Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΝα μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία
Τις τελευταίες μέρες, εμφανίζονται ορισμένα δημοσιεύματα – κυβερνητικές  «διαρροές» σε σχέση με την επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας, να φέρει μέσα στον Απρίλη, προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Θυμίζουμε πως το σχέδιο νόμου αφορά σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σε αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά από οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, όλη μέρα, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, να τους στηρίξουν ψυχολογικά και μαθησιακά
Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγάλει από το μυαλό της κάθε σκέψη για κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει!
  • Καλούμε το Υπουργείο να διαψεύσει άμεσα τις παραπάνω διαρροές περί επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Παιδεία.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.
  • Είμαστε σε θέση μάχης με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!                                    ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

      Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Αντιπρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας
                                                              
                    Σεμερτζίδου Δέσποινα                          Τραπεζανίδης Γιώργος

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "Η ΠΕΛΛΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Το Άγιο φως της Ανάστασης, είθε να φέρει στις ψυχές μας ελπίδα, αισιοδοξία και αγάπη.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ . ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!! 

"Τα νέα της Αλμωπίας" της Μεγάλης Τετάρτης.


Διανύουμε την μεγάλη Εβδομάδα. Την εβδομάδα των Παθών. Ίσως την πιο κρίσιμη εβδομάδα στην μάχη που δίνει η Χώρα μας με τον covid 19. 
Εμείς παρόντες πιστοί στο καθήκον και στο ραντεβού με την ενημέρωση. Για να δώσουμε μαζί νέους αγώνες χωρίς ύπνο, χωρίς ξεκούραση, για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο και να δημιουργήσουμε νέους χρόνους και εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των συμπολιτών μας. 
Είναι η ώρα να κατεβάσουμε τις σημαίες του διχασμού και να σηκώσουμε την σημαία της Ελλάδας, της Ορθοδοξίας της Δημοκρατίας. 
Οι εφημερίδες Άποψη Πέλλας και Νεα της Αλμωπίας είναι είναι εδώ, πάντα έντυπα και την Μεγάλη Τετάρτη. 

Καλή ανάγνωση...

Μένουμε για λίγο ακόμη σπίτι!!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή ΔΗΜΟΣ   ΑΛΜΩΠΙΑΣ       
     Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή
Τώρα που η καραντίνα της Φούστανης τελείωσε και όλα ακολουθούν το δρόμο της λήθης, είναι ανάγκη, υποχρέωση και πάνω απ’όλα χαρά, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που οργανωμένα και μεθοδικά, πήραν στα χέρια τους την κατάσταση και δούλεψαν άοκνα μέρα και νύχτα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Ευχαριστούμε την χαμογελαστή μας κα Βασιλική Τότσα και την ομάδα της από τα ΚΕΚΠ-Α:
Ευχαριστούμε κα Κούλα και κα Δέσποινα.
Ευχαριστούμε  Κατερίνα, Ασημένια, Ελπινίκη, Μελπομένη.
Ευχαριστούμε Παναγιώτα, Νεοκλή, Αναστασία, Δέσποινα.
Ευχαριστούμε και τις 5 Μαρίες μας, το Γιάννη και την Τασούλα.
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα, Χαρούλα, Ευαγγελία, Δήμητρα, Πετρούλα.
Ευχαριστούμε τα κορίτσια μας από τα ΚΔΑΠμεΑ, τις δυο Μαρίες μας και τα αγόρια μας Θοδωρή και Βασίλη.
Ευχαριστούμε τη γλυκιά και αεικίνητη Χριστίνα μας από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον οδηγό της Χρήστο.
Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο και φυσικά τα παλικάρια μας τον Τάσο, τον Δημήτρη και τον Μπάμπη από το εργοτάξιο.
Ευχαριστούμε τις ομορφιές μας Μαρία και Αναστασία.
Ευχαριστούμε το Χριστινάκι μας από τη ΔΗΚΕΑ και τη Φιλιώ μας από το Κέντρο Κοινότητας, η καρδιά και η ψυχή όλων μας.
Ευχαριστούμε το Συμβούλιο της κοινότητας Φούστανης και το Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού. Ευχαριστούμε Στέργιο, Τάσο, Χρήστο και Μάκη. Ευχαριστούμε Μαράκι.
Σήμερα που όλα τελείωσαν καλά με τη Φούστανη, μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία της δοτικότητας  και του πραγματικού εθελοντισμού, απαλλαγμένα από τη δημοσιοϋπαλληλική μονιμότητα και την υποχρέωση της προσφοράς εργασίας.
Όλοι μαζί δείξατε πως όταν ο Δήμος θέλει, μπορεί!
Μπορεί να προσφέρει 29 μερίδες φαγητού το μεσημέρι στη Φούστανη και άλλες τόσες το βράδυ. Μαζί με 27 μερίδες το μεσημέρι και 27 το βράδυ σε συνανθρώπους μας στον υπόλοιπο Δήμο. Πάνω από 110 μερίδες κάθε μέρα!
Μπορεί συγχρόνως, να διαχειρίζεται τρόφιμα και απορρυπαντικά για την εξυπηρέτηση της Φούστανης αλλά και όλου του Δήμου. Συνολικά δόθηκαν εκτός της Φούστανης, πάνω από 300 σακούλες με τρόφιμα ενώ μόνο στη Φούστανη, μοιράστηκαν σπίτι-σπίτι, 2.100 ψωμιά.
Μπορεί ακόμη να εξυπηρετεί σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παράλληλα να μεταφέρει καύσιμα και αγροτικά και κτηνοτροφικά φάρμακα και ζωοτροφές.
Μια τεράστια προσπάθεια έφτασε στο τέλος της, στο κομμάτι που αφορά τη Φούστανη. Ο Δήμος όμως συνεχίζει να μοιράζει φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Εξήντα  συνδημότες μας εξυπηρετήθηκαν σήμερα τελευταία ημέρα που δουλεύουν οι μάγειροί  μας. Από αύριο θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με εθελοντική προσφορά εργασίας. Ελπίζουμε να πετύχουμε και να μην αφήσουμε τους συνανθρώπους μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό τις ημέρες του Πάσχα.
Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά που θα τη χρωστάμε όταν βγούμε από αυτήν τη δοκιμασία.
Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμάΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον

  Διευθυντή της Ορθοπεδικής  Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Κούκο Αναστάσιο

  για την προσφορά του που έχει ως στόχο ,τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη  .
Η βοήθειά του αποτελεί ακράδαντη απόδειξη της κοινωνικής του ευαισθησίας .
Του αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του, μέσω της οποίας αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες μας .

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Μπάτσης Χρήστος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣE Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας, ευχαριστεί θερμά την εταιρία TOPaper  ΠΟΛΥΞΕΝΙΔΗ για την ευγενική προσφορά σε αντισηπτικά, γάντια και χαρτικά, για την ασφάλεια του προσωπικού  της Υπηρεσίας μας.


                                                                                                   Ο Διοικητής
                                                                                         Απόστολος Ν. Κώνστας 
                                                                                                  Αντιπύραρχος

Προσφορά υγειονομικού υλικού στο ΕΚΑΒ και ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας από «Ακρίτες Αλμωπίας»Προσφορά υγειονομικού υλικού στο ΕΚΑΒ και ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας από «Ακρίτες Αλμωπίας»

Ο Π.Λ.Ο «Ακρίτες Αλμωπίας» νοιώθοντας βαρύ το χρέος της προσφοράς προς το συνάνθρωπο πρόσφερε υλικά άμεσης ανάγκης υγειονομικού περιεχομένου, στο ΕΚΑΒ και στη ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας.
Η πράξη αυτή από μέρους του συλλόγου έχει σκοπό να απαλύνει στο ελάχιστο τον καθημερινό αγώνα των σκληρά εργαζόμενων στον τομέα Υγείας ανθρώπων, ενάντια στα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.
Η υγεία είναι αγαθό ανεκτίμητης αξίας. Η Ανάσταση του κυρίου να ενδυναμώσει τις σχέσεις των ανθρώπων και να τις εμπλουτίσει με αξίες προς όφελος της ανθρωπότητας
Καλή Ανάσταση!
Το Δ.Σ. του συλλόγουΑγώνας μπαράζ μεταξύ της Δόξας Εξαπλατάνου και των Προμάχων (2000-2001).


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000-2001

Ένα παιχνίδι,ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ της Δόξας Εξαπλατάνου & των Προμάχων, η οποία οδηγεί στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία.
Οι δύο ομάδες στην διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκαν ισόβαθμες με 44 βαθμούς,και είχαν άλλα δύο ισόπαλα αναμεταξύ τους παιχνίδια με 1-1 μέσα στον Εξαπλάτανο και 3-3 στους Προμάχους.
Έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες καλούνται να παίξουν και πάλι μεταξύ τους,για την ανάδειξη της δεύτερης θέσης και έπειτα το εισιτήριο για την Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία.
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι και για δύο ομάδες με πλούσια ιστορία.
πηγή...InPozar

Ευχές Πάσχα από την ΟΕΒΕΣ Ν Πέλλας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...