Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Φαινόμενα κλοπής μετασχηματιστών από εγκαταστάσεις σε κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών από εγκαταστάσεις σε κοινότητες του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, στην κοινότητα Θηριόπετρας και στην κοινότητα Εξαπλατάνου, εκλάπησαν οι μετασχηματιστές καθώς και όλα τα εξαρτήματά τους, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον λειτουργικές οι γεωτρήσεις των περιοχών αυτών.

Εφιστούμε την προσοχή σας.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας

 


ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

 Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών βάσει της αρ.αποφ. 40/30-07-2020 Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας και 14/11-09-2020  απόφαση έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ μόνο για ορισμένες Τοπικές Κοινότητες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, βάσει προηγούμενων ανακοινώσεων μας (21/10/2020, 05/11/2020, 16/11/2020)  είχαμε τονίσει ότι η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έως και την λήξη του εκκαθαριστικού λογαριασμού της εκάστοτε Τοπικής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

Ø  καταναλωτές της πόλης της Αριδαίας μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 22/01/2021

 

Ø  καταναλωτές της ΤΚ Αψάλου μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 27/01/2021

 

Ø  καταναλωτές της ΤΚ Δωροθέας μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 19/02/2021

 

Ø  καταναλωτές της ΤΚ Θεοδωρακίου μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 19/02/2021

 

Ø  καταναλωτές της ΤΚ Ξιφιανής μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 19/02/2021

 

Ø  καταναλωτές της ΤΚ Περίκλειας μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 19/02/2021

 

Όσον αφορά τις Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Βορεινού, Ίδας, Κωνσταντίας, Λυκοστόμου, Μηλέας, Νότιας, Όρμας, Πιπεριάς, Σαρακηνών-Κορυφής, Τσακώνων-Χρύσας-Ροδωνιάς και Φιλώτείας, έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες λήξης των εκκαθαριστικών λογαριασμών.

 

Οι καταναλωτές των Τοπικών Κοινοτήτων Υδραίας, Προμάχων, Γαρεφίου, Πολυκάρπης, Λουτρακίου, Μεγαπλατάνου-Μοναστηρακίου, Σωσάνδρας, Εξαπλατάνου, Χρυσής, Νερομύλων-Προδρόμου, Ριζοχωρίου, Θηριόπετρας και Αρχαγγέλου έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στην υπηρεσία με σκοπό τον διακανονισμό των οφειλών τους βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης, διότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί. Με την έκδοση των λογαριασμών μπορείτε να δείτε πάνω στο έντυπο την ημερομηνία λήξης αυτών.

 

Παρακαλούμε λοιπόν τους οφειλέτες να προσέλθουν στην υπηρεσία εγκαίρως  ώστε να ρυθμίσουν την ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ενέργεια επωφελής για τους ίδιους. Όπως έχουμε γνωστοποιήσει, η συγκεκριμένη ρύθμιση χαρακτηρίζεται από αφαίρεση όλων των τόκων του οφειλόμενου ποσού ή μέρους αυτών. Ο αριθμός των δόσεων καθορίζει και το ποσοστό αφαίρεσης (από 100% έως 20%).

Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας τηρεί  όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την προστασία όλων μας.

Σας ευχαριστούμε.

 

 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


18/01/2021

 

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ  (α.α. 02/17-01-2021) που ισχύει από το βράδυ της Κυριακής 17 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).


Το Έκτακτο με α.α. 1/2021 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη (14-01-2021) επικαιροποιείται ως ακολούθως:

Από το βράδυ της Κυριακής (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως τη Δευτέρα (18-01-2021) τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

 

1. ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τη δυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα) τη Δευτέρα μέχρι τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες.

β. Στη Χαλκιδική, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές, από σήμερα Κυριακή μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στη Χαλκιδική.

γ. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), τις Σποράδες και σε πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

δ. Από το μεσημέρι στα ορεινά των Δωδεκανήσων.

 

2. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

β. Στην περιοχή των Κυθήρων και της νότιας Πελοποννήσου από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

γ. Στις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και νότιες) και κυρίως στην Κρήτη από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

δ. Στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (Κάσο, Κάρπαθο) και πιθανώς την περιοχή του Καστελλόριζου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

 

3. ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Ανατολικών διευθύνσεων εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη τη Δευτέρα.

 

4. ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ

Ο οποίος θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη (19-01-2021) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα είναι κατά τόπους ολικός.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...