Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας.

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 01/02/2022

Θέμα: Δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας.

Η ανακύκλωση είναι ζήτημα παιδείας.

 

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζει τις δράσεις του, κάνοντας την ανακύκλωση τρόπο ζωής.

 

Ήδη σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΔΙΑ Α.Ε., η οποία 5 φορές τον μήνα, παραλαμβάνει το περιεχόμενο των μπλε κάδων, το πρόγραμμα ανακύκλωσης έχει επεκταθεί εκτός της πόλης της Αριδαίας και στις εξής Κοινότητες: Εξαπλατάνου, Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Γαρεφείου και Σωσάνδρας και Δωροθέας, ενώ στόχος μας είναι η σταδιακή επέκταση του σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας.

 

Ακόμη, είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα «Ανακύκλωση στα Σχολεία» σε κάθε σχολική μονάδα της Αλμωπίας, το οποίο πέραν του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα, δίνει μια εναλλακτική λύση στις Κοινότητες στις οποίες θα επεκταθεί η ανακύκλωση.

 

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως σχεδόν το 50% του περιεχομένου των κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο μας είναι κοινά απορρίμματα τα οποία δεν ανακυκλώνονται. Με τον τρόπο αυτό ολόκληρα φορτία ανακυκλώσιμων υλικών επιστρέφονται και δεν προχωρούν για ανακύκλωση, καθώς είναι αδύνατη η διαλογή τους. Αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι περιεχομένου των κοινών κάδων είναι ανακυκλώσιμα υλικά που θάβονται στον ΧΥΤΑ, από τα οποία προκύπτει τέλος απορριμμάτων, το οποίο είναι μηδενικό όταν αυτά τα υλικά ανακυκλώνονται.

 

Είναι στο χέρι μας να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα και να μην αποθέτουμε ανακυκλώσιμες συσκευασίες στους κοινούς κάδους ούτε απορρίμματα στο μπλε κάδο. Προτρέπουμε όλους τους δημότες, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια η οποία μας αφορά όλους. Υπενθυμίζουμε ότι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ρίχνουμε:

 

 

• Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, λάδι, βούτυρο, γιαούρτι, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά, αποσμητικά, καλλυντικά, σακούλες κ.α.

• Χάρτινες συσκευασίες υγρών τροφίμων – ΤΕΤΡΑΠΑΚ από χυμούς, φρέσκο γάλα, κρέμες γάλακτος κλπ.

• Χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, απορρυπαντικά, πίτσες αλλά και περιοδικά, εφημερίδες και μεγάλες κούτες συσκευασίας.

• Αλουμινένιες και από λευκοσίδηρο (σιδηρούχες) συσκευασίες από μπύρες, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, ζωοτροφές, κονσέρβες, σπρέι κ.α.

Ακόμη, όποιος πολίτης ή επαγγελματίας έχει μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών μπορεί να απευθύνεται για την αποκομιδή τους στο τηλέφωνο του Εργοταξίου Δήμου Αλμωπίας 2384023215.

 

Όσο πιο υπεύθυνα συμπεριφερόμαστε τόσο πιο πολύ προστατεύουμε το περιβάλλον μας, σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και μειώνουμε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για όλους μας.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

ΠΟΛΥΞΕΝΗ NANOY

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...