσσας
Πολιτιστικό Κέντρο
Περδίκα 1, 58200
Έδεσσα, Πέλλα, Μακεδονία, Ελλάδα
Τηλ.Κέντρο +30 23810 23101






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...