Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Μέτοχοι της Επιχείρησης Λουτρά Λουτρακίου ζητούν δια ζώσης Συνεδρίαση. ΑΙΤΗΜΑ

ΠΡΟΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Δ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.

Ενόψει της προγραμματισμένης  για τις 10/09/2021, Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε τα εξής:

ΖΗΤΟΥΜΕ την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, την επανεξέταση του τρόπου Συνεδρίασης, δηλαδή όχι με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια ζώσης, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, όπως έγινε και την περσινή αντίστοιχη περίοδο κατά τη Συνεδρίαση που αφορούσε την οικονομική χρήση 2019, όταν οι συνθήκες ήταν ακόμη δυσκολότερες.

Εξάλλου, με την 57η εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στις 23/08/2021 ξεκαθαρίζεται το τοπίο για τις συνεδριάσεις, αφού πλέον επιτρέπονται οι δια ζώσης συνεδριάσεις, τηρουμένων ασφαλώς των υγειονομικών μέτρων που περιγράφονται σε αυτήν.

Επιπλέον, βάση της τροπολογίας των Υπουργείου Οικονομικών και Υγείας στις 01/09/2021 δόθηκε παράταση 50 ημερών για τις Γενικές Συνελεύσεις. Συνεπώς έχετε χρόνο για να διεκπεραιώσετε την όποια χρονοβόρα διαδικασία απαιτείται για την εν λόγω αλλαγή. 

Με τιμή,

Οι Μέτοχοι της Επιχείρησης Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. των Δημοτικών Συνδυασμών 

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ» - 

«Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» - 

«ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κύριε Υπουργέ

Ο νομός Πέλλας τον οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ και να τον εκπροσωπώ από διάφορες θέσεις ευθύνης, είναι ένας από τους δυναμικότερους παραγωγικά, με πάνω από 23 προιόντα εξαιρετικής ποιότητας και ισχυρή μεταποιητική δραστηριότητα τα οποία από κοινού συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας.

Η κορυφαία ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προιόντα του νομού, είναι αποτέλεσμα του άριστου φυσικού περιβάλλοντος, της έκτασης των έργων υποδομής άρδευσης, αποστράγγισης, οδοποιίας και εξηλεκτρισμού που έχουν εκτελεστεί προιόντος του χρόνου από την πολιτεία, τους ΟΤΑ Α΄& Β΄βαθμού και τους αγρότες, τον σημαντικότατο εξοπλισμό που αποκτήθηκε μέσω προγραμμάτων αλλά και της καλλιεργητικής τέχνης και ευρυμάθειας των παραγωγών του.

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δραστηριοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και μάλιστα από την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών αρχικά σε απλή γεωργική γη και τελευταία σε γη υψηλής παραγωγικότητας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ισχυρή τάση αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του νομού.

Η ανησυχία μας για το μέλλον της γεωργίας στον τόπο μας και των νέων ανθρώπων που επιλέγουν να μείνουν σε αυτόν, είναι μεγάλη καθώς σε καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού οι τιμές των ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων εκτοξεύτηκαν στα ύψη, εξαιτίας της ζήτησης για εγκατάσταση Φ/Β σταθμών, καθιστώντας ασύμφορη τη καλλιέργειά τους, ενώ η εικόνα των διάσπαρτων συλλεκτών των Φ/Β σταθμών είναι αποκαρδιωτική και αυτό μόνον από τα ήδη εκτελεσθέντα έργα, γιατί όπως πληροφορούμαι από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, βρίσκονται στη φάση αδειοδότησης της εγκατάστασης από τη ΔΕΗ, επί πλέον των 1.100 έργων.

Η εγκατάσταση νέων σταθμών και με τον ρυθμό που αυτοί υλοποιούνται, δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νομού, που πλέον εκφράζεται έντονα τόσο στις κατά τόπους επισκέψεις μου σε αυτόν όσο και με τη μορφή καταγγελιών – διαμαρτυριών προς τις υπηρεσίες, προκειμένου να σταματήσει η ¨σπορά¨ τους στον ευλογημένο τόπο μας. 

Κατανοώντας την αναγκαιότητα αλλά και την υποχρέωση της χώρας στην προώθηση παραγωγής καθαρών μορφών ενέργειας, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι νομοθετικά, αυτό γίνεται οριζόντια, χωρίς κριτήρια και προυποθέσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η ταυτότητα του κάθε τόπου και κυρίως χωρίς μέτρα προστασίας του εδάφους που είναι συνταγματικά χαρακτηρισμένο ως μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένης της υποβάθμισης των γαιών που συντελείται με την εγκατάσταση φωτοβολταικών σταθμών, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ζητώ την επανεξέταση των προυποθέσεων αδειοδότησης της εγκατάστασης Φ/Β σταθμών σε γεωργική γη υψηλής και ποιοτικής παραγωγικότητας και τον καθορισμό ζωνών εγκατάστασής τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, σε εδάφη ποιοτικά υποβαθμισμένα.

Είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία προκειμένου να δώσουμε λύση στο διαφαινόμενο πρόβλημα, πριν τη κορύφωσή του οπότε και θα είναι αδύνατη η διαχείρισή του.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...