Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας «Αποδοτική η επίσκεψη στην Αθήνα, με κατάθεση μελετών αξίας 1.200.000€».

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 05/08/2021

Θέμα: Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας «Αποδοτική η επίσκεψη  στην Αθήνα, με κατάθεση μελετών αξίας 1.200.000€».

Έπειτα από το μπαράζ κυβερνητικών επαφών μας στην Αθήνα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες μας, ότι δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα για το Δήμο Αλμωπίας,  με την κατάθεση μελετών έργων ύψους 1.200.000€

Αναλυτικότερα:

·         Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Καραγιάννη, κατατέθηκαν τεχνικά δελτία και τεχνικές περιγραφές για τα εξής έργα:

1)      Νέα πεζογέφυρα στον οικισμό Άλωρος, πλησίον υφιστάμενης γέφυρας.

2)      Χωροθέτηση οχετού πλησίον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον οικισμό Αριδαίας.

3)      Χωροθέτηση οχετού πλησίον του οικισμού Προμάχων

4)      Υδατογέφυρα στον οικισμό Γαρεφείου

5)      Γέφυρα πλησίον του οικισμού Λουτρακίου

Η παραπάνω μελέτη αγγίζει τα 300.000€.

·         Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα εκτός από το θέμα της προόδου των προτάσεων  που έχουν κατατεθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή στο πρόγραμμα Α.Τριτσης, καταθέσαμε μελέτη για την ασφαλτόστρωση αγροτική οδού στον οικισμό Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Πέρλοβο. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 346.000€ και θα λύσει σημαντικά προβλήματα της κοινότητας

·         Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου, είχε ως θέμα την κατάθεση υδραυλικής μελέτης για την Κοινότητα Φούστανης. Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την κατασκευή δικτύου μήκους 3.350 μ. και ονομαστικής πίεσης 10 atm, το οποίο θα περιλαμβάνει: κατασκευή φρεατίων δικλείδας, αεροεξαγωγών και εκκένωσης. Το έργο αφορά, στην μεταφορά ύδατος από υφιστάμενη υδατοδεξαμενή και η μελέτη θα φτάσει στο ποσό των 595.000€

Ακόμη, είναι σημαντικό να αναφερθούμε ξεχωριστά στην επίσκεψη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έγινε προκειμένου να συζητήσουμε για την πρόοδο για την μελέτη που αφορά την μεταλλική κερκίδα με στέγαστρο στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σωσάνδρας , καθώς και επί της έτοιμης μελέτης που αφορά την πλήρη κατασκευή ταρτάν στο ανοιχτό δημοτικό στάδιο Αριδαίας την οποία θα καταθέσουμε και αυτή προσωπικά στον υπουργό κ.Αυγενάκη ώστε να αιτηθούμε χρηματοδότηση αυτής.

Τέλος, χαίρομαι ιδιαίτερα, που οι επισκέψεις μας και η άριστη συνεργασία με τα Υπουργεία και τους φορείς εκτός από παραγωγικές κινούν και το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων, τα οποία αναγνωρίζουν ότι οι διαδρομές της πολιτικής είναι απρόβλεπτες.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


"Υψηλή επικινδυνότητα για πρόκληση δασικών πυρκαγιών".

 


Έδεσσα, 5/8/2021

 

Υψηλή επικινδυνότητα για πρόκληση δασικών πυρκαγιών

Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στα περιαστικά οικοσυστήματα  

 

Σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για πρόκληση και γρήγορη επέκταση δασικών πυρκαγιών, διαμορφώνεται η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με την κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα. Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι δασικές περιοχές γύρω από τις πόλεις και τους οικισμούς, οπότε οι πολίτες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς. Εξάλλου, το άναμμα φωτιάς σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα πυροσβεστική διάταξη ενώ προβλέπονται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες, αλλά και διερεύνηση για ποινικές ευθύνες.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Πέλλας: «Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για πρόκληση δασικών περιοχών στην περιοχή μας. Καλώ όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. Τις ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και την παραμονή μας εντός των περιαστικών δασών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα δάση και αλσύλλια που έχουν εύφλεκτα είδη, όπως τα πεύκα στην περιοχή του Φ.Ο.Ε. της Έδεσσας και αλλού. Με την υπεύθυνη στάση και τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από όλους μας, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα διαφυλάξουμε τον πολύτιμο δασικό πλούτο της Πέλλας για εμάς και τις επόμενες γενιές». 

Chillbox: Προορισμός απόλαυσης!!!


- Παγωτό 
- Frozen Yogurt
- Παγωτό Μηχανής
- Yogo Smoothies
- Milkshakes
- Waffles
- Donuts
- Φυσικός Χυμός
- Γιαουρτόπιτα 
- Cheesecake Ψημένο Γιαουρτιού
- Churros
- Μίνι Σουφλέ Σοκολάτας
-Καφε 
-Σοκολατα (με γεύση ή σαντιγί)

Κεντρική Πλατεία Αριδαίας 

Τηλ: 2384025152

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...