Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Λ.Ο «Ακρίτες Αλμωπίας»: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους του Νομού Καρδίτσας



 Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους του Νομού Καρδίτσας

Οι Π.Λ.Ο «Ακρίτες Αλμωπίας» στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, κάνουν έκκληση στα μέλη, αλλά και σε οποιοδήποτε πολίτη να συνδράμει εμπράκτως, προσφέροντας στήριγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος θα δέχεται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, εμφιαλωμένα νερά, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, κ.λ.π) στο γραφείο του συλλόγου (απέναντι από το ταχυδρομείο) στην Αριδαία, καθημερινά, από Πέμπτη 1 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 18.00 με 20.00 το απόγευμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2020, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ



 Έδεσσα, 30-9-2020

Ενημέρωση αγροτών:  

«Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2020, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»

        Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.(www.minagric.gr), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 1η Οκτωβρίου έως την 31η Οκτωβρίου  του 2020. 

Η αίτηση είναι αποδεκτή μόνο όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά : 

1. Ταυτότητα 

2.Εκκαθαριστικό εφορίας 

3.Δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης. (Επισύναψη των συμβολαιογραφικών έντυπων και του πιστοποιητικού μεταγραφής τους στο υποθηκοφυλακείο)-Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια μπορεί να κατατεθεί συμβολαιογραφικό έγγραφο μίσθωσης ή ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο. Γίνεται δεκτό το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης η διάρκεια του οποίου πρέπει να είναι μεγαλύτερη των επτά (7) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης . Σε περίπτωση μίσθωσης ή χρησιδανείου , ο ενοικιαστής ή χρήστης κατά περίπτωση συνυποβάλλει σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για την δραστηριότητα αυτή.

4. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Οι άδειες νέας φυτεύσεις ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησης τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα 
Η ελάχιστη έκταση για τη χορήγηση άδειας φύτευσης ορίζεται  το  ένα (1) στρέμμα
Tα τεμάχια για τα οποία χορηγείται άδεια φύτευσης οφείλουν να παραμείνουν στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδόθηκε η άδεια τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία χορήγησης αυτής                
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας καθώς και τα Κριτήρια Προτεραιότητας/Καθορισμός βαρύτητας κριτηρίων έτσι ώστε οι αιτήσεις να είναι επιλέξιμες στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. 866/86629/18-3-2020 «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.» 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 Ε-mail            :skaravitis@pella.gr και (Γιαννιτσά) Ελευθερίου Γιώργο τηλ. 2381352312 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...