Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ για τα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ στην ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ ΚΡΟΝΟΣ στη ΣΚΥΔΡΑ

 


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Για τα νέα κρούσματα στην κονσερβοποιία "Κρόνος" στη Σκύδρα

 

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους στην κονσερβοποιία «Κρόνος» στην περιοχή της Σκύδρας (114 επιβεβαιωμένα μέχρι αυτή τη στιγμή) αποδεικνύει ξεκάθαρα για άλλη μια φορά πως, η υγεία και κατεπέκταση η ίδια η ζωή των εργαζομένων, δεν μετράει τίποτα μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την έξαρση των κρουσμάτων στο αντίστοιχο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Και σε εκείνη την περίπτωση αλλά και τώρα ζητάμε από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και την εργοδοσία να απαντήσουν αν τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  αν γίνονται έλεγχοι και τεστ στους εργαζόμενους στα υπόλοιπα εργοστάσια του Νομού, αν η επιθεώρηση εργασίας κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια του Νομού.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν καμιά απάντηση που να τους καλύπτει. Υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική εκείνη που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων και που  η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα την στηρίζουν με «χέρια και πόδια». Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για το ότι τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν «λάστιχο» αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής  της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πέλλας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει  να διεκδικήσουμε οργανωμένα ουσιαστικά μέτρα προστασίας.  Τώρα να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

 

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κανένας συμβιβασμός με την ασυδοσία της εργοδοσίας! Βάζουμε την υγεία μας πάνω από τα κέρδη τους!»

        Μετά από τις εξελίξεις με τη ραγδαία εξάπλωση κρουσμάτων στην επιχείρηση «Παυλίδης» στα Γιαννιτσά, τώρα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο και το εργοστάσιο κονσερβοποιίας «Κρόνος» στην περιοχή της Σκύδρας.

        Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι την ενδιαφέρει να προστατέψει τους εργαζόμενους, η πραγματικότητα μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς αποδεικνύει κάτι διαφορετικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Αν τους ενδιέφερε η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε θα φρόντιζαν να τηρούνται μέσα στους χώρους δουλειάς τα πρωτόκολλα, που οι ίδιοι έφτιαξαν και όχι να οργιάζει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας.

          Οι εργαζόμενοι φοβούνται να πάνε για δουλειά, κάθε μέρα κι ένας συνάδελφος μπαίνει σε καραντίνα, ενώ όσοι αποχωρούν για λόγους ασθενείας, δεν έχουν κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμα.

          Όταν ξέσπασε η πανδημία, το Συνδικάτο ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Έκανε έγκαιρα παραστάσεις σε ΣΕΠΕ και ΕΟΔΥ, απαίτησε την πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις επιχειρήσεις.        

          Πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Γιαννιτσά και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και το επόμενο διάστημα και στους δύο νομούς.

          Απαιτούμε άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, γιατί η διασφάλιση της υγείας μας δεν μπαίνει στο ζύγι για τα κέρδη τους!

Να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Να παρέμβει άμεσα ο ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ Έδεσσας.

Να παρασχεθούν στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Πλήρης προστασία όλων των ανέργων, ένταξη των εργαζομένων του κλάδου στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

       Κανένας δεν πρέπει να νιώσει μόνος του!

       Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής που θέλει τα κέρδη των λίγων πάνω από όλα, σήμερα ακόμα και πάνω από την υγεία των πολλών.

       Κανένας συμβιβασμός με τη βάρβαρη πραγματικότητα.

       Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στους δικούς τους ανθρώπους μέσα στον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

       Έλα σε επαφή με το Συνδικάτο σου!

       Διεκδίκησε μαζί μας δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια


Τα νέα της Πέλλας (Τεύχος 61).

 
















Δελτίο τύπου από το νέο Δ.Σ και το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας



Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Στην Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών θεωρούμε ότι η  παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης θα πρέπει να :

Ø  Προστατεύει τη δημόσια υγεία.

Ø   Να σέβεται το περιβάλλον.

Ø   Να στηρίζει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη.

Ø   Να εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή.

Το νέο Δ.Σ και το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας στοχεύοντας στην βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της επιχείρησης θα βρίσκονται διαρκώς κοντά στους δημότες στην προσπάθεια επίλυσης τυχόν προβλημάτων.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και το αντικείμενο υποχρεώσεων της επιχείρησης πολλαπλασιάστηκε. Τα έσοδα της διατίθενται δεσμευτικά και μόνο για τους σκοπούς της ύπαρξης και της λειτουργίας της.

Ως εκ τούτου η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα για να επιτύχει δίκαια, καινοτόμα και  αποτελεσματικά συστήματα διοίκησης – διαχείρισης  και παραγωγής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Το έργο του νέου Δ.Σ. της Επιχείρησης είναι διπλό:

·         να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μέσω της προσφοράς βέλτιστων υπηρεσιών και εξεύρεσης λύσεων σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και 

·         να φροντίσει για τη  βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έως σήμερα έχει επιτελέσει τεράστιο έργο στον τομέα της σύγχρονης υποδομής στον Δήμο μας και ζητάμε την καθολική συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθεια στην πραγματοποίηση των οραματισμών μας για μια όμορφη, σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη της Αριδαίας αλλά και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας υλοποιεί σημαντικά έργα με ισχυρό αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Η διασφάλιση της ποιότητας κατασκευής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση. Πολύ σύντομα η Δημοτική Αρχή δρομολογεί την παραγωγή ακόμη περισσότερων έργων τεράστιας σπουδαιότητας».

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καταθέσει προτάσεις, που συνολικά προσεγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της,  το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», το ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ αλλά και το ΠΕΠ Κεν. Μακεδονίας.

Σύμμαχός της στο δύσκολο αυτό έργο είναι η εμπειρία, αλλά και η υπευθυνότητα του προσωπικού, της επιχείρησης.

Για εμάς στη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας,  το θέμα της διαχείρισης του νερού αλλά και όλων των θεμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της.

Δίνουμε τη δική της καθημερινή μάχη  για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και φυσικά τη σωστή διαχείριση του νερού. 

Η σωστή διαχείριση, διάθεση και προστασία των υδατικών πόρων του Δήμου της είναι τόσο σημαντική όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ζωής και τη δημιουργία του μέλλοντος που της αξίζει! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ 

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...