Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017: Μεγαλειώδης η παρέλαση 3000 καρναβαλιστών


Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017.
Μεγαλειώδης η παρέλαση 3000 καρναβαλιστών σε έναν απίθανο Εδεσσαϊκό ρυθμό που έδωσαν 120 τυμπανιστές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Φωτιά στο Σαββατόβραδο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βραδιά της μεγάλης παρέλασης  με πάνω από 3000 καρναβαλιστές έδωσαν μια απίστευτη νότα χαράς και γλεντιού ολοκληρώνοντας την μεγάλη παρέλαση των 19 ομάδων του φετινού καρναβαλιού. Πάρα τις απαισιόδοξες προβλέψεις του καιρού για βροχή, τα παιδιά του νερού ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν όλες τις συνθήκες

Την αρχή έκανε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Έδεσσας δίνοντας το σύνθημα της όμορφης και κεφάτης βραδιάς. Οι τυμπανιστές του νερού ΚΑΡΑΝΟΣ περιστοιχιζόμενοι από τις μαζορέτες της Έδεσσας έδωσαν ένα ρεσιτάλ ρυθμού αποδεικνύοντας ότι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.
 Οι μαζορέτες της Έδεσσας εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους και ειδικά με τα ακροβατικά τους κόλπα.
 Αμέσως μετά ακολούθησε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με θέμα την  επερχόμενη παράσταση «ο Βαφτιστικός», το 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας με μια απίστευτη συλλογή στολών από προηγούμενα καρναβάλια και συνέχισε ο αρχαιότερος σύλλογος της Έδεσσας ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος με την στολή Via Veneto έπιασε τις βενετσιάνικες καταβολές του.
 Ακολούθησε ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, Η Ολιβ & ο Ποπάυ, ο Κάπτεν Αμέρικα και η παρέα του, οι Τζαμαϊκανοί, τα 101 Σκυλιά της Αλμωπίας, οι Μπυροσβέστες,  ο Τζόκερ & η Χαρλευ, οι Viva Mexico, o Ποπάυ & η Ολιβ, οι Ρακοσυλλέκτες και οι Μαύροι Κύκνοι με την ομάδα των Εδεσσαίων φοιτητών «Δεν θα πάρω ποτέ πτυχίο».
 Την εκδήλωση έκλεισαν οι Τυμπανιστές του νερού Κάρανος, οι τυμπανιστές «Φασαριόζο», «Καρακατού» και «Παρανουέ». Να πούμε ότι οι τυμπανιστές έπαιζαν ρυθμικά καθόλη την διάρκεια της παρέλασης ενθαρρύνοντας τους καρναβαλιστές να τα δώσουν όλη στην τελική τους εμφάνιση.
 Το συγκλονιστικό φινάλε οργανώθηκε στο πεζόδρομο όπου οι ομάδες των τυμπανιστών έδωσαν μια μοναδική φιέστα με τους ήχους των τυμπάνων να ξεσηκώνουν τους χιλιάδες παρευρισκόμενους.
 Τον ήχο και την Μουσική συντόνισαν οι Εδεσσαίοι DJ Τάσος Σιάνος και Μάκης Χρήστου.
 Στην διάρκεια της παρέλασης τον ουρανό της Έδεσσας φώτισαν και πάρα πολλά βεγγαλικά.
 Αμέσως μετά ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση από τους Μικρούς Καταρράκτες οργανώθηκε Live Συναυλία.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή με το δρώμενο της Λάμκας και αμέσως μετά η συναυλία με τους BalGuns στο Δημοτικό Στάδιο ώρα 6μμ.
 Η εκδήλωση θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου και πολλά πυροτεχνήματα στον Εδεσσαϊκό Ουρανό.
 Για την Καθαρή Δευτέρα, το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας θα φροντίσει για νηστίσιμη φασολάδα «γκουρμεδιά»  στους Μικρούς Καταρράκτες ώρα 11πμ, και για χαρταετό στον Φυσιολατρικό Όμιλο Έδεσσα στο περίπτερο ΦΟΕ ώρα 12μ, στο Ανεμοδρόμιο Ζέρβης-Παναγίτσας και στους οικισμούς και σε σημεία θέας της Πέλλας.
 Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι Εδεσσαίοι και όλες οι Εδεσσαίες επιθυμούν με πάθος την διατήρηση και την εξέλιξη του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.







Περισσότερες Πληροφορίες www.edessacity.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...